Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!

Ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια το διπλό που πήρε στην Ελβετία πριν από 15 ημέρες γνωρίζοντας την ήττα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με 1-0 από το γενναίο ΑΠΟΕΛ. Εχασε ευκαιρίες ο πρωταθλητές αλλά πνίγηκε στο άγχος στο δεύτερο μέρος.

Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!

Από την ΑΕΛ στον... ΑΠΟΕΛ! Τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη του ήττα στη φετινή Super League, 0-1 από την ΑΕΛ στην "AEL FC Arena", ο Ολυμπιακός γνώρισε και την πρώτη του ήττα τη φετινή σεζόν και στους ομίλους του Europa League, με το ΑΠΟΕΛ να επικρατεί με 1-0 στο "Γέωργιος Καραϊσκάκης" και να αποκτάει αυτόματα προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έχοντας κάνει το "2 στα 2".

Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αντίθετα η ομάδα του Πάουλο Μπέντο όχι μόνο "πέταξε στα σκουπίδια" την εκτός έδρας νίκη που έκανε προ 15 ημερών στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις και κάνει δύσκολη τη ζωή του ενόψει των τεσσάρων αγώνων που του απομένουν στη φάση των ομίλων αλλά επιτρέπει στην γκρίνια, στη μουρμούρα και στην εσωστρέφεια να κατασκηνώσουν στο Ρέντη λίγο πριν το σπουδαίο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια σε λιγότερο από τρία 24ώρα στο Φάληρο...

Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ζήτημα είναι πως ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με την εικόνα που είχε στην Λάρισα, όμως αυτό δεν έφτανε το βράδυ της Πέμπτης για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με ενθουσιασμό και απείλησαν πρώτοι με τον Σεμπά (6') αλλά στο 10' πλήρωσαν για μία ακόμα φορά την αμυντική τους γύμνια, με τον Μιλάνοφ να βγάζει ανενόχλητος σέντρα από τα δεξιά μετά από ασυνενοησία Ντε Λα Μπέγια και Σεμπά και τον Σωτηρίου να εκμεταλλεύεται την τραγική έξοδο του Λεάλι για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η συνέχεια βρήκε τον Ολυμπιακό να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες έχοντας για κινητήριους μοχλούς τους Μάριν και Φορτούνη όμως το γκολ δεν ήρθε. Είτε λόγω αστοχίας των "ερυθρολεύκων", είτε λόγω του εξαιρετικού Βάτερμαν, είτε λόγω των δοκαριών (3 είχαν συνολικά οι Πειραιώτες) είτε λόγω της αυτοθυσίας των παικτών του ΑΠΟΕΛ, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και πλέον η πίεση προς τον Πάουλο Μπέντο αυξάνεται.

Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναμφίβολα το καλύτερο διάστημα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν από τη στιγμή που δέχτηκαν το γκολ μέχρι και το 30' ενώ στο δεύτερο μέρος είχαν μεν ευκαιρίες, χωρίς όμως να πιάσουν ποτέ ρυθμό. Για όσο διάστημα είχαν αντοχές οι Μάριν και Φορτούνης ήταν δημιουργικοί ενώ ο Ιντέγε το πάλεψε με την ταχύτητά του, με τον Σεμπά από την πλευρά του να μη βοηθάει (μοναδική καλή στιγμή η σέντρα-σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι) και τους Μιλιβόγεβιτς-Καμπιάσο να μη βοηθούν στην ανάπτυξη.

Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού ήταν για ένα ακόμα ματς η άμυνα, με τους Μποτία και Ντα Κόστα να είναι ασταθείς και να μην εμπνέουν σε κανένα σημείο εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους και τα δύο μπακ Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια να αδυνατούν να συμμετέχουν στο παιχνίδι της ομάδας για να δημιουργήσουν πίεση στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε το "Καραϊσκάκης"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάπως φτάσαμε στο τελικό σφύριγμα του Πολωνού διαιτητή, Γκιλ, με τον Ολυμπιακό να τα βάζει με την τύχη του για τα τρία δοκάρια αλλά και να προβληματίζεται για τα λάθη στην άμυνα που επαναλαμβάνονται σε εκνευριστικό βαθμό και τον Πάουλο Μπέντο να έχει μπροστά του ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ που για πολλούς είναι ματς που... παίζει την παραμονή του στον πάγκο. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει σε δύο αλλαγές προπονητή από το ξεκίνημα της σεζόν!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (68' Μάρτινς), Φορτούνης (64' Ελιουνούσι), Μαρίν (78' Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόγλιο (65' Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82' Αστίθ), Βάντερ (67' Εφραίμ), Σωτηρίου

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK