Στέφενς: "Είμαι δίκαιος και όχι σκληρός"

Ο Χουμπ Στέφενς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Σαχτιόρ Καραγκάντι για την 5η αγωνιστική του Europa League και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι βάσει των επιλογών του κρίνει εαυτόν δίκαιο και όχι σκληρό.

Στέφενς: "Είμαι δίκαιος και όχι σκληρός"
stevens123.jpg INTIME SPORTS

Συγκεκριμένα o τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε:

" Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίξουμε εδώ. Η ώρα, οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε επαγγελματικά".

Για το γεγονός πώς ο ΠΑΟΚ παίζει σε μία έδρα που δεν κέρδισε άλλη ομάδα: "Είπα και πριν ότι είναι δύσκολο ματς. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες εδώ. Και η ομάδα είναι πολύ δύσκολη, την αντιμετωπίσαμε και στην Τούμπα. Έπαιξε με δύναμη στην έδρα μας. Θα δούμε τι θα πετύχουμε αύριο σ' αυτές τις συνθήκες".

Για τα παράπονα όλων των ομάδων για το μεγάλο ταξίδι μέχρι να πάνε στην Αστάνα: "Φυσικά από τη μέρα της κλήρωσης το ξέραμε. Γι' αυτό, όπως είπε και ο Γιώργος, ήρθαμε μία μέρα νωρίτερα, κάναμε ό,τι καλύτερο. Ξέραμε ότι θα ήταν στο τέλος Νοέμβρη. Πρέπει να το διαχειριστούμε, αυτό είναι το σημαντικό".

Για το αν έμαθαν οι παίκτες του από την διαδικασία των συνεχών αγώνων στην Ευρώπη, ειδικά των εκτός έδρας: "Ελπίζω να συμβαίνει αυτό. Οι ποδοσφαιριστές μου να κέρδισαν από αυτή την εμπειρία. Είναι εμπειρία να διαχειριζόμαστε τρεις αγώνες την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε τραυματισμούς. Γιατί έτσι μπορούμε να αλλάζουμε όχι μόνο παίκτες που έχουν πρόβλημα, αλλά και εκείνους που δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση".

Για το αν σκέφτεται να κάνει άλλο τρικ τύπου "Τζαβέλας στόπερ", το οποίο δοκίμασε στο ντέρμπι με τον Άρη, ο Στέφενς τόνισε: "Αυτό που συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι πώς δεν έχουμε μόνο τους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις και εκεί κάθε παίκτης μπορεί να δείξει στον προπονητή τι μπορεί να κάνει. Ο Γιώργος δοκιμάστηκε στην προπόνηση, τα πήγε καλά και πήρε την ευκαιρία να παίξει σ' αυτή τη θέση με τον Άρη. Αν κάποιοι δεν μου δείξουν αυτά τα στοιχεία, δεν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω. Για αύριο θα δούμε".

Για τις δηλώσεις του Σαββίδη ότι "ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις για την πειθαρχία, όπως στο θέμα Χακόμπο" και πως ο Στέφενς είναι ένας σκληρός προπονητής: "Εγώ είμαι αυτός που είμαι, αν πρέπει αν δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες θα τους δώσω. Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει. Αν πρέπει να είμαι σκληρός για να συμβεί αυτό το κάνω. Αλλά δεν είμαι πάντα σκληρός. Πρέπει να είσαι δίκαιος απέναντι στην ομάδα σου και σκληρός αν χρειαστεί".

Για τις μεταγραφές, για τις οποίες ο Σαββίδης είπε ότι ο Στέφενς θα είναι το αφεντικό: "Θα πρέπει να περιμένουμε το Γενάρη, για να δούμε τις θα γίνει".

Τζαβέλλας: "Να περάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε"

Ο Γιώργος Τζαβέλλας για το ματς με την Σαχτιόρ τόνισε: "Η μία μέρα παραπάνω θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στις διαφορετικές συνθήκες. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα το πλάνο που θα εφαρμόσουμε. Θέλουμε σίγουρα καλύτερο παιχνίδι από ότι κόντρα στη Μακάμπι".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα στην Αστάνα: "Αν μπορούμε να συνδυάσουμε καλή εμφάνιση και νίκη θα είναι το καλύτερο για μας. Το σημαντικότερο είναι η πρόκριση, πρέπει να περάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, γιατί έχουμε πολλά μπροστά μας. Θα είναι καλό αν μπορούμε ένα ματς πριν τη λήξη των ομίλων".

Για το αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, καταφέρνουμε και βρισκόμαστε σ' αυτό το επίπεδο, δείχνουμε τη διαφορά επιπέδου με τις άλλες ομάδες. Αυτό ξεκινά από τα προηγούμενα χρόνια, όπως η Εθνική έτσι και ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και θέλουμε να το κρατήσουμε".

Για το γεγονός ότι στο ματς με τον Αρη αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός: "Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω σε όποια θέση θέλει ο προπονητής. Χαίρομαι που πήγε καλά και είχε κέρδος η ομάδα. Δεν την ήξερα καθόλου τη θέση, ο προπονητής το αποφάσισε. Κι όπου μου ζητείται να βοηθάω, θα βοηθάω".

Για το πώς θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ την Σαχτιόρ και πώς θα τον επηρεάσουν οι πολλοί βαθμοί που έχει συγκεντρώσει, αλλά και για την εικόνα στο ντέρμπι με τον Αρη, που σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο δεν ήταν καλή: "Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαμε καλή απόδοση κόντρα στον Άρη, διαφωνώ. Επειδή ακριβώς έχουμε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία με τη Μακάμπι και τη Σαχτιόρ, τόνισα ότι είμαστε κοντά στην πρόκριση".

Για τον κόσμο που θα πάει στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων Έλληνες της περιοχής: "Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που είναι εδώ η παρουσία του ΠΑΟΚ, θέλουμε να τους δώσουμε χαρά. Πάντα είναι καλό που υπάρχουν οπαδοί μας εκτός έδρας και θα μας δώσουν μεγάλη ώθηση".

Το LIVE της συνέντευξης Τύπου:

13:57
Καλησπέρα άρχισε η συνέντευξη των Χουμπ Στέφενς, Γιώργο Τζαβέλλα
13:58
Αρχικά, ο Γιώργος ο Τζαβέλλας τονίζει πώς "η μία μέρα παραπάνω θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στις διαφορετικές συνθήκες. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα το πλάνο που θα εφαρμόσουμε. Θέλουμε σίγουρα καλύτερο παιχνίδι από ότι κόντρα στη Μακάμπι  
14:00
Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα στην Αστανα ο Τζαβέλλας τονίζει: "Αν μπορούμε να συνδυάσουμε καλή εμφάνιση και νίκη θα είναι το καλύτερο για μας. Το σημαντικότερο είναι η πρόκριση, πρέπει να περάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, γιατί έχουμε πολλά μπροστά μας. Θα είναι καλό αν μπορούμε ένα ματς πριν τη λήξη ων ομίλων"
14:03
Για το αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη, ο Τζαβέλλας επισημαίνει: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, καταφέρνουμε και βρισκόμαστε σ' αυτό το επίπεδο, δείχνουμε τη διαφορά επιπέδου με τις άλλες ομάδες. Αυτό ξεκινά από τα προηγούμενα χρόνια, όπως η Εθνική έτσι και ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και θέλουμε να το κρατήσουμε"  
14:04
Για το γεγονός ότι στο ματς με τον Αρη αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός, ο Τζαβέλλας τονίζει: "Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω σε όποια θέση θέλει ο προπονητής. Χαίρομαι που πήγε καλά και είχε κέρδος η ομάδα. Δεν την ήξερα καθόλου τη θέση, ο προπονητής το αποφάσισε. Κι όπου μου ζητείται να βοηθάω, θα βοηθάω"
14:07
Για το πώς θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ την Σαχτιόρ και πώς θα τον επηρεάσουν οι πολλοί βαθμοί που έχει συγκεντρώσει, αλλά και η εικόνα στο ντέρμπι με τον Αρη, που σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο δεν ήταν καλή: "Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαμε καλή απόδοση κόντρα στον Άρη, διαφωνώ. Επειδή ακριβώς έχουμε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία με τη Μακάμπι και τη Σαχτιόρ, τόνισα ότι είμαστε κοντά στην πρόκριση"
14:08
Για τον κόσμο που θα πάει στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων Έλληνες της περιοχής, τόνισε: "Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που είναι εδώ η παρουσία του ΠΑΟΚ, θέλουμε να τους δώσουμε χαρά. Πάντα είναι καλό που υπάρχουν οπαδοί μας εκτός έδρας και θα μας δώσουν μεγάλη ώθηση".
14:09
Μιλάει ο Στέφενς
14:12
Η πρώτη ερώτηση στον προπονητή του ΠΑΟΚ: Πώς αντιμετωπίζετε τον αυριανό αγώνα και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς βαθμούς "Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίξουμε εδώ. Η ώρα, οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε επαγγελματικά".
14:13
Για το γεγονός πώς ο ΠΑΟΚ παίζει σε μία έδρα που δεν κέρδισε άλλη ομάδα: "Είπα και πριν ότι είναι δύσκολο ματς. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες εδώ. Και η ομάδα είναι πολύ δύσκολη, την αντιμετωπίσαμε και στην Τούμπα. Έπαιξε με δύναμη στην έδρα μας. Θα δούμε τι θα πετύχουμε αύριο σ' αυτές τις συνθήκες" 
14:17
Η ερώτηση αφορούσε για τα παράπονα όλων των ομάδων για το μεγάλο ταξίδι μέχρι να πάνε στην Αστάνα. Ο Στέφενς τόνισε: "Φυσικά από τη μέρα της κλήρωσης το ξέραμε. Γι' αυτό, όπως είπε και ο Γιώργος, ήρθαμε μία μέρα νωρίτερα, κάναμε ό,τι καλύτερο. Ξέραμε ότι θα ήταν στο τέλος Νοέμβρη. Πρέπει να το διαχειριστούμε, αυτό είναι το σημαντικό".
14:19
Για το αν έμαθαν οι παίκτες του από την διαδικασία των συνεχών αγώνων στην Ευρώπη, ειδικά των εκτός έδρας: "Ελπίζω να συμβαίνει αυτό. Οι ποδοσφαιριστές μου να κέρδισαν από αυτή την εμπειρία. Είναι εμπειρία να διαχειριζόμαστε τρεις αγώνες την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε τραυματισμούς. Γιατί έτσι μπορούμε να αλλάζουμε όχι μόνο παίκτες που έχουν πρόβλημα, αλλά και εκείνους που δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση"
14:23
Για το αν σκέφτεται να κάνει άλλο τρικ τύπου "Τζαβέλλας στόπερ", το οποίο δοκίμασε στο ντέρμπι με τον Άρη, ο Στέφενς τόνισε: "Αυτό που συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι πώς δεν έχουμε μόνο τους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις και εκεί κάθε παίκτης μπορεί να δείξει στον προπονητή τι μπορεί να κάνει. Ο Γιώργος δοκιμάστηκε στην προπόνηση, τα πήγε καλά και πήρε την ευκαιρία να παίξει σ' αυτή τη θέση με τον Άρη. Αν κάποιοι δεν μου δείξουν αυτά τα στοιχεία, δεν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω. Για αύριο θα δούμε"  
14:26
Για τις δηλώσεις Σαββίδης ότι "ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις για την πειθαρχία, όπως στο θέμα Χακόμπο": "Εγώ είμαι αυτός που είμαι, αν πρέπει αν δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες θα τους δώσω. Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει. Αν πρέπει να είμαι σκληρός για να συμβεί αυτό το κάνω. Αλλά δεν είμαι πάντα σκληρός. Πρέπει να είσαι δίκαιος απέναντι στην ομάδα σου και σκληρός αν χρειαστεί"
14:27
Για τις μεταγραφές, για τις οποίες ο Σαββίδης είπε ότι ο Στέφενς θα είναι το αφεντικό: "Θα πρέπει να περιμένουμε το Γενάρη, για να δούμε τις θα γίνει" 
14:27
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου των Στέφενς και Τζαβέλλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK