Το 4ο ραντεβού για τους "16" την τελευταία 8ετία

Όταν κάτι επιτυγχάνεται για μία μόνο φορά, οποιοσδήποτε μπορεί να το χαρακτηρίσει τυχαίο γεγονός. Όταν συμβεί για δεύτερη (φορά) και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε κάλλιστα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι «κάτι καλό φτιάχνεται εδώ». Όταν δε συμβεί για τρίτη ή ακόμη και τέταρτη φορά, τότε σίγουρα αυτό αποτελεί προϊόν δουλειάς και οργάνωσης.

Το 4ο ραντεβού για τους "16" την τελευταία 8ετία
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ευελπιστεί κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν την Πέμπτη το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» να πανηγυρίσει την 4η πρόκρισή του μέσα στην τελευταία οκταετία στις 16 καλύτερες ομάδες μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Τις περιόδους 2007-08 και 2010-11, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τη σεζόν 2004-05 στους «16» του Κυπέλλου UEFA και κάτι ανάλογο ελπίζουν να πετύχουν σε λίγα εικοσιτετράωρα (για το Γιουρόπα Λιγκ πλέον).

Το 4ο ραντεβού για τους "16" την τελευταία 8ετία

Στόχος (αρχικά) οι... 8!

Ο πήχης, μάλιστα, τοποθετείται -μετά και το διπλό στη Μόσχα- πιο ψηλά, καθώς ο Ολυμπιακός έδειξε καθ΄ όλη την ευρωπαϊκή του διαδρομή την τρέχουσα περίοδο, ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την οκτάδα της διοργάνωσης.

Διότι, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν την Πέμπτη, θα συναντήσουν στον δρόμο τους τη Μέταλιστ (μία πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι κάποιο ευρωπαϊκό μεγαθήριο), με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, έχοντας τη ρεβάνς στο Φάληρο.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός βρίσκεται τούτη τη στιγμή στην 34η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, έχοντας 57.260 βαθμούς, ενώ η Μέταλιστ είναι 43η με 46.326 πόντους και η Ρούμπιν Καζάν 52η με 40.533 βαθμούς.

Ας θυμηθούμε, όμως, τις τρεις παρουσίες του Ολυμπιακού στους «16» των ευρωπαϊκών κυπέλλων την τελευταία οκταετία.

Το 4ο ραντεβού για τους "16" την τελευταία 8ετία
INTIME SPORTS

Η ευρωπαϊκή πορεία...

Την περίοδο 2004-05, ο Ολυμπιακός είχε 10 βαθμούς στον όμιλο, αλλά έχασε στη... διαφορά τερμάτων (μειονεκτούσε έναντι της Λίβερπουλ) την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτη στη βαθμολογία ήταν η Μονακό) και συνέχισε στο Κύπελλο UEFA.

Εκεί, βρήκε στο δρόμο του τη Σοσό (στους «32»), την οποία απέκλεισε, πετυχαίνοντας δύο νίκες, με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-0). Και στους «16» αντιμετώπισε τη Νιούκαστλ, από την οποία υπέστη δύο βαριές ήττες (3-1 και 4-0).

Τη σεζόν 2007-08, ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 11 πόντους και προκρίθηκε ως δεύτερος από τον όμιλό του (πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης). Στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ συνάντησε την Τσέλσι, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) στο Φάληρο, ενώ γνώρισε την ήττα (3-0) στη ρεβάνς στο Λονδίνο.

Το 4ο ραντεβού για τους "16" την τελευταία 8ετία
INTIME SPORTS

Μέχρι τον Μάρτιο...

Την περίοδο 2009-10, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους τον Ιούλιο και έφτασαν να αγωνίζονται στην Ευρώπη μέχρι τον Μάρτιο. Αρχικά, απέκλεισαν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας κερδίζοντάς τη δύο φορές με το ίδιο σκορ (2-0), κι εν συνεχεία άφησαν εκτός τη Σερίφ Τιρασπόλ (επίσης με δύο νίκες, 2-0 και 1-0). Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισαν δεύτεροι (με 10 βαθμούς), πίσω από την Άρσεναλ και στους «16» της διοργάνωσης αντιμετώπισαν την Μπορντό, από την οποία έχασαν εντός (1-0) κι εκτός έδρας (2-1).

**Παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, στη διοίκηση του Ολυμπιακού «τρέχουν» κι άλλα θέματα. Ένα εξ΄ αυτών είναι και η ενίσχυση του ρόστερ το καλοκαίρι. Η περίπτωση του Δ. Σιόβα, για παράδειγμα, φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο...

Σε video το διπλό στη Μόσχα με την Ρούμπιν:

Διαβάστε ακόμη:

Οι πρώτες σκέψεις Βαλβέρδε ενόψει Ρούμπιν

Η Μίλαν στο Καραϊσκάκη

Καραπαπάς: "Ούτε κύκλοι, ούτε τρίγωνα"

Καζίμ εναντίον Μάκου (video)

News 24/7

24MEDIA NETWORK