Ίβανιρ: "Φέτος κοιτάμε μακριά"

Στόχος της Μακάμπι είναι να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά στο Europa League και ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο μεγάλο εμπόδιο σε αυτήν της την προσπάθεια.

Ίβανιρ: "Φέτος κοιτάμε μακριά"

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε μία ημέρα πριν από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, ο Μότι Ίβανιρ αναφέρθηκε στον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του, η οποία -όπως υποστήριξε- έχει κάνει καλή προετοιμασία, αποκτά ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση και διαθέτει δυνατότητες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ:

Θεωρείτε φαβορί τον Παναθηναϊκό;

"Υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες. Αναμφισβήτητα αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα που έχει κι αυτή τις δικές της πιθανότητες".

Πέρυσι αποκλείσατε τον Ολυμπιακό. Ίδια συνταγή και εφέτος;

"Ό,τι έγινε πέρυσι, δεν έχει καμία σχέση με φέτος. Πέρυσι η Μακάμπι ήταν εντελώς διαφορετική ομάδα, με διαφορετικό τεχνικό τιμ. Ο Ολυμπιακός δεν είναι Παναθηναϊκός και φέτος η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική".

Έχετε δει τον Παναθηναϊκό. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μειονεκτήματα που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Μακάμπι;

"Δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μειονεκτήματα".

Πόσο έτοιμοι είσαστε και πόσες ελπίδες έχετε;

"Ελπίδες υπάρχουν. Κάναμε μια καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες. Η προετοιμασία μας είναι καλή και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν μπορέσουμε να περάσουμε τον Παναθηναϊκό που είναι μια μεγάλη ομάδα, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Φέτος κοιτάμε μακριά και νομίζω πως είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε".

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μια καλή πορεία στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα;

"Έχουμε αυτοπεποίθηση, κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία και συνεχίζουμε. Η διοίκηση είναι εδώ και βλέπει τι έχουμε κάνει. Μια ομάδα που κάνει συνδυασμούς, παίζει καλά και έχει δυνατότητες. Γιατί να μην έχουμε αυτοπεποίθηση; Πιστεύω ότι θα πάμε καλά".

Ο Ισραΐλοβιτς είναι τραυματίας. Πόσοι νέοι παίκτες θα βρίσκονται στην ενδεκάδα; Πιστεύετε ότι μπορούν να τα καταφέρουν;

"Δεν είναι θέμα ατόμων. Θα παίξουν οι καλύτεροι, αυτοί που έχουν δείξει ότι μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε. Δεν υπάρχουν μόνο νέοι παίκτες . Υπάρχουν και πιο έμπειροι όπως ο Κολαούτι και ο Νιβάλντο. Αυτοί είναι η βάση της ομάδας και αυτούς θα πλαισιώσουν οι νεότεροι".

Πώς κρίνετε τη φυσική κατάσταση της ομάδας; Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται;

"Είμαστε κατά το 90% έτοιμοι. Έχουμε εμπειρία, καθώς έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε μία ακόμη μεταγραφή αλλά δεν είναι του παρόντος.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Αυτή την ώρα που μιλάμε γίνεται η κηδεία του Σμουέλ Μελίγκα, ενός πολύ σπουδαίου τερματοφύλακα που προσέφερε πάρα πολλά στη Μακάμπι. Λόγω της συνέντευξης Τύπου, δεν μπορούσαμε να παρευρεθούμε στην κηδεία του. Θα ήθελα να δώσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του, τους οποίους θα επισκεφθώ αμέσως μετά για να τους συλλυπηθώ και από κοντά".

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Νιβάλντο, ο οποίος υποστήριξε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού της Αθήνας.

Πώς βλέπεις τον αυριανό αγώνα;

"Οι συμπαίκτες μου είναι έτοιμοι και θα βοηθήσουν πολύ. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο (σ.σ. Πέμπτη 18/08) για να αντιμετωπίσουμε με καλύτερες προοπτικές τη ρεβάνς".

Είχατε μια διαμάχη με τον Μότι που πήγε στη δικαστική διαιτησία. Πού βρίσκεται το θέμα τώρα;

"Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε γι' αυτό. Είναι ένα θέμα που έχει πάρει το δρόμο του και ουσιαστικά έχει λήξει".

Πέρυσι ήσουν τραυματίας. Πόσο έτοιμος νιώθεις τώρα για να βοηθήσεις την ομάδα;

"Πέρυσι είχα πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, αρθροσκοπήσεις και δεν μπόρεσα να βοηθήσω. Φέτος επιστρέφω σιγά σιγά για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει καλά αποτελέσματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK