Λάτσιο-Παναθηναϊκός 3-0

Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από τα λάθη του, "χάρισε" δύο γκολ στη Λάτσιο και ουσιαστικά αποχαιρέτισε το Εuropa League μετά την ήττα (3-0) στη Ρώμη.

Λάτσιο-Παναθηναϊκός 3-0

Εικόνα αγώνα:

Στα λεξικά δίπλα στη λέξη "αυτοκτονία" πρέπει να μπει μία φωτογραφία του Παναθηναϊκού. Πώς αλλιώς να περιγραφεί το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Λάτσιο.

Ολα ήταν ιδανικά για τους "πράσινους". Ενα άδειο γήπεδο -μόλις 9.000 θεατές- μία ομάδα με μόλις τρεις βασικούς λόγω Ρόμα και σχεδόν κανένα ενδιαφέρον για το Europa League. Ολα ιδανικά για την ομάδα του Φερέιρα που ξεκίνησε με όρεξη, πρέσινγκ, σωστά μαρκαρίσματα και μία παρ' ολίγον φάση με τον Τοτσέ.

Ολα αυτά μέχρι το 23' όταν ο Κουίνσι με το... συνηθισμένο, εφέτος, λάθος του έδωσε την ευκαιρία στον Κότζακ να κάνει άψογο πλασέ και να "κρεμάσει" τον Καρνέζη, στην πρώτη φάση της Λάτσιο στο ματς. Σαν να μην έφτανε αυτό για το τριφύλλι, ο Φερέιρα έχασε λόγω τραυματισμού τον Τοτσέ -στη θέση του μπήκε ο Πετρόπουλος- ενώ στο 40' είδε την ομάδα του να δέχεται δεύτερο γκολ μετά το λάθος του Χουχούμη και την πάσα "πάρε βάλε" στον Κότζακ.

Με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός είχε την υποχρέωση στο δεύτερο μέρος να ορθοποδήσει και να προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα. Με καταρρακωμένη την ψυχολογία, οι "πράσινοι" έπρεπε να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μαζέψουν για τρίτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα, μετά το γκολ του Φλόκαρι στο 59ο λεπτό.

Κάπου εδώ η σεμνή τελετή όχι μόνο τελείωσε, αλλά έγινε πάρτι για τους "λατσιάλι" που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αστεία λάθη της ελληνικής ομάδας και έφτασαν σε ένα ανέλπιστο 3-0. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να αποσπάσει ό,τι καλύτερο, αλλά γέμισε τις βαλίτσες του με περισσότερα προβλήματα. Α, μη ξεχάσουμε το κλισέ: και τώρα η Κέρκυρα...

Κλειδί αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια και βρέθηκε από το πουθενά να κυνηγά δύο γκολ διαφορά. Οπου Παναθηναϊκός και η μοίρα του...

Αδύναμος κρίκος:

Ο Χουχούμης έκανε τραγικό λάθος στο δεύτερο γκολ και θα κάνει κι άλλα τέτοια στην καριέρα του. Το θέμα να είναι να τα διαχειριστεί.

MVP:

Ο Κότζακ, χωρίς γλειφιτζούρι και καράφλα, εμφανίστηκε από το πουθενά και "κάρφωσε" δύο φορές τον Καρνέζη.

Οι συνθέσεις:

Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σκαλόνι, Σιανί, Τσάνα, Ράντου, Γκονσάλες (67' Ερνάνες), Λεντέσμα (80' Λούλιτς), Ονάζι, Σάρατε, Κόζακ (76' Κλόζε), Φλόκαρι.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα (78' Λαγός), Χουχούμης (59' Χουχούμης), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (24' Πετρόπουλος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK