Θηρίο με το καλημέρα ο Παναθηναϊκός, "φτωχό" το 1-0

Μετά από ένα μεστό-για τα δεδομένα της εποχής- παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα επί της Καμπάλα στο "Απόστολος Νικολαϊδης" αλλά επικράτησε... μόλις με 1-0 της αντιπάλου του. Σκόρερ από τη βούλα του πέναλτι ο Μολίνς, δοκάρι και μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Λουντ.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πήρε αυτό που ήθελε, όχι όμως κι αυτό που άξιζε… Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία πανάξια νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επί της Γκαμπάλα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι του γ’ προκριματικού και πλέον σε μία εβδομάδα (3/8) θα πάει στο Μπακού για να υπερασπιστεί το προβάδισμά του και να «κόψει» εκείνος το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Europa League.

Μία εντυπωσιακά (για τα δεδομένα της εποχής) μυαλωμένη εμφάνιση για τους «πράσινους», που επιβεβαίωσαν τον προπονητή τους και παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι πνευματικά, για να πολεμήσουν και να διαχειριστούν ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Και οι Αζέροι, που οδήγησαν προ διετίας τον Παναθηναϊκό στον πιο εφιαλτικό αποκλεισμό της ευρωπαϊκής του ιστορίας, θα πρέπει να αισθάνονται πολύ… ευχαριστημένοι που θα επιστρέψουν (ελέω Μπεζετόζνι και δοκαριών) στη βάση τους όντες μόλις ένα γκολ πίσω στη μάχη της πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός (που έφτασε στην 100η ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του) μπήκε με… συνταγή Ουζουνίδη και στα δύο ημίχρονα. Πίεσε λυσσασμένα την πρώτη και τη δεύτερη πάσα των Αζέρων, προκάλεσε «ασφυξία» στον άξονα της Γκαμπάλα και θα μπορούσε να έχει πάρει προβάδισμα απ’ το πρώτο δεκάλεπτο, όπου έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Στο 6’ ο Άλτμαν πλάσαρε ελάχιστα άουτ, έπειτα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, στο 7’ ο Ζέκα ανάγκασε με σουτ τον Μπεζετόζνι σε απόκρουση με τις γροθιές, ενώ στο 10’ το εξαιρετική φάουλ του Λουντ αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των Αζέρων.

Η Καμπάλα ανέβασε λίγο τη δική της πίεση, ήλεγξε λίγο περισσότερο το ρυθμό μετά το τέταρτο και στο 17’ έχασε τη μοναδική καλή ευκαιρία της στο ματς, με τον Όζομπιτς να αναγκάζει τον Βλαχοδήμο σε εντυπωσιακή επέμβαση στην γωνία του.

Μετά το 20’ ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά «αφεντικό» στο ματς, μετέφερε με υπομονή το παιχνίδι στο μισό των Αζέρων και βγήκε το γκολ που έψαχνε στο 37’. Από γύρισμα του Κουλιμπαλί και κεφαλιά του Μολίνς, ο Γκουρμπάνοφ έδιωξε καθαρά με το χέρι. Πέναλτι… μαρς, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σουηδός επιθετικός, βάζοντας «φωτιά» στη Λεωφόρο.

Στο β’ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά ψάχνοντας και δεύτερο γκολ, όμως ο Ντμίτρο Μπεζετόζνι κράτησε το σκορ στο επίπεδο του 1-0 στο πλασέ του Μολίνς στο 53’ (από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη) και στο 59’, μετά την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Λουντ.

Ο Φινλανδός ήταν εκ νέου άτυχος στο 73’, καθώς το πολύ καλό πλασέ του με το αριστερό «νίκησε» αυτή τη φορά τον γκολκίπερ της Γκαμπάλα, όχι όμως και το… δοκάρι, που του στέρησε για δεύτερη φορά στον αγώνα το γκολ.

Στο τελευταίο τέταρτο, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε με ηρεμία και καθαρό μυαλό του προβάδισμά του, έψαξε κενά για να «χτυπήσει» για δεύτερη φορά, όμως την ίδια ώρα έδινε πολύ μεγαλύτερη προσοχή και στα μετόπισθεν, για να διατηρήσει αυτό το πολύτιμο 1-0.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Χατζηγιοβάνης (69’ Καμπέσας), Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Άλτμαν (87’ Δώνης), Μολίνς (69’ Λουτσιάνο).

ΓΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόζνι, Γκουρμπάνοφ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπουλθούις, Μαλόουν (75’ Κονέ), Μονρόουζ, Χουσεϊνοφ, Χάλιντεϊ, Όζομπιτς, Νταμπό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK