Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Η νίκη (2-1) στον επεισοδιακό επαναληπτικό με τη Μακάμπι δεν αμβλύνει τον άδοξο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Λέγκια πριν από 15 χρόνια πέταξε έξω τόσο νωρίς τους "πράσινους".

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με δύο αλλαγές σε πρόσωπα, τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και τον Ζέκα στον άξονα στο ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα αλλά και με ένα πιο επιθετικό σχήμα με τη χρησιμοποίηση του Κατσουράνη σε ρόλο αμυντικού μέσου, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με στόχο την ανατροπή του 3-0 του πρώτου αγώνα.

Δυστυχώς το παιχνίδι διεκόπη στο Ολυμπιακό Στάδιο στο 5ο λεπτό και για περίπου 29 λεπτά λόγω των επεισοδίων στις εξέδρες και της αποπνηκτικής ατμόσφαιρας από τα δακρυγόνα. Οι παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και το ματς ξεκίνησε ουσιαστικά στις 21.50 (21.15 ήταν η ώρα έναρξης της αναμέτρησης). Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα γρήγορο γκολ, με τους παίκτες του Φερέιρα να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα των Ισραηλινών με πλαγιοκοπήσεις αλλά και με τις ατομικές ενέργειες των Λέτο-Κουίνσι-Ζέκα και Νίνη, χωρίς όμως να τους βγαίνουν οι φάσεις. Και η Μακάμπι κράτησε σχετικά άνετα το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι "πράσινοι" πίεσαν στο ξεκίνημα της επανάληψης αλλά καθαρό μυαλό δεν υπήρχε και από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις λίγες καλές φάσεις που δημιούργησαν, ο αποκλεισμός ήταν αναπόφευκτος. Και τα πάντα τελείωσαν στο 60' όταν ο Μεντουγιανίν έκανε το 0-1 σε μία υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών της Μακάμπι.

Στο 66' είχαμε νέα διακοπή του αγώνα λόγω της ρίψης καπνογόνων με τους οργανωμένους οπαδούς να βρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και να αποδοκιμάζουν τους παίκτες, ιδιαίτερα τον Σπυρόπουλο. Στο 71' ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπουμσόνγκ έπειτα από το φάουλ του ξεχασμένου από τον Φερέιρα, Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, μαζί με τον Στέφανο Κοτσόλη.

Η αποβολή του Κονατέ στο 72΄έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πάρει τα ηνία του ματς αλλά πλέον ήταν αργά και απλά ο Τοτσέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 80'. Οι φωτιές που άναψαν σε διάφορα σημεία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και τα επεισόδια στο ξεκίνημα του αγώνα καθιστούν βέβαιη την τιμωρία της ελληνικής ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Μέχρι τότε θα πρέπει να γίνουν πολλά για να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού και πέρα από τα διοικητικά, η αλλαγή προπονητή είναι επιβεβλημένη. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε τόσο από την Οντένσε όσο και από τη Μακάμπι επειδή δεν ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί απέναντι σε ομάδες που στα χαρτιά είναι χειρότερες από εκείνον και η ευθύνη ανήκει στον Φερέιρα.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Μακάμπι ήρθε στην Αθήνα για να υπερασπιστεί το 3-0 του Τελ Αβίβ και με μία στοιχειώδη καλή αμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο και με μία απλή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο που επέφερε το γκολ, μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της απέναντι σε έναν προβληματικό Παναθηναϊκό που χρειάζεται άμεσα ένα ηλεκτροσόκ για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του έπειτα από τον πρόωρο αποκλεισμό του από την Ευρώπη που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το σύλλογο και την ιστορία του.

MVP

Ο Γιώργος Καραγούνης απέδειξε για ακόμη μία φορά με το πάθος του πως πονά την "πράσινη" φανέλα και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τέτοιους παίκτες στο ρόστερ του σε αντίθεση με κάποιους αδιάφορους συμπαίκτες του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός υστερεί αφάνταστα και στο δημιουργικό κομμάτι, πέρα από την κακή αμυντική λειτουργία που είχαμε δει στα προηγούμενα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Δεν υπάρχουν αυτοματισμοί στο παιχνίδι του και δημιουργεί ελάχιστες φάσεις, κυρίως από στημένες φάσεις και με μακρινά σουτ. Με τέτοια αγωνιστική εικόνα δεν έχει τύχη στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη:

* Επεισόδια και ημίωρη διακοπή λόγω επεισοδίων και δακρυγόνων.

Δείτε videos πριν από τη σέντρα:

Το live του αγώνα :

News 24/7

24MEDIA NETWORK