Το προφίλ της Καμπάλα

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Καμπάλα για τα πλέι οφ του Europa League. Διαβάστε το προφίλ της ομάδας από το Αζερμπαΐτζαν, την οποία καλείται να ξεπεράσει το "τριφύλλι" προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το προφίλ της Καμπάλα

Το εμπόδιο της Καμπάλα καλείται να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Το Contra.gr παρουσιάζει το προφίλ της Αζέρικης ομάδας, η οποία απέκλεισε τον Απόλλωνα Λεμεσού στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 3η θέση και κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Καμπάλα ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο, παίρνοντας την πρόκριση κόντρα στην Ντιναμό Τιφλιδας με συνολικό σκορ 3-2 (2-0, 1-2). Στη συνέχεια αντιμετώπισε την Τσουκαρίτσκι, από την οποία έχασε με 1-0 στη Σερβία, αλλά επικράτησε με 2-0 εντός έδρας παίρνοντας το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Επόμενος αντίπαλος, όπως προείπαμε, ο Απόλλων Λεμεσού. Στην πρώτη αναμέτρηση στην Κύπρο απέσπασε ισοπαλία με 1-1, ενώ στο Αζερμπαϊτζάν επικράτησε με 1-0.

Γήπεδο:

Η Αζέρικη ομάδα αγωνίζεται στο "Καμπάλα Σίτι", χωρητικότητας 8.000 θεατών. Από το 2012 έχουν ξεκινήσει έργα επέκτασης για να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 15.000 θέσεων.

Αστέρι:

Ο Λουίς Πάουλο Ιλάριο "Ντοντό" είναι το μεγάλο αστέρι των Αζέρων. Είναι 27 ετών, επιθετικός και αγωνίζεται στην Καμπάλα από το 2011, μετρώντας 112 συμμετοχές και 21 γκολ.

Προπονητής:

Ο Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας τις 21 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφοντας συμβόλαιο 1,5 έτους. Ο 50χρονος Ουκρανός προπονητής πριν καθίσει στον πάγκο της Καμπάλα, είχε περάσει μεταξύ άλλων από αυτούς των Τσερνομόρετς (2010-14), Μέταλουργκ Ζαπορίζιε (2009-10) και Βέντσπιλς (2005-09). Με την ομάδα της Λετονίας κατέκτησε 3 φορές το πρωτάθλημα και 2 φορές το Κύπελλο, ενώ στην πρώτη χρονιά του στην Τσερνομόρετς, κέρδισε την άνοδο στην ουκρανική Premier League.

Τι έκανε πέρυσι:

Την περυσινή χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε "φτωχή" παρουσία, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο από την Σιρόκι με συνολικό σκορ 5-0 (3-0, 2-0).

News 24/7

24MEDIA NETWORK