Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1

Το γκολ του Ζέκα στο 55' δημιούργησε προσδοκίες, αλλά η χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ στο 70' και τα γκολ των Ντέμπσεϊ και Ντεφό στο τελευταίο τέταρτο "έκλεψαν" το όνειρο της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στους "32" του Europa League (3-1).

Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1

Εικόνα αγώνα:

Δύο φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ενα "αχ" και ένα "ωχ". Το πρώτο για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ και το δεύτερο για το γκολ του Αντεμπαγιόρ λίγο αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός στεκόταν μια χαρά στο ματς. Τον βοήθησε και η εξέλιξή του. Ο ρυθμός ήταν μονότονος, το ίδιο και ο τρόπος παιχνιδιού της Τότεναμ. Με Βιτόλο και Σο στα χαφ να "δαγκώνουν", οι "πράσινοι" του Ρότσα λειτουργούσαν σωστά και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Το έκαναν στο 22' όταν ο Σεϊταρίδης βρήκε τον αμαρκάριστο Τοτσέ, ο οποίος σε θέση για γκολ έκανε αδύναμο πλασέ και κάπου εκεί ακούστηκε το "αχ".

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 29' ακούστηκε το "ωχ". Μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Αντεμπαγιόρ βρέθηκε σε θέση βολής. Αυτός δεν λάθεψε. Πλάσαρε εύστοχα τον Καρνέζη και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο ημίχρονο αναρωτηθήκαμε αν αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα που βλέπαμε πριν λίγο καιρό. Αυτό γιατί οι "πράσινοι" δεν έδειξαν επηρεασμένοι από το 1-0 (αν και στην αρχή ήταν τυχεροί στο δοκάρι του Ντεφό), τα έπαιξαν όλα για όλα και με τον Σπυρόπουλο να κάνει σέντρα καριέρας και τον Ζέκα να πιάνει την κεφαλιά, ισοφάρισαν στο 55' και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Η ελληνική ομάδα ανέβηκε μετά την ισοφάριση και δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι έπαιξε στο μισό γήπεδο την Τότεναμ. Η μοίρα, όμως, είχε γραφεί. Στο 70' ακούστηκε το δεύτερο μεγάλο "αχ" όταν ο Τοτσέ -πάλι μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου- έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά άουτ.

Λίγο αργότερα ακούστηκε το δεύτερο "ωχ". Στο 76' η κεφαλιά του Ντέμπσεϊ, το δοκάρι και η πλάτη του Καρνέζη έδωσε στην Τότεναμ για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Κάπου εδώ έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Ο χρόνος δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό να βάλει δύο γκολ στους Λονδρέζους. Εξάλλου, οι "πράσινοι" άδειασαν μετά το 2-1, αφού είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη και την προσπάθειά τους να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το γκολ του Ντεφό στο 83' για να γραφεί το 3-1.

Το αρνητικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης. Γιατί απλούστατα πλήρωσε τα λάθη του Φερέιρα. Το θετικό είναι ότι αυτός του Ρότσα έχει καλύτερο μέλλον και έδειξε ότι η ομάδα δεν είναι για τα σκουπίδια.

Κλειδί αγώνα:

"Α, ρε Τοτσέ" θα μπορούσαν να πουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-2 και να αλλάξει τα δεδομένα. Για να μην πούμε για την ευκαιρία του 0-0...

Αδύναμος κρίκος:

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης δεν βοήθησε και δεν προωθήθηκε.

MVP:

Ο Ζέκα βρήκε τον... Ρότσα του. Μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο.

Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK