Ο Ενρίκε έσωσε τον ΠΑΟΚ στο Κίεβο!

Ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο Κίεβο αλλά πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Το γκολ του Πέδρο Ενρίκε χάρισε τη λύση στον Δικέφαλο του Βορρά ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OLIMPIK DONETSK - PAOK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OLIMPIK DONETSK - PAOK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Τα χειρότερα απέφυγε ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος πέτυχε το γκολ και ισοφάρισε για το τελικό 1-1. Ένα σκορ που φυσικά δίνει το πάνω χέρι στο Δικέφαλο στην υπόθεση πρόκριση, έχοντας τη ρεβάνς στην Τούμπα την επόμενη εβδομάδα.

Στα της αναμέτρησης, ο Αλεξάντρε Στανόγεβιτς ξεκίνησε με 4-3-3 και επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τόσο Πέλκα, όσο και τους Μπίσεσβαρ και Ενρίκε, ενώ στην ενδεκάδα του δεν ξεκίνησε ούτε έναν Έλληνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 16' με τον Κρέσπο να κάνει ένα σουτ μετά από κόρνερ μέσα στην περιοχή, όμως τη μπάλα να περνάει άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος. Από την άλλη η Ολιμπίκ μπορεί να μην έκανε κάποια κλασσική φάση για γκολ, όμως οι παίκτες της έκαναν μερικά καλά σουτ εκτός περιοχής.

Οι παίκτες του Στανόγεβιτς μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος και έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Μακ στο 47', ωστόσο δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα με κεφαλιά του Μπιλένκι μετά από γέμισμα στην περιοχή. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Στο 55' πέρασαν στο ματς οι Μπίσεσβαρ και Ενρίκε, με τον δεύτερο να χρίζεται σκόρερ στο 59' έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια στη δεξιά πλευρά και δύσκολο πλασέ.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και πίεσε την Ολιμπίκ για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Δικέφαλο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Ρομάν Σανζάρ):Μαχαράτζε, Νιεμχανίνοφ, Σαμπάνοφ, Κραβτσένκο, Λουκιάντσουκ, Τσιμπάλιουκ, Μπογκντάνοφ, Κομούτοφ (69' Μικάλοφ), Μόχα (64' Μιχούνοφ), Σεστάκοφ, Μπιλένκι (78' Σοντέι).

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς):Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (55' Μπίσεσβαρ), Μακ (81' Πέλκας), Κάμπος (55' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK