ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 0-1

Το αντικανονικό γκολ του Λίμα στο 59ο λεπτό υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε ήττα 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα. Προβλήματα ανάπτυξης ο Δικέφαλος απέναντι στην πιο συγκροτημένη, παρά τις απουσίες της, Μπενφίκα. Για την ανατροπή την ερχόμενη Πέμπτη στο "Ντα Λουζ".

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 0-1

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Ποιος να φανταζόταν ότι το ματς που αναμενόταν με τόση αγωνία και ενδιαφέρον, θα ήταν τόσο κακό, βαρετό και ανούσιο... Ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο περιελάμβανε συνολικά δύο τελικές προσπάθειες (μία για κάθε ομάδα) που δεν λογίζονται καν ως ευκαιρίες: στο 8' ο Ολίσε επιχείρησε μετά από προσωπική ενέργεια ένα σουτ που κατέληξε άουτ, ενώ στο 30' ήταν η σειρά του Σίλβιο που είχε επίσης ένα σουτ για την Μπενφίκα που έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Γλύκου.

Κατά τ'άλλα το παιχνίδι ήταν μονότονο, με τον ΠΑΟΚ να στοχεύει κυρίως στο να κλέβει μπάλες ώστε να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ η Μπενφίκα βολευόταν μια χαρά με τον αργό ρυθμό και τον ελαφρύ έλεγχο που είχε στο ματς. Οι παίκτες του "δικεφάλου του Βορρά" ήταν καλοί αμυντικά, αλλά δεν πίεζαν όσο έπρεπε από τη μέση και μπροστά προκειμένου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Το τέμπο ήταν αργό, οι άμυνες σφιχτές και το θέαμα ανύπαρκτο...

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ενθαρρυντικό, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ενδιαφέρον στον αγώνα. Μόλις στο 48' ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία το ματς: ήταν ένα κοντινό σουτ του Λάζαρ μετά από ωραία ατομική ενέργεια που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και σιγά-σιγά η Μπενφίκα έπαιρνε τον έλεγχο. Η πίεση που ασκούσαν οι Πορτογάλοι (χωρίς μέχρι τότε να έχουν χάσει ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία) έφερε και το γκολ για αυτούς. Ένα γκολ που θα έπρεπε ωστόσο να ακυρωθεί, καθώς υπήρχε καθαρό οφσάιντ: ήταν το 59', όταν ο Λίμα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και με σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ στην Τούμπα. Η φάση είχε ξεκινήσει από αντικανονική θέση, αλλά ο βοηθός ρέφερι έκλεισε τα μάτια.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Ανέβασε την απόδοσή του αλλά δεν δημιουργούσε φάσεις, ενώ και η είσοδος του Λούκας δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Από το 75' και έπειτα, η ελληνική ομάδα ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο, πίεσε με την είσοδο των Σαλπιγγίδη και Στοχ και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των Πορτογάλων. Πέρα όμως από μια κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 86' την οποία και απέκρουσε ο Αρτούρ, δεν είχε καμία άλλη ευκαιρία για γκολ. Αντίθετα, η Μπενφίκα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με ένα σουτ του Μάρκοβιτς στο 83' που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γλύκος.

Το 0-1 παρέμεινε ως τέλος και άφησε πικρή γεύση στον ΠΑΟΚ, διότι χάρη σε ένα γκολ-οφσάιντ, οι πιθανότητες πρόκρισης λιγόστεψαν σημαντικά...

MVP

Όλη αμυντική γραμμή της Μπενφίκα, με κορυφαίο τον ηγέτη και MVP του ματς, Λουιζάο, απέδωσε άψογα, έβγαλε το ματς σχεδόν αλάνθαστη και "εξαφάνισε" τον Αθανασιάδη και κάθε άλλον παίκτη του ΠΑΟΚ με επιθετικές βλέψεις.

Αδύναμος κρίκος

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίνης ήταν η πρώτη αλλαγή του Στέφενς. Δεν πρόσφερε τίποτα στα 64 λεπτά που αγωνίστηκε, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη με βάση τη γενικότερη εικόνα του τη φετινή σεζόν.

Σχόλιο

Ένα 0-0 θα ήταν ό,τι πιο δίκαιο γι' αυτό το παιχνίδι. Διότι και οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο επιθετικά, έπεξαν πολύ συγκρατημένα, πρόσεξαν τις άμυνές τους, είχαν ελάχιστες τελικές και από 1-2 καλές στιγμές όλες κι όλες. Τελικά το ματς είχε νικητή χάρη σε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Όμως και η αντίδραση του ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτή που έπρεπε, δεν ρίσκαρε και ίσως να φοβήθηκε. Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Δύο γκολ μέσα στο Ντα Λουζ είναι μια αποστολή που δεν τη φέρνεις εύκολα σε πέρας...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Νίνης (64' Λούκας), Αθανασιάδης, Ολίσε (76' Στοχ).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Αμορίμ, Γκόμες, Ένσο Πέρες (63' Φέισα), Τζούριτσιτς, Λίμα, Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK