ΠΑΟΚ-Μπνέι 4-1

Ο ΠΑΟΚ δεν ανησύχησε από το γκολ της Μπνέι, νίκησε εύκολα 4-1 στην Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League όπου θα μάθει τον αντίπαλο στην κλήρωση της Παρασκευής. Ο Αθανασιάδης (δις), ο Ρομπέρ και ο νεαρός Πέλκας απάντησαν στο γρήγορο γκολ του Μαρίνκοβιτς.

ΠΑΟΚ-Μπνέι 4-1

Η εικόνα του αγώνα:

Εκ των προτέρων η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στη Μπνέι ήταν εύκολη. Λόγω του 0-2. Οταν όμως από το 8ο λεπτό η ισραηλινή ομάδα προηγείται 1-0, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ο Δικέφαλος τα... έκανε θάλασσα στο πρώτο μέρος σε ένα παιχνίδι στα μέτρα του. Με προβλήματα στην κόντρα επίθεση των αντιπάλων -εξ ου το γρήγορο γκολ του παλιού παίκτη του ΟΦΗ Μαρίνκοβιτς- και δυσκολίες στη δημιουργία παιχνιδιού, το 0-1 θα μπορούσε να θεωρηθεί λογικό σκορ.

Οχι πως δεν έκανε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ. Εκανε και έχασε φάσεις για να ισοφαρίσει και να "καθαρίσει" μία και καλή. Φάσεις, όμως, έκανε και η Μπνέι, η οποία αν δεν ήταν ο Γλύκος ίσως να δημιουργούσε μεγαλύτερους μπελάδες στους γηπεδούχους.

Ξεχάστε ό,τι διαβάσατε παραπάνω. Ενας άλλος ΠΑΟΚ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και με συνοπτικές διαδικασίες γύρισε το εις βάρος του σκορ και ουσιαστικά τελείωσε την υποχρέωση με τη Μπνέι παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Σε αυτά προσθέστε και το αριθμητικό μειονέκτημα των αντιπάλων και καταλαβαίνετε ότι το χιτσκοκικό πρώτο μέρος μετατράπηκε σε ένα άνετο δεύτερο ημίχρονο.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, ο Στέφανος Αθανασιάδης με δύο γκολ στο 48ο και 52ο λεπτό γύρισε το σκορ, ενώ ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 50' ο Μενάσε αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη λόγω σκληρού φάουλ στον Γεωργιάδη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Στο 79' ο Ρομπέρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το 3-1, λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποθεώθηκε στη διάρκεια της αλλαγής του, ο Πέλκας στις καθυστερήσεις πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Τούμπα και όλα ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να εξασφαλίζει με το άνετο και επιβλητικό 4-1 την είσοδό του στα πλέι οφ και να μαθαίνει την Παρασκευή τον αντίπαλο.

Κλειδί του αγώνα:

Τα δύο γρήγορα γκολ του Αθανασιάδη σε συνδυασμό με την αποβολή για τη Μπνέι έφεραν μία άνετη νίκη-πρόκριση.

Ο αδύναμος κρίκος:

Το πρώτο ημίχρονο. Στα σκουπίδια. Εκεί ανήκει.

MVP:

Ο Αθανασιάδης είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ. Το γνωρίζουν όλοι, το γνωρίζει και ο ίδιος. Δύο γκολ από τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση και τον θρίαμβο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Ετό, Κατσικάς (37' λ.τρ. Ιντζίδης), Κουμαλό, Λίνο, Φωτάκης (46' Κάτσε), Λάζαρ, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (72' Πέλκας), Αθανασιάδης.

Μπνέι Γεχούντα (Καστάν): Εγενούγκμπα, Αζούζ, Γκαλ, Χαντάντ, Εντρί, Ιβασκεβίτσιους, Αμπού Ζαϊντ, Μαρίνκοβιτς, Μενάσε, Γκαλβάν (56' Ναούμ), Ντλοβού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK