ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3

Ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ουντινέζε και δεχόμενος δύο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό (0-3) στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος απώλεσε και το ευρωπαϊκό αήττητο μετά από 12 ματς.

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3

Η ταυτότητα του αγώνα

Διοργάνωση: Europa League, φάση των "32"

Διαιτητής: Τομ Χάγκεν (Νορβηγία)

Σκόρερ: 6' Ντανίλο, 15' Φλόρο Φλόρες, 51' (πεν) Ντομίτσι

Κίτρινες: Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Σνάουτσνερ, Μπενάτια, Φαμπρίνι

Κόκκινες: -

Γήπεδο: Τούμπας

Η εικόνα του αγώνα

Στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί κατέληξαν τα όποια σχέδια είχε ο Λάζλο Μπόλονι για τη διαχείριση του αγώνα και για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει σε νίκη-πρόκριση. Και γι' αυτό δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 15 λεπτά.

Προφανώς, ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα του θα δεχόταν δύο γκολ στα δύο πρώτα στημένα του αντιπάλου (που αγωνίστηκε, όπως το συνηθίζει, μ' αυτό το περίεργο 3-5-2). Και όμως, συνέβη. Στο 6' Ντανίλο άνοιξε το σκορ (παγώνοντας την Τούμπα) και στο 15' ο Φλόρο Φλόρες έβαλε ταφόπλακα στα όποια όνειρα του ΠΑΟΚ με χτύπημα φάουλ.

Ισως τα πράγματα να είχαν πάρει διαφορετική τροπή αν η ελληνική ομάδα ισοφάριζε γρήγορα, η κεφαλιά του Τσιρίλο όμως στο 16' βρήκε στο δοκάρι και το καλό μομέντουμ για μία μεγάλη ανατροπή δεν ήρθε ποτέ. Προς τιμήν του πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν αποδέχθηκε μοιρολατρικά τον αποκλεισμό και έκανε ότι μπορούσε να για να εξαντλήσει τις πιθανότητές του.

Ο Μπόλονι έριξε από το πρώτο μέρος στο παιχνίδι τον Γεωργιάδη για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική ("θυσίασε" τον Σταφυλίδη), τα στημένα του Γκαρσία διαμόρφωναν συνθήκες πίεσης και ο Χαντάνοβιτς αισθάνθηκε τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ, όχι πάντως όσο θα έπρεπε.

Τις έτσι και αλλιώς λιγοστές ελπίδες του Δικεφάλου για τη διατήρηση του αήττητου στην Ευρώπη τις διέγραψε με το έτσι θέλω ο Νορβηγός διαιτητής Χάγκεν στις αρχές της επανάληψης με το πέναλτι που ανακάλυψε στο μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ στον Φλόρο Φλόρες.

Η εύστοχη εκτέλεση του Ντομίτσι έβαλε τους τίτλους τέλους στο παιχνίδι αφού κάθε ενδιαφέρον ατόνισε όπως ήταν φυσιολογικό. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο ΠΑΟΚ, αν και το προσπάθησε, δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής που έψαχνε για να ευχαριστήσει τον κόσμο του. Εστω και έτσι όμως το πρόσημο από τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του είναι θετικό.

MVP

Η Ουντινέζε είναι ομάδα συνόλου και πέρα του Ντι Νατάλε δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης που να λάμπει εκτυφλωτικά. Με τον Ιταλό φορ στα πιτς, το βραβείο μοιράζεται σε όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γκουιντολίν.

Kλειδί αγώνα

Δεν χρεάζεται πολλή σκέψη. Η Ουντινέζε σκόραρε τάχιστα δύο γκολ και έκανε τη δουλειά της απίστευτη εύκολη στη συνέχεια.

Αδύναμος Κρίκος

Η λειτουργία της άμυνας του ΠΑΟΚ στα στημένα, οι λάθος αντιδράσεις του Κρέσιτς στα δύο πρώτα γκολ και ο Νορηγός ρέφερι που είδε πέναλτι μία φάση ρουτίνας μέσα στην περιοχή.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ (Αποστολόπουλος 53'), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης (Γεωργιάδης 31'), Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Γιάννου (Νιμανί 64'), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Ντομίτσι, Ντανίλο, Μπενατιά (Φερονέτι 86'), Μπάστα, Πατσιέντσα, Πασκουάλε, Αμπντί (Μπατόκιο 46'), Φαμπρίνι (Αρμέρο 69'), Ασαμόα, Φλόρο-Φλόρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK