To προφίλ της Μπρόντμπι

Ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μπρόντμπι στα πλέι οφ του Europa League, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Διαβάστε το προφίλ της δανέζικης ομάδας.

To προφίλ της Μπρόντμπι

Η Μπρόντμπι θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Europa League. Η ομάδα από την Δανία απέκλεισε στον 3ο προκριματικό γύρο την Ομόνοια, εκμεταλλευόμενη τα εκτός έδρας γκολ (0-0, 2-2).

Την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα της Δανίας τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από την Κοπεγχάγη και την Μίντιλαντ, κερδίζοντας το εισιτήριο για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League. Στην πρώτη φάση είχε εύκολο έργο, καθώς διέλυσε με 9-0 τη Γιουβένες/Ντογκάνα εντός έδρας, ενώ επικράτησε και στο Σαν Μαρίνο με 0-2. Επόμενος αντίπαλος η Μπερόε, την οποία απέκλεισε -έστω και δύσκολα- χάρη στη νίκη με 1-0 στη Βουλγαρία, καθώς στη Δανία έμεινε στο 0-0. Τελευταίο εμπόδιο, όπως προείπαμε, η κυπριακή Ομόνοια, την οποία απέκλεισε παρότι είχε φέρει 0-0 στο πρώτο ματς εντός έδρας.

Γήπεδο: Η Μπρόντμπι αγωνίζεται στο "Βίλφορτ Παρκ", το οποίο πήρε το όνομά του από τον θρύλο της ομάδας, Κιμ Βίλφορτ. Κατασκευάστηκε το 1965, έχοντας χωρητικότητα μόλις 1.200 θέσεις, αλλά ύστερα από αρκετές ανακαινίσεις έφτασε στις 10.000. Το 1998 η διοίκηση της Μπρόντμπι το αγόρασε έναντι 3.150.000 ευρώ με στόχο να το εξελίξει σε ένα μοντέρνο γήπεδο. Αυτή την στιγμή η χωρητικότητα του γηπέδου έχει εκτιναχθεί στις 29.000, ενώ ο μέσος όρος εισιτηρίων στα εντός έδρας ματς είναι περίπου 16.500.

Αστέρι: Ο Γιόχαν Ελμάντερ είναι το "βαρόμετρο" της δανέζικης ομάδας, παρότι στο ρόστερ βρίσκονται κι οι Ντάνιελ Άγκερ (ο οποίος είναι τραυματίας) και Τόμας Κάλενμπεργκ. Ο 34χρονος άσος έχει τεράστια εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Φέγενορντ, Τουλούζ, Μπόλτον και Γαλατασαράι. Μάλιστα, η γαλλική ομάδα είχε ξοδέψει 5.000.000 ευρώ το 2006 για να τον αποκτήσει από την Μπρόντμπι, ενώ 2 χρόνια αργότερα οι Άγγλοι προσέφεραν 12.600.000 ευρώ για να φέρουν στο "Ρίμποκ Στέιντιουμ".

Προπονητής: Ο Τόμας Φρανκ θεωρείται το "next big thing" του δανέζικου ποδοσφαίρου σε επίπεδο προπονητικής. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπρόντμπι το 2013, ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί στα μικρά κλιμάκια των Εθνικών ομάδων της Δανίας (U16, U17 και U19). Το 2013 κατέκτησε το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς στη Δανία. Ο Φρανκ έχει πτυχίο προπονητικής, αλλά και αθλητικής ψυχολογίας.

Τι έκανε πέρυσι:

Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κλαμπ Μπριζ, από την οποία ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια με συνολικό σκορ 5-0 (3-0, 2-0).

News 24/7

24MEDIA NETWORK