Βήμα πρόκρισης για Τσέλσι, Μπενφίκα και Φενέρ, κοντά στην έκπληξη η Βασιλεία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος σημείωσε 2 γκολ, η Τσέλσι επικράτησε 3-1 της Ρούμπιν και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Europa League. Ανατροπή και νίκη για την Μπενφίκα (3-1 την Νιούκαστλ), μίλησε στο φινάλε η Φενέρμπαχτσε (2-0 την Λάτσιο), έσωσε την παρτίδα η Τότεναμ που ισοφάρισε 2-2 την Βασιλεία.

Βήμα πρόκρισης για Τσέλσι, Μπενφίκα και Φενέρ, κοντά στην έκπληξη η Βασιλεία

Τσέλσι - Ρούμπιν 3-1

Λίγες ημέρες μετά την νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σήμανε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του FA Cup, η Τσέλσι επικράτησε 3-1 της Ρούμπιν και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "4" του Europa League.

Ο Φερνάντο Τόρες, που αγωνίστηκε ξανά με ειδική μάσκα για να προστατεύσει τη μύτη του, άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με ένα πολύ παράξενο τρόπο, ενώ ο Βίκτορ Μόουζες έγραψε το 2-0 με κοντινό βολέ έπειτα από φάση διαρκείας στο 32ο λεπτό. Η Ρούμπιν δεν θύμιζε την ομάδα που μέχρι στιγμής δεν είχε γνωρίσει την ήττα μακριά από την Ρωσία, ωστόσο ο Μπίμπρας Νάτχο την ξανάβαλε στο παιχνίδι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 41ο λεπτό.

Η Τσέλσι απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, αφού ο Τόρες έφτασε τα 6 ευρωπαϊκά γκολ, ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ και έγραψε το τελικό 3-1 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χουάν Μάτα.

Βήμα πρόκρισης για Τσέλσι, Μπενφίκα και Φενέρ, κοντά στην έκπληξη η Βασιλεία

Φενέρμπαχτσε - Λάτσιο 2-0

Η Φενέρμπαχτσε σκόραρε 2 φορές στο τελευταίο τέταρτο επί της Λάτσιο, η οποία δεν άντεξε στο αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Ονέγκι Ονάζι και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά,

Η ομάδα της Ρώμης ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε κατά κύριο λόγο με τους Έντερσον, Λίμπορ Κοζάκ, ενώ η Φενέρμπαχτσε έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία στο 20ό λεπτό με τον Μούσα Σο, ο οποίος είδε τον Φεντερίκο Μαρκέτι και στη συνέχεια το δοκάρι να τον εμποδίζουν να σκοράρει.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ονάζι για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Κρίστιαν και λίγες στιγμές αργότερα ο Ραούλ Μεϊρέλες σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μαρκέτι με τεχνικό πλασέ. Η πίεση των γηπεδούχων είχε ξεκινήσει και απέδωσε καρπούς στο 78' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιερ Γουεμπό και το γκολ του Ντιρκ Κάους στο 91'.

Βήμα πρόκρισης για Τσέλσι, Μπενφίκα και Φενέρ, κοντά στην έκπληξη η Βασιλεία

Μπενφίκα - Νιούκαστλ 3-1

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Europa League έκανε η Μπενφίκα που ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα και επικράτησε 3-1 της Νιούκαστλ στο "Λουζ". Δεκατρείς νίκες και μόλις μία ισοπαλία μετράει η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς στα τελευταία 14 εντός έδρας παιχνίδια της διοργάνωσης.

Το γκολ του Παπίς Σισέ στο 12ο λεπτό έβαλε σε μπελάδες τους γηπεδούχους, αλλά ο ίδιος παίκτης μετατράπηκε σε μοιραίο παίκτη του αγγλικού συλλόγου, αφού σημάδεψε 2 φορές το δοκάρι του Αρτούρ.

Τελικά οι πολύ ανώτεροι "αετοί" ισοφάρισαν στο 25ο λεπτό με τον Ροδρίγο, προηγήθηκαν στο 65ο με τον Λίμα (τραγικό λάθος του Νταβίντε Σαντόν) και κλείδωσαν τη νίκη στο 71ο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο.

Βήμα πρόκρισης για Τσέλσι, Μπενφίκα και Φενέρ, κοντά στην έκπληξη η Βασιλεία

Τότεναμ - Βασιλεία 2-2

Η ανώτερη Βασιλεία του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκε 2-0, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους, αφού η Τότεναμ ισοφάρισε και διατηρήθηκε στο κόλπο της πρόκρισης με αρκετές πιθανότητες. Η βραδιά έληξε με αρνητικό πρόσημο για τους Άγγλους, πάντως, αφού τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Οι πρωταθλητές Ελβετίας άνοιξαν το σκορ με τον Βαλεντίν Στόκερ στο 30ό λεπτό και διπλασίασαν τα γκολ τους στο 34ο με κεφαλιά του Φάμπιαν Φράι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Τελικά οι γηπεδούχοι μείωσαν άμεσα με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Σκοτ Πάρκερ για να ισοφαρίσουν πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Όσο περνούσε η ώρα η Τότεναμ επέβαλε το ρυθμό της στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και στο 58ο λεπτό ο Γκίλφι Σίγκουρτσον ισοφάρισε με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ.

Το live των αγώνων

20:36
Καλωσήρθατε στο live των πρώτων προημιτελικών του Europa League.
20:38

Το πρόγραμμα

Τσέλσι - Ρούμπιν (22:05)
Τότεναμ - Βασιλεία (22:05)
Μπενφίκα - Νιούκαστλ (22:05)
Φενέρμπαχτσε - Λάτσιο (22:05)

20:42
Οι συνθέσεις του αγώνα Τσέλσι-Ρούμπιν

Τσέλσι:
Τσεχ, Ν. Λουίζ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μπέρτραντ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μπεναγιούν, Τόρες, Μάτα, Μόουζες.

Ρούμπιν: Ριζικόφ, Κούζμιν, Ανσάλντι, Νάβας, Καλέσιν, Σαρόνοφ, Ορμπάιθ, Ρ. Ερεμένκο, Καραντενίζ, Νάτσο, Ντιάντιουν.
20:48

Οι συνθέσεις του αγώνα Φενέρμπαχτσε-Λάτσιο

Φενέρμπαχτσε:
Ντεμιρέλ, Κορκμάζ, Γιόμπο, Τσίγκλερ, Γενούλ, Τοπάλ, Μεϊρέλες, Κριστιάν, Σο, Κάουτ, Γουεμπό.

Λάτσιο: Μαρκέτι, Σιανί, Λούλιτς, Ράντου, Έντερσον, Ερνάνες, Γκονσάλες, Ονάζι, Τσάνα, Καντρέβα, Κοζάκ.

20:51

Οι συνθέσεις του αγώνα Μπενφίκα-Νιούκαστλ

Μπενφίκα:
Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Αλμέιδα, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Αντρέ Γκόμες, Όσκαρ Καρντόσο, Γιον, Ροδρίγο, Μελγαρέχο.

Νιούκαστλ: Κρουλ, Σαντόν, Σίμπσον, Γιανγκά-Εμπιουά, Περτς, Τέιλορ, Καμπάιγ, Σισοκό, Γκουτιέρες, Μαρβό, Σισέ.

20:56
Οι συνθέσεις του αγώνα Τότεναμ-Βασιλεία

Τότεναμ:
Φρίντελ, Βέρτονγκεν, Γκαλάς, Νότον, Ασού-Εκοτό, Λένον, Πάρκερ, Μπέιλ, Χόλτμπι, Ντεμπελέ, Αντεμπαγιόρ.

Βασιλεία: Σόμερ, Ντράγκοβιτς, Φόσερ, Σχαρ, Στάινχεφερ, Ντιέ, Στόκερ, Φ. Φράι, Σάλαϊ, Ελνενί, Στρέλερ.
20:59

Η Μπενφίκα είναι η μοναδική ομάδα από τις 8 που έχει ξαναπροκριθεί σε προημιτελική φάση Europa League. Εξάλλου, είναι η πρώτη που το καταφέρνει για 3η φορά (Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια το έχουν πετύχει 2 φορές).

21:03

Η μοναδική χώρα με παραπάνω από μία ομάδες στα προημιτελικά είναι η Αγγλία (Τσέλσι, Τότεναμ, Νιούκαστλ), η οποία δεν είχε εκπρόσωπο τις 2 προηγούμενες σεζόν.

21:06

Τις προηγούμενες 2 περιόδους, οι χώρες που είχαν τριπλή εκπροσώπηση στα προημιτελικά, κατέκτησαν το τρόπαιο: η πορτογαλική Πόρτο το 2011 και η ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης το 2012. Οι δε τελικοί ήταν "εμφύλιοι" (Μπράγκα και Αθλέτικ Μπιλμπάο οι αντίπαλοί τους).

21:11

Η Ιταλία (Λάτσιο), η Τουρκία (Φενέρμπαχτσε) και η Ελβετία (Βασιλεία) εκπροσωπούνται για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση του Europa League.

21:17

Η Τσέλσι και η Μπενφίκα οδηγήθηκαν στο Europa League από το Champions League, ενώ η Τότεναμ και η Ρούμπιν είναι οι μοναδικές από τις 7 ομάδες που προκρίθηκαν αυτόματα στη διοργάνωση από την αρχή της σεζόν και που "επιβίωσαν" μέχρι τώρα. Η Βασιλεία, εξάλλου, είναι η μοναδική πρωταθλήτρια που δεν έχει αποκλειστεί από το Europa League.

21:23

Από τις ομάδες που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά μόνο μία έχει κατακτήσει το UEFA Cup/Europa League: η Τότεναμ το 1972 και το 1984. Η Τσέλσι, η Λάτσιο και η Μπενφίκα έχουν κατακτήσει άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Νιούκαστλ είχε κερδίσει το Inter-Cities Fairs Cup (προπομπός του UEFA Cup) το 1969.

21:34
Μικρά-μικρά για τον αγώνα Τσέλσι-Ρούμπιν

- Οι 7 από τους 11 βασικούς της Ρούμπιν θα χάσουν τον επαναληπτικό αν δεχθούν κίτρινη κάρτα.
- Η Τσέλσι παρατάσσεται χωρίς τους Τιμ Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ και τον Ντεμπά Μπα, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
- Ο Θέσαρ Νάβας και ο Κρίστιαν Ανσάλντι εξέτισαν τις ποινές τους και επιστρέφουν. Αντίθετα απουσιάζει ο Γιαν Εμβιλά.
21:42

Μικρά-μικρά για τον αγώνα Τότεναμ-Βασιλεία

- Ο Κάιλ Νότον αντικαθιστά τον τιμωρημένο Κάιλ Γουόκερ, ο Μπραντ Φρίντελ προτιμάται αντί του Ούγκο Λορίς, ο οποίος αποθεραπεύθηκε αλλά έμεινε στον πάγκο, ενώ νοκ-άουτ έχει τεθεί ο Ζερμέν Ντεφό.
- Από πλευράς Βασιλείας τιμωρημένοι είναι οι Φίλιπ Ντέγκεν, Παρκ Γου-Χου και Μαρσέλο Ντίας και παραμένει τραυματίας ο Ντάβιντ Ντέγκεν.

21:49

Μικρά-μικρά για τον αγώνα Μπενφίκα-Νιούκαστλ

- Μοναδικός απών της Μπενφίκα είναι ο Σάλβιο, ενώ αντίθετα ο Νεμάνια Μάτιτς, που είχε κάποιες ενοχλήσεις, αγωνίζεται βασικός.
- Στα τελευταία 13 εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει η Μπενφίκα στο Europa League μετρά 12 νίκες και μία ισοπαλία.
- Ο Τιμ Κρουλ υπερασπίζεται την εστία της Νιούκαστλ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον αντίποδα εκτός αποστολής έμειναν οι Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, Μασαντιό Αϊνταρά και Σεΐκ Τιοτέ, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Ματιέ Ντεμπισί και Γιοάν Γκουφράν.
- Η Νιούκαστλ δεν έχει δεχθεί γκολ στα 4 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της.

21:55

Μικρά-μικρά για τον αγώνα Φενέρμπαχτσε-Λάτσιο

- Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Εμρέ Μπελοζόγλου, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι τραυματίας. Αντίθετα ο Ραούλ Μεϊρέλες εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβάλει η UEFA και ο Μεχμέτ Τοπάλ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του.
- Αήττητη είναι η Λάτσιο στο εφετινό Europa League, με 8 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ έχει δεχθεί μόλις 7 γκολ.
- Η Λάτσιο έχει ξεμείνει από λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ερνάνες είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, αλλά αγωνίζεται βασικός.

21:56
Σέντρα στους πρώτους προημιτελικούς του Europa League.
21:59

Στατιστικό: Η Μπενφίκα είναι η αήττητη για 33 παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης (28 νίκες - 5 ισοπαλίες). Από τις 23 Οκτωβρίου και τον αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας δεν έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι.

22:06
Η Βασιλεία έχει μπει φορτσάτη στην αναμέτρηση του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", δημιουργώντας 2 ευκαιρίες.
22:07
ΓΚΟΛ! Μπενφίκα - Νιούκαστλ 0-1
22:08

Μετά από έξυπνη μπαλιά του Σίμπσον, ο Σισοκό κάνει το γύρισμα και ο Σισέ ανοίγει το σκορ για την Νιούκαστλ στο 12ο λεπτό.

22:10
ΓΚΟΛ! Τσέλσι - Ρούμπιν 1-0
22:13
Ο... μασκοφόρος Φερνάντο Τόρες ανοίγει το σκορ για τους πρωταθλητές Ευρώπης στο 16ο λεπτό με έναν πολύ παράξενο τρόπο, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Νταβίντ Λουίζ.
22:16
Η Λάτσιο ζήτησε πέναλτι στο 16ο λεπτό για μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Έντερσον.
22:18

20ό λεπτό: Ωραία απόκρουση του Μαρκέτι σε σουτ του Σο, στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει και στο δοκάρι.

22:19
23ο λεπτό: Δοκάρι ο Σισέ για την Νιούκαστλ!
22:20
ΓΚΟΛ! Μπενφίκα - Νιούκαστλ 1-1
22:20
Δύο λεπτά μετά το δοκάρι του Σισέ, ο Κρουλ αποκρούει την προσπάθεια του Καρντόσο, όχι όμως και αυτή του Ροδρίγο, ο οποίος ισοφαρίζει σε 1-1 για την Μπενφίκα.
22:24
ΓΚΟΛ! Τότεναμ - Βασιλεία 0-1
22:25
Μετά από δοκάρι του Στρέλερ, ο Στόκερ ανοίγει το σκορ για την Βασιλεία στο 30ό λεπτό. Το άξιζε η πρωταθλήτρια Ελβετίας.
22:26
ΓΚΟΛ! Τσέλσι - Ρούμπιν 2-0
22:28
Με ωραίο σουτ του Μόουζες στο 32ο λεπτό.
22:28
ΓΚΟΛ! Τότεναμ - Βασιλεία 0-2
22:30

Η Βασιλεία είναι πολύ καλύτερη από την Τότεναμ και δίκαια προηγείται 2-0 στο 34'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στόκερ, η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι του Βέρτονγκεν και καταλήγει στον αμαρκάριστο Φράι, ο οποίος σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

22:32
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποιεί ο Κρουλ, ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ.
22:33

Στατιστικό: H Tότεναμ έχει ηττηθεί σε μόλις 5 από τους τελευταίους 78 εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της, σε καμία εξ αυτών όμως με πάνω από ένα γκολ.

22:34
ΓΚΟΛ! Τσέλσι - Ρούμπιν 2-1
22:35
Ο Τέρι κάνει "χέρι" εντός περιοχής και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Νάτσο στο 41ο λεπτό.
22:36
ΓΚΟΛ! Τότεναμ - Βασιλεία 1-2
22:37

Το σουτ του Πάρκερ κοντράρει και καταλήγει στον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος μειώνει με κοντινή προσπάθεια στο 40ό λεπτό.

22:39
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παικτών της Τσέλσι για το πέναλτι που δόθηκε στην Ρούμπιν.
22:41

Τα αποτελέσματα των ημιχρόνων

Τσέλσι - Ρούμπιν 2-1
Φενέρμπαχτσε - Λάτσιο 0-0
Μπενφίκα - Νιούκαστλ 1-1
Τότεναμ - Βασιλεία 1-2

22:58
Μόνο το δεύτερο ημίχρονο του "Σουκρού Σαράτσογλου" δεν έχει ξεκινήσει.
22:59
Ο Σισέ της Νιούκαστλ σημαδεύει το δοκάρι της Μπενφίκα για 2η φορά.
23:00

Η Τότεναμ έχει 69% κατοχή, μεγαλύτερο ποσοστό από τα 10 προηγούμενα εφετινά της παιχνίδια στο Europa League, ωστόσο ηττάται 2-1.

23:03
Η Λάτσιο μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ονάζι στο 47ο λεπτό.
23:03
Ο Μεϊρέλες σημαδεύει το δοκάρι της Λάτσιο.
23:09
ΓΚΟΛ! Τότεναμ - Βασιλεία 2-2
23:10
Ο Σίγκουρτσον ισοφαρίζει με μακρινό σουτ στο 58ο λεπτό.
23:15
Η Φενέρμπαχτσε πιέζει, αλλά ο Μαρκέτι σταματάει σε 2 περιπτώσεις τον Μεϊρέλες.
23:17
Ένταση στις εξέδρες του "Λουζ". Παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
23:17
ΓΚΟΛ! Μπενφίκα - Νιούκαστλ 2-1
23:19

Τραγικό λάθος του Σαντόν, το εκμεταλλεύεται ο Λίμα που δίνει το προβάδισμα στην Μπενφίκα (στο 65').

23:19
Πέναλτι για την Μπενφίκα.
23:20
ΓΚΟΛ! Μπενφίκα - Νιούκαστλ 3-1
23:21
Ο Καρντόσο δίνει προβάδισμα 2 τερμάτων στην Μπενφίκα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
23:21
ΓΚΟΛ! Τσέλσι - Ρούμπιν 3-1
23:22

Ο Φερνάντο Τόρες διπλασιάζει τα τέρματά του και γράφει το 3-1 για την Τσέλσι στο 70ό λεπτό.

23:32
ΓΚΟΛ! Φενέρμπαχτσε - Λάτσιο 1-0
23:33
Ο Γουεμπό ανοίγει το σκορ επί της Λάτσιο με πέναλτι στο 78ο λεπτό.
23:44
ΓΚΟΛ! Φενέρμπαχτσε - Λάτσιο 2-0
23:45
Ο Κάουτ διπλασιάζει τα τέρματα της τουρκικής ομάδας, η οποία αποκτά σαφές προβάδισμα για την πρόκριση.
23:49
Όλα τα παιχνίδια ολοοκληρώθηκαν.
23:50

Τα αποτελέσματα

Τσέλσι - Ρούμπιν 3-1
Φενέρμπαχτσε - Λάτσιο 2-0
Μπενφίκα - Νιούκαστλ 3-1
Τότεναμ - Βασιλεία 2-2

23:50
Σας ευχαριστούμε που απολαύσατε μαζί μας τους πρώτους προημιτελικούς του Europa League. Kαλό σας ξημέρωμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK