Επική πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάκο Αλκάθερ, η Βαλένθια ανέτρεψε το 0-3 του πρώτου αγώνα και συντρίβοντας 5-0 την Βασιλεία των 9 παικτών στην παράταση πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa League. Μεγαλειώδης ανατροπή της Σεβίλλης (4-1 την Πόρτο), διπλασίασαν τις νίκες τους Γιουβέντους και Μπενφίκα.

Επική πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση
Επική πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση

Βαλένθια - Βασιλεία 5-0 παρ.

(38', 70', 114' Αλκάθερ, 42' Βάργκας, 118' Μπερνάτ)

Φορτσάτη μπήκε στον επαναληπτικό η Βαλένθια, ενώ από την πλευρά της, η Βασιλεία απείλησε στο 11ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ του Σερεΐ Ντιέ. Εν συνεχεία οι γηπεδούχοι άφησαν το γκάζι, ωστόσο ευτύχησαν να σκοράρουν δις στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (με τους Πάκο Αλκάθερ και Εντουάρντο Βάργκας), αποκτώντας ψυχολογία ενόψει του δευτέρου μέρος. Τα δοκάρια των Βάργκας και Αλκάθερ αποτέλεσαν προειδοποιητικές βολές, προτού ο Αλκάθερ σκοράρει στο 70ό λεπτό και στείλει το ματς στην παράταση, αφού προηγουμένως χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες για το 4-0. Οι αποβολές των Μαρσέλο Ντίας και Γκαστόν Σάουρο έγειραν κι άλλο την πλάστιγγα υπέρ των "νυχτερίδων", οι οποίοι σκόραραν δύο φορές μέσα σε 4 λεπτά (με Αλκάθερ και Χουάν Μπερνάτ), κλείνοντας θέση για την κλήρωση της Παρασκευής (11/4, 14:00).

Βαλένθια: Γκουαΐτα, Περέιρα (110' Πιάτι), Φουέγο, Ματιέ (82' Ρ. Κόστα), Μπερνάτ, Παρέχο, Κεϊτά, Φεγκουλί, Καρτάμπια (76' Ζονάς), Βάργκας, Αλκάθερ.

Βασιλεία: Ζόμερ, Σάκα, Σχαρ, Σάουρο, Σαφάρι (116' Εμπολό), Ντιέ, Ντίας, Ελνενί, Ν. Ντέγκεν (61' Αλίτζι), Φ. Φράι, Ντελγκάδο (53' Σιό).

Επική πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση

Σεβίλλη - Πόρτο 4-1

(5' πέν. Ράκιτιτς, 26' Βιτόλο, 29' Μπάκα, 79' Γκαμεϊρό - 92' Κουαρέσμα)

Οι απουσίες των Φερνάντο και Τζάκσον Μαρτίνες δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτες από την Σεβίλλη. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ιβάν Ράκιτιτς ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με πέναλτι και μέσα σε ένα τρίλεπτο (26'-29') οι Βιτόλο και Κάρλος Μπάκα αντίστοιχα έδωσαν σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η αποβολή του Κόκε στο 54ο λεπτό λειτούργσε ευεργετικά για την Πόρτο, η οποία απείλησε δύο φορές με τον Ρικάρντο Κουαρέσμα και μία με τους Έκτορ Ερέρα, Χουάν Κιντέρο, αλλά η ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν αυτή που ξανασκόραρε (με τον Κεβίν Γκαμεϊρό στο 79ο λεπτό) και έφτασε σε μία πολύ σπουδαία ανατροπή. Ο Κουαρέσμα απλώς σημείωσε το γκολ της τιμής για τους "δράκους" στις καθυστερήσεις.

Σεβίλλη: Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάσιο, Ναβάρο, Καρίσο, Μπιά, Ράκιτιτς (86' Τροχόβσκι), Ρέγες (56' Φιγκέιρας), Βιτόλο, Μπάκα (69' Γκαμεϊρό).

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο (64' Κέλβιν), Ρέγες, Μανγκαλά, Σάντρο, Ντεφούρ, Εντουάρντο (46' Κιντέρο), Ερέρα, Βαρέλα (46' Ρικάρντο), Κουαρέσμα, Γκιλάς.

Επική πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση

Γιουβέντους - Λιόν 2-1

(4' Πίρλο, 68' αυτ. Iμτιτί - 18' Μπριάν)

Η Γιουβέντους πέρασε δύσκολες στιγμές στον επαναληπτικό με την Λιόν, ωστόσο η τύχη ήταν με το μέρος της και εν τέλει πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa League. Κατά την προσφιλή του τακτική, ο Αντρέα Πίρλο άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ (στο 4'), αλλά οι "γκον" δεν το έβαλαν κάτω και στο 18ο λεπτό ισοφάρισαν με κεφαλιά του Τζιμί Μπριάν. Οι Μαξίμ Γκοναλόν και Αρνόλ Μβουεμπά έχασαν καλές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, προτού ο Κλαούντιο Μαρκίζιο επιχειρήσει ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Σαμιέλ Ιμτιτί και καταλήξει στα δίχτυα του εμβρόντητου Άντονι Λόπες.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιδάλ (75' Πογκμπά), Μαρκίζιο, Ίσλα, Ασαμόα, Τέβες (78' Τζιοβίνκο), Βούτσινιτς (59' Γιορέντε).

Λιόν: Λόπες, Τολισό, Κονέ, Ιμτιτί, Μπεντιμό, Φερί, Γκοναλόν, Μαλμπράνκ (76' Ντανίκ), Μβουεμπά, Λακαζέτ (70' Γκομίς), Μπριάν (70' Ενζιέ).

Επική πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση

Μπενφίκα - Άλκμααρ 2-0

(39', 71' Ροδρίγκο)

Ο τραυματισμός του Σίλβιο στο 4ο λεπτό δεν επηρέασε την Μπενφίκα, η οποία δημιούργησε επτά τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο (έναντι καμίας της Άλκμααρ), απείλησε δύο φορές με τον Όσκαρ Καρντόσο και πήρε το προβάδισμα στο 39ο λεπτό με εξ επαφής προσπάθεια του Ροδρίγκο έπειτα από γύρισμα του Εντουάρντο Σάλβιο. Στο δεύτερο μέρος οι φίλοι των γηπεδούχων φώναξαν "το μόνο που θέλουμε είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα", ωστόσο ο Ροδρίγκο φρόντισε να κλειδώσει την πρόκρισή τους στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης (στο 71' με πλασέ).

Μπενφίκα: Αρτούρ, Σίλβιο (4' Αλμέιδα), Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Φέισα (64' Πέρες), Γκόμες, Σάλβιο, Ροδρίγκο, Σουλεϊμάνι (70' Μάρκοβιτς), Καρντόσο.

Άλκμααρ: Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Χουβελέουβ, Βάουτενς, Φίρχεφερ, Ορτίς (79' Χένρικσεν), Γκούντελ, Ελμ, Μπέρχαϊς (77' Χάγε), Μπέιρενς (77' Γκούντμουντσον), Ά. Γιόχανσον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK