Φενέρμπαχτσε - Μπενφίκα 1-0

Η Φενέρμπαχτσε σημάδεψε 4 φορές το δοκάρι του Αρτούρ, σε μία εξ αυτών, όμως, η μπάλα έκανε το χατίρι στον Εγκεμέν Κορκμάζ. Το 1-0 επί της Μπενφίκα της δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Europa League.

Φενέρμπαχτσε - Μπενφίκα 1-0

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι παίκτες του Αϊκούτ Κοτζαμάν ήταν πολύ πιο παθιασμένοι από εκείνους του Ζόρζε Ζεζούς και εκμεταλλευόμενοι την εμφανή ανωτερότητα στις πτέρυγες, δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Μούσα Σο άγγιξε το γκολ σε 2 περιπτώσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όμως, η προβολή στο 17' πέρασε άουτ και η κεφαλιά στο 18' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αρτούρ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες σίγησαν, ο ρυθμός έπεσε, απόρροια και των πολλών φάουλ που επέσυραν κίτρινες κάρτες. Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελειώσει χωρίς άλλες συγκινήσεις όταν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όλα Τζον ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γιοκχάν Γιουνούλ και ο Κριστιάν Μπαρόνι σημάδεψε το δεξί δοκάρι από το σημείο του πέναλτι.

Η Φενέρμπαχτσε "έσπασε" τα δοκάρια και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ένα δοκάρι μέτρησε η Μπενφίκα με σουτ του νεοεισελθόντα Νικολάς Γκαϊτάν στο 54ο λεπτό. Ο Ντιρκ Κάουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Αρτούρ στο 51ο λεπτό και ο Εγκεμέν Κορκμάζ το οριζόντιο στο 74ο. Μόνο που ο τελευταίος ήταν πιο τυχερός γιατί μετά την πρόσκρουση, η μπάλα έσκασε εντός της τελικής γραμμής.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η δίψα των παικτών της Φενέρμπαχτσε για νίκη και διάκριση. Αποτυπώθηκε στο γοερό κλάμα του Κριστιάν όταν έχασε το πέναλτι και στην αντίδραση του ιδίου μόλις ο Κορκμάζ σκόραρε το νικητήριο γκολ.

MVP

Ο Εγκεμέν Κορκμάζ. Ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και, κυρίως, έβαλε ένα ιστορικό γκολ. Τόσο η πρώην ομάδα του (Μπεσίκτας) όσο και η νυν (Φενέρμπαχτσε) νίκησαν και στα 4 παιχνίδια του Europa League που έχει βρει δίχτυα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Λορέντσο Μελγαρέχο. Ο Ντιρκ Κάουτ έκανε πάρτι από την πλευρά του, ενώ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Κορκμάζ, Γιόμπο, Τσίγκλερ, Γιοκχάν, Τοπάλ, Μεϊρέλες (64' Ουτσάν), Κριστιάν (86' Σαχίν), Σο (87' Κράσιτς), Κάουτ, Ουεμπό.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Αϊμάρ (46' Γκαϊτάν), Μάτιτς, Γκόμες (81' Μάρτινς), Καρντόσο, Τζον (64' Ροδρίγο), Σάλβιο, Μελγαρέχο.

Το live του αγώνα

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μπενφίκα γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 38 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία φορά που έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι, μέχρι σήμερα, ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στο 2-1 από την Σπαρτάκ Μόσχας.

# Η Φενέρμπαχτσε αγνοεί την ήττα στα τελευταία 7 ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ έχει χάσει μόλις μία φορά στα τελευταία 14.

News 24/7

24MEDIA NETWORK