Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Το γκολ του Αντριάν κόντρα στην ακίνδυνη Βαλένθια (0-1) σφράγισε την πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Europa League στις 9 Μαϊου στο Βουκουρέστι.

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Η εικόνα του αγώνα:

Η Βαλένθια χρειαζόταν δύο γκολ για να προκριθεί. Αυτά δεν ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο, όχι γιατί χάθηκαν ευκαιρίες, αλλά γιατί έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η ομάδα του Εμερι τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Μαδριλένους και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη φάση από πλευράς γηπεδούχων δημιουργήθηκε στο 21ο λεπτό.

Αυτή η εικόνα της αναμέτρησης επαναλήφθηκε και στο δεύτερο μέρος. Χωρίς νεύρο η Βαλένθια, ό,τι καλύτερο για την Ατλέτικο που απλά περίμενε στο μισό γήπεδο.

Στο 58' τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τη Βαλένθια όταν ο Κανάλες τραυματίστηκε σοβαρά αποχωρώντας με κλάματα στο φορείο και έγιναν σχεδόν ακατόρθωτα όταν ο Αντριάν στο 60ο λεπτό με θαυμάσιο γκολ άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο. Μάλιστα, ο Αντριάν έγινε ο πρώτος Ισπανός που έφτασε τα 11 γκολ σε μία ευρωπαϊκή σεζόν.

Από κει και πέρα τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Με συνολικό σκορ 5-2 η ομάδα του Σιμεόνε δεν φοβόταν κάτι από τη Βαλένθια, η οποία απλώς έψαχνε το γκολ για να φύγει από τη διοργάνωση με αξιοπρεπή τρόπο.

Γκολ δεν είδαμε, είδαμε όμως κοκορομαχίες. Συγκεκριμένα, στο 78' ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι υπέρ της Βαλένθια, αλλά με τη συμβουλή του επόπτη το πήρε πίσω. Ο Τιάγκο, όμως, φρόντισε να τα... κάνει μπάχαλο, να χτυπήσει τον Σολδάδο και να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα που τον αφήνει εκτός τελικού.

Το κλειδί του αγώνα:

Η Ατλέτικο με έξυπνη τακτική δεν άφησε τη Βαλένθια να απειλήσει. Με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0, οι "ροχιμπλάνκος" είχαν εύκολο έργο.

Ο αδύναμος κρίκος:

Τα έκανε μπάχαλο, χάνει και τον τελικό.

MVP:

Ο Αντριάν με υπέροχο γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK