Το απόλυτο η Φιορεντίνα, εύκολα η Τότεναμ, συνήλθε η Βαλένθια, νίκη για Απόλλωνα, συντριβή για ΑΠΟΕΛ

Η Φιορεντίνα επικράτησε στην Ουκρανία της Ντνίπρο και έκανε το 2 στα 2 στον 6ό όμιλο του Europa League. Η Τότεναμ "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο την Άνζι και διπλασίασε τις νίκες της στον 11ο όμιλο (2-0), την ίδια ώρα που η Βαλένθια άφηνε πίσω της τη βαριά ήττα από την Σουόνσι (2-0 την Κούμπαν. Θρίαμβος του Απόλλωνα Λεμεσού στην Βαρσοβία (1-0 την Λέγκια), συντριβή για ΑΠΟΕΛ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τρομερό ματς στην Τραπεζούντα, όπου η Λάτσιο απέσπασε 3-3 από την Τράμπζονσπορ.

Το απόλυτο η Φιορεντίνα, εύκολα η Τότεναμ, συνήλθε η Βαλένθια, νίκη για Απόλλωνα, συντριβή για ΑΠΟΕΛ

1ος όμιλος

Η Βαλένθια άφησε πίσω της την ήττα-σοκ από την Σουόνσι, καθώς επικράτησε 2-0 της Κούμπαν. Οι γηπεδούχοι δεν υστέρησαν σε τελικές προσπάθειες, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τις "νυχτερίδες" να μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα σε ρωσικές ομάδες χωρίς να δεχτούν γκολ. Ο Πάκο Αλκάθερ εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Αλεκσάντρ Μπελένοβ στο 73ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ, ενώ ο Σοφιάν Φεγκουλί κλείδωσε το "τρίποντο" με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81ο.

Το γκολ του Γουέιν Ράουτλετζ και η επέμβαση του Γκέρχαρντ Τρέμελ στο πέναλτι του Γκόραν Κράνοβιτς έδωσαν τη νίκη 1-0 στη Σουόνσι επί της Σεν Γκάλεν και τη διατήρησαν επικεφαλής του γκρουπ.

2ος όμιλος

Η Αϊντχόφεν ξεπέρασε το σοκ από τις ήττες κόντρα σε Λουντογκόρετς και Άλκμααρ και επικράτησε εκτός έδρας της Τσερνομόρετς με 2-0 χάρη στα γκολ του Μέμφις Ντεπάι και του Φλοριάν Γιόζεφζουν, που την ξαναβάζει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Βούλγαροι, πάντως, επικράτησαν εύκολα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 3-0 και προελαύνουν στο γκρουπ.

3ος όμιλος

Τα τέρματα του Αλάν στη Δανία έδωσαν τη νίκη 2-1 στη Ζάλτσμπουργκ κόντρα στην Έσμπιεργκ και τη διατηρούν στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας. Η Σταντάρ Λιέγης έχει κάνει το 9 στα 9 στην Jupiler, ωστόσο στο Europa League παραμένει στην αναζήτηση της πρώτης νίκης στον όμιλο, αφού έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Έλφσμποργκ στο Μπόρας.

4ος όμιλος

Η Ρούμπιν όχι μόνο συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει σε εντός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση από τον πρώτο γύρο της σεζόν 2006-07 (σερί 22 ματς), αλλά συνέτριψε 4-0 την Ζούλτε Βάρεγκεμ, η οποία προερχόταν από μία ήττα σε 11 αγώνες. Τέσσερις από τις 18 τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων κατέληξαν στα δίχτυα, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν μόλις δύο! Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο (60 αυτ. Φρεντερίκ Ντιπλί, 73' Ρόμαν Ερεμένκο, 81' Αλεκσάντρ Ριαζάντσεβ, 88' Μπέμπρας Νάτχο).

Η Γουίγκαν δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ουραγό Μάριμπορ και παρότι ο Όουεν Κόιλ χρησιμοποίησε αρκετούς αναπληρωματικούς, έφτασε στη νίκη 3-1 στο "JJB".

5ος όμιλος

Η Φιορεντίνα έκανε το 2 στα 2 μένοντας όρθια στην Ουκρανία κόντρα στη φορμαρισμένη αλλά με πολλούς τραυματισμούς Ντίπρο. Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Γκονσάλο Ροδρίγκες στο 53', αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Γεβγέν Σελέζνιοφ. Η απάντηση ήρθε από έναν αναπάντεχο σκόρερ, τον Μάσιμο Αμπροζίνι, ο οποίος έδωσε τη λύση στο 73' και παρά την αποβολή του Ντάβιντ Πισάρο, το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους. Παρά την ήττα, πάντως, η ομάδα του Χουάντε Ράμος παραμένει στη 2η θέση, μετά από την ισοπαλία 1-1 στην αναμέτρηση της Πάσος Φερέιρα με την Παντούρι.

6ος όμιλος

Ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε τη συντριβή 3-0 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Η ομάδα του Πάουλο Σέρζιο βρέθηκε σε κάκιστη μέρα και το αυτογκόλ του Νεκτάριου Αλεξάνδρου έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση, για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Σέρτζαν Λάκιτς και Ζεμπάστιαν Γιουνγκ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η Μπορντό μετρούσε 10 νίκες στα τελευταία 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια της στο "Σαμπάν Νταλμά", αλλά η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν πτοήθηκε από αυτήν την παράδοση κι έφυγε με τη νίκη 2-1 από τη Γαλλία, μετά από ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο.

7ος όμιλος

Το δυνατό ξεκίνημα της Γκενκ στο δεύτερο μέρος της χάρισε τη νίκη και, παράλληλα, σήμανε την πρώτη ήττα της Τουν σε ομίλους του Europa League. Στο πρώτο ημίχρονο η βελγική ομάδα είχε την κατοχή και η ελβετική την καλύτερη ευκαιρία, ενώ στο δεύτερο ο Γιουλιάν Γκόριους άνοιξε το σκορ στο 55' και ο Γέλε Βόσεν διπλασίασε τα γκολ στο 63'. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Τζόζεφ Μαρτίνες στο 93' και να διαμορφώσουν το τελικό 2-1.

Η Ραπίντ Βιέννης αφενός δεν αγωνίστηκε στο "Χάναπι" και αφετέρου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Ντιναμό Κιέβου, ωστόσο κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και να διατηρηθεί ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Η ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν πήρε προβάδισμα δύο γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο (στο 30' ο Αντρίι Γιαρμολένκο, στο 34' ο Κρίστοφερ Ντίμπον με αυτογκόλ), αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 53' με τον Γκίντο Μπουργκστάλερ και έσωσαν την παρτίδα στο 94' με γκολ του αρχηγού Κρίστοφερ Τρίμελ. Σημειώνεται ότι ο Θάνος Πέτσος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

8ος όμιλος

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση έκανε η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε 2-0 της Φράιμπουργκ. Η φάση που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση καταγράφηκε στο 62ο λεπτό, καθώς ο Φαλού Ντιάν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κάρλο Μπάκα και αποβλήθηκε, ενώ ο Ντιέγκο Περότι ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Ο Μπάκα είχε δοκάρι στο 88', αλλά τρία λεπτά αργότερα έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από εξαιρετική ενέργεια του Χάιρο Σαμπέριο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Σλόβαν Λίμπερετς υποχρέωσε την Εστορίλ στην πρώτη της ευρωπαϊκή εκτός έδρας ήττα με 2-1. Η τσεχική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με τον Γιόζεφ Σούραλ και κέρδισε το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 38ο όταν ο Μπρούνο Μιγκέλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Λουίς Λεάλ ισοφάρισε, αλλά στο 62ο λεπτό ο Ράντοσλαβ Κόβατς δεν λάθεψε και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, οι οποίοι ισοφάρισαν τις αποβολές στο 83' με τον Ισαάκ Σάκεϊ.

9ος όμιλος

Μακριά από τη νίκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε η Λιόν, καθώς η Γκιμαράες αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και απέσπασε 1-1 στο "Ζερλάν". Ο Μούσα Μαάζου εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Γκεϊντά Φοφανά στο 39ο λεπτό και άνοιξε το σκορ, όμως, ο Μαξίμ Γκοναλόν, ο οποίος αγωνίστηκε σε μία ασυνήθιστη θέση (στόπερ), προωθήθηκε σε φάουλ του Αρνόλντ Εμβουεμπά και ισοφάρισε με κεφαλιά. Ο σκόρερ της πορτογαλικής ομάδας αποβλήθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σε ένα τετράλεπτο γράφτηκε η ιστορία της αναμέτρησης Ριγέκα-Μπέτις, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν εννέα περισσότερες τελικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν. Η κροατική ομάδα, η οποία μετρούσε μόνο νίκες σε εντός έδρας αναμετρήσεις με αντιπάλους από την Ισπανία, προηγήθηκε στο 10' με τον Λέον Μπένκο, όμως, οι "βερδιμπλάνκος" ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Σεντρίκ και διαμόρφωσαν το τελικό 1-1.

10ος όμιλος

Η πιο χορταστική και συνάμα συναρπαστική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο "Χουσεγίν Αβνί Ακέρ", όπου Τράμπζονσπορ και Λάτσιο αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο γκολ με τους Γιουσούφ Ερντογάν (στο 12') και Άντριαν Μιερτσεγέβσκι (στο 22'), προτού μειώσει ο Ογκένι Ονάζι στο 29ο λεπτό. Ο Ερνάνες σημάδεψε το δοκάρι του Ονούρ Κιβράκ στο 33' και στιγμές αργότερα ο Πάουλο Ενρίκε ξανάδωσε διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του. Το δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν το βαθμό χάρη στα γκολ του Φλόκαρι (στο 84' και το 85') που είχε περάσει ως αλλαγή στο 61'.

Ο Απόλλων Λεμεσού έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που επικρατεί επί πολωνικού εδάφους ( 1-0 την Λέγκια στο κεκλεισμένων των θυρών "Βόισκα Πολσκιέγκο") και διατηρήθηκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ουκ ολίγες τελικές προσπάθειες, είχαν δοκάρι στο 7ο λεπτό με τον Χένρικ Ογιάμα, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα (στο 56' με τον Γκαστόν Σανγκόι).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

11ος όμιλος

Από τη μία η Τότεναμ που είχε ηττηθεί μόλις μία φορά εφέτος, από την άλλη η Άνζι που αγνοεί τη νίκη εντός κι εκτός συνόρων. Η έκβαση του αγώνα δεν ήταν δύσκολο να προβλεφθεί και εκκρεμούσε το αποτέλεσμα. Τελικά η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας επικράτησε 2-0 με τα γκολ των Ζερμέν Ντεφό (στο 34' με κοντινό σουτ) και Νασέρ Τσαντλί (στο 40' με δεξί πλασέ στην κίνηση), υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας τους στο Europa League (μέχρι σήμερα μετρούσαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία)

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου η Τρόμσο άγγιξε τη νίκη επί της Σερίφ χωρίς να είναι καλύτερη, χάρη στο γκολ του Ζντένεκ Όντρασεκ στο 65ο λεπτό. Τελικά οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με γλυκιά γεύση από την Νορβηγία, καθώς ο Ρικαρντίνιο διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 87ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

19:00 Κούμπαν - Βαλένθια 0-2

(73' Αλκάθερ, 81' Φεγκουλί)

22:05 Σουόνσι - Σεν Γκάλεν 1-0

(52' Ράουτλετζ)

2ος όμιλος

22:05 Τσέρνομορετς - Αϊντχόφεν 0-2

(13' Ντεπάι, 88' Γιόζεφζουν)

22:05 Λουντογκόρετς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

(12' Τσιχάντα, 34' Μισιντζάν, 61' Ντιακόφ)

3ος όμιλος

22:05 Έσμπιεργκ - Ζάλτσμπουργκ 1-2

(89' Ντιουφ - 6', 37' Αλάν)

22:05 Έλφσμποργκ - Σταντάρ Λιέγης 1-1

(23' Κλάεσον - 62' Μουτζανγκί)

4ος όμιλος

19:00 Ρούμπιν - Ζούλτε Βάρεγκεμ 4-0

(60' αυτ. Ντιπλί, 73' Ερεμένκο, 81' Ριαζάντσεβ, 89' Νάτχο)

22:05 Γουίγκαν - Μάριμπορ 3-1

(22', 90+1' Πάουελ, 34' Γουότσον - 60' Ταβάρες)

5ος όμιλος

22:05 Ντνίπρο - Φιορεντίνα 1-2

(57' πέν. Σελέζνιοφ - 53' πέν. Ροδρίγκες, 73' Αμπροζίνι)

22:05 Πάσος Φερέιρα - Παντούρι 1-1

(49' Μιγκέλ - 5' Μοντσίλοβιτς)

6ος όμιλος

22:05 ΑΠΟΕΛ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-3

(27' αυτ. Αλεξάνδρου, 59' Λάκιτς, 66' Γιουνγκ)

22:05 Μπορντό - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2

(48' Ζουσιέ - 71' Ιτζχάκι, 80' Μίτσα)

7ος όμιλος

20:00 Γκενκ - Τουν 2-1

(55' Γκόριους, 63' Βόσεν - 93' Μαρτίνες)

20:00 Ραπίντ Βιέννης - Ντιναμό Κιέβου 2-2

(53' Μπουργκστάλερ, 94' Τρίμελ - 30' Γιαρμολένκο, 34' αυτ. Ντίμπον)

8ος όμιλος

20:00 Σεβίλλη - Φράιμπουργκ 2-0

(63' πέν. Περότι, 91' Μπάκα)

20:00 Σλόβαν Λίμπερετς - Εστορίλ 2-1

(15' Σούραλ, 62' Κόβατς - 45' Λεάλ)

9ος όμιλος

20:00 Ριγέκα - Μπέτις 1-1

(10' Μπένκο - 14' Σεντρίκ)

20:00 Λιόν - Γκιμαράες 1-1

(53' Γκοναλόν - 39' Μαάζου)

10ος όμιλος

20:00 Τράμπζονσπορ - Λάτσιο 3-3

(12' Ερντογάν, 22' Μιερτσεγέβσκι, 35' Ενρίκε - 29' Ονάζι, 84', 85' Φλόκαρι)

20:00 Λέγκια Βαρσοβίας - Απόλλων Λεμεσού 0-1

(56' Σανγκόι)

11ος όμιλος

19:00 Άνζι - Τότεναμ 0-2

(34' Ντεφό, 40' Σαντλί)

20:00 Τρόμσο - Σερίφ Τιρασπόλ 1-1

(65' Όντρασεκ - 87' Ρικαρντίνιο)

12ος όμιλος

19:00 Σαχτιόρ Καραγκάντι - Μακάμπι Χάιφα 2-2

(40' Φινοντσένκο, 45' Ταράσοβ - 54' Εζρά, 79' Τουργκεμάν)

20:00 Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1

(81' Γκόουβελεου - 93' Σαλπιγγίδης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK