Οι ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ

Με αφορμή την παραμονή του Αμβούργου στην Bundesliga, διαβάστε ποιες ευρωπαϊκές ομάδες δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία τους.

Οι ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ
2015 GETTY IMAGES

Το Αμβούργο κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό την ύστατη στιγμή, επικρατώντας στην παράταση της Καρλσρούης με 2-1 στο δεύτερο μπαράζ παραμονής, με συνέπεια το ρολόι στο γήπεδό της που δείχνει τα χρόνια παρουσίας στη Bundesliga να συνεχίσει να μετράει

Ο σύλλογος παρέμεινε η μοναδική ομάδα από τη Γερμανία που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία από τη δημιουργία της, το 1963. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα 5 περιπτώσεις γερμανικών ομάδων, οι οποίες δε συμμετείχαν στην πρώτη κατηγορία από καταβολής πρωταθλήματος, αλλά αγωνίζονται ανελλιπώς από τη στιγμή που κέρδισαν την άνοδο. Συγκεκριμένα, η Μπάγερν Μονάχου, η Λεβερκούζεν, η Άουγκσμπουργκ, η Βόλφσμπουργκ και η Χόφενχαϊμ.

Οι "δεινόσαυροι" της Γερμανίας δεν είναι η μοναδική ομάδα των κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχει γευτεί τη δεύτερη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος.

Ιταλία

Η Ίντερ είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ την πίκρα του υποβιβασμού.

Ισπανία

Χωρίς να προκαλεί έκπληξη, η Ρεάλ Μαδρίτη και η Μπαρτσελόνα δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη Segunda Division. Οι δύο κορυφαίες ισπανικές ομάδες έχουν για... παρέα την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ολλανδία

Τέσσερις ομάδες αγωνίζονται χωρίς διακοπή από καταβολής Eredivisie. Ο Άγιαξ, η Φέγενορντ, η Αϊντχόφεν και η Ουτρέχτη.

Πορτογαλία

Καμία από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπενφίκα, Πόρτο) δεν έχει λείψει από την Primeira Liga.

Γαλλία

Στην περίπτωση του γαλλικού πρωταθλήματος τα πράγματα είναι λίγο... μπερδεμένα. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ επισήμως και είναι πάντα παρούσα από την ίδρυσή της, το 1970 . Ωστόσο, το 1972 η ομάδα χωρίστηκε στα δύο. Ένα κομμάτι συγχωνεύτηκε με την Μοντρέιγ και συνέχισε στην πρώτη κατηγορία με το όνομα Παρί FC, ενώ η επονομαζόμενη "Παρί Σεν Ζερμέν" έκανε επανεκκίνηση από την τρίτη κατηγορία. Τη σεζόν 1973-74 η Παρί επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία κι από τότε δεν ξανακοίταξε... πίσω.

Ρωσία

Αν συμπεριλάβουμε και τη Σοβιετική Ένωση, η Ντιναμό Μόσχας είναι η μόνη ρωσική ομάδα που παίζει στο υψηλότερο επίπεδο από καταβολής πρωταθλήματος (1936). Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κλαμπ της Μόσχας, Σπαρτάκ, Λοκομοτίβ και ΤΣΣΚΑ δεν έχουν γνωρίσει τον υποβιβασμό από την στιγμή που δημιουργήθηκε η ρωσική λίγκα.

Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες, ύστερα από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, που αγωνίζονται δίχως διακοπή στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας από το 1959 κι ύστερα.

Τουρκία

Τρεις σύλλογοι στην Τουρκία και συγκεκριμένα οι Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι, αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας από καταβολής Super Lig.

Σκωτία

Ύστερα από τον υποβιβασμό των Ρέιντζερς, οι οποίοι έπεσαν στην 4η κατηγορία της Σκωτίας λόγω χρεών, μόνο η Σέλτικ (από το 1890) και η Αμπερντίν (από το 1905) κρατούν... ψηλά τη σημαία.

Αγγλία

Από την στιγμή της δημιουργίας της Premier League το 1992, επτά σύλλογοι δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ. Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον, Τότεναμ και Τσέλσι. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία ομάδα που να μην έχει βρεθεί στη 2η κατηγορία έστω μία σεζόν από καταβολής αγγλικού πρωταθλήματος. Τη μεγαλύτερη -συνεχόμενη- παρουσία έχει η Άρσεναλ, η οποία αγωνίζεται από το 1912 στην πρώτη κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK