Έρευνα: Φθηνό το εισιτήριο στην Ελλάδα, πανάκριβη η Premier League

H έρευνα της "Daily Mail" για τα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο συνεχίζεται. Σειρά έχει η σύγκριση για τις τιμές των εισιτηρίων με τη "δική μας" Super League να θεωρείται ως φθηνό πρωτάθλημα σε αντίθεση με Αγγλία, Βραζιλία και Κίνα!

1-0
1-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ενδιαφέρουσα έρευνα που πραγματοποιεί η βρετανική "DailyMail" στα κορυφαία πρωταθλήματα σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Αμερική συνεχίζεται. Μετά την μελέτη για την προσέλευση του κόσμου, τα γκολ ανά αγώνα και τους μισθούς των παικτών, σειρά είχε η τιμή των εισιτηρίων ανά πρωτάθλημα.

Στην έρευνα αυτή, οι ειδικοί αναλυτές συνέλεξαν στοιχεία όπως ο μισθός κατά μέσο όσο που παίρνει ένας εργαζόμενος σε κάθε χώρα ανά εβδομάδα, τον μέσο όρο του εισιτηρίου του πρωταθλήματος και τέλος βγήκε ο αριθμός εισιτηρίων που θα μπορούσε να αγοράσει ο κάθε εργαζόμενος βάσει αυτών των χρημάτων.

Έρευνα: Φθηνό το εισιτήριο στην Ελλάδα, πανάκριβη η Premier League
* Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από το πρόσφατο πόρισμα του ΔΝΤ για το κατά κεφαλήν εισόδημα σε κάθε χώρα.

Από τα στοιχεία αυτά προέκυψε ότι η Super League είναι ένα σχετικά φθηνό πρωτάθλημα με τιμή εισιτηρίου κατά μέσο όρο 7.5 ευρώ και ο Έλληνας με μισθό κατά μ.ο. 378 μπορεί να αγοράσει περίπου 44.2 εισιτήρια! Έτσι το ελληνικό πρωτάθλημα κατατάσσεται στην 13η θέση του σχετικού πίνακα.

Πιο "φθηνή" χώρα για να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο είναι η Αλγερία και ακολουθούν η Νιγηρία και η Ουκρανία. Αντίθετα, πρωταθλήματα όπως αυτά της Ιταλία, της Ισπανίας και φυσικά της Αγγλίας είναι από τα ακριβότερα. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο πως το ακριβότερο της λίστας είναι αυτό της Κίνας με τον μέσο εργαζόμενο να μπορεί να αγοράσει μόλις 14 εισιτήρια την εβδομάδα με τον μισθό του.

Έρευνα: Φθηνό το εισιτήριο στην Ελλάδα, πανάκριβη η Premier League

Διαβάστε ακόμη:

Τον λιγότερο κόσμο στα γήπεδα η Ελλάδα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK