"Κανένας ρατσισμός" απαντά η Σερβία για την περίπτωση Ρόουζ

Με ένα βίντεο διάρκειας 6 λεπτών και ένα μήνυμα απάντησε η σερβική ομοσπονδία στα λεγόμενα του Άγγλου αμυντικού Ντάνι Ρόουζ, πως αντιμετώπισε ρατσιστική συμπεριφορά από τους φίλους της Σερβίας στο παιχνίδι των 2 χωρών για τα προκριματικά του Euro 2013 κ-21.

"Κανένας ρατσισμός" απαντά η Σερβία για την περίπτωση Ρόουζ
2012 GETTY IMAGES

"Ο Ντάνι Ρόουζ είπε ψέματα σε ποιον;", είναι ο τίτλος του βίντεο που ανέβασε η σερβική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία κλήθηκε σε απολογία για τη συμπεριφορά φιλάθλων και παικτών μετά το επίμαχο ματς.

Στο βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα με ήχο του νεαρού άσου της Τότεναμ, στον οποίο δεν φαίνεται πως οι "πλάβι" έκαναν μιμήσεις πιθήκων κάθε φορά που ο Ρόουζ έπαιρνε την μπάλα.

Ακολούθως, στα σχόλια του βίντεο υπενθυμίζονται οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή: "Κάθε φορά που άγγιζα την μπάλα, έκαναν ήχους πιθήκων ξανά και ξανά".

Στη συνέχεια υπάρχει μήνυμα της σερβικής ΠΟ στο οποίο τονίζεται πως "δεν υπήρχε αντιαθλητική συμπεριφορά, προσβλητική για τους αντίπαλους παίκτες σε επίπεδο φυλετικών διαφορών".

Και το σχόλιο καταλήγει με τις υπόλοιπες δηλώσεις του Ρόουζ: "Όλα άρχισαν όταν πήγαμε για ζέσταμα στην άλλη άκρη από τον πάγκο. Αμέσως άρχισαν να κάνουν ήχους πιθήκων και ρώτησα τα παιδιά εάν το άκουγαν. Είπαν ότι το άκουγαν. Στο 1ο ημίχρονο, όταν πήγα να πάρω την μπάλα για ένα πλάγιο, οι φίλαθλοι άρχισαν να κάνουν ήχους πιθήκων, αλλά στο 1ο ημίχρονο δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς στο 2ο ημίχρονο. Με χτύπησαν 2 πέτρες στο κεφάλι όταν πήγα να πάρω την μπάλα για ένα πλάγιο".

Διαβάστε ακόμα

Κατηγορίες περί ρατσισμού και βίας σε Σερβία, Αγγλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK