Μπενφίκα, Σαχτάρ τα ντέρμπι, σοκ για ΤΣΣΚΑ

Η Μπενφίκα επιβλήθηκε της Πόρτο και στο Κύπελλο Πορτογαλίας και προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού. Η Σαχτάρ νίκησε την Ντιναμό στο Κίεβο και συνεχίζει στη μάχη τίτλου με την Ντνίπρο. Η Κράσνονταρ σόκαρε την ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα και την απέκλεισε στα ημιτελικά, πρόκριση για Γαλατάσαραϊ.

Μπενφίκα, Σαχτάρ τα ντέρμπι, σοκ για ΤΣΣΚΑ

Taça de Portugal

Ακόμα και με 10 παίκτες από το 28', η Μπενφίκα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Πόρτο και πήρε εκδίκηση για την προ 3 εβδομάδων ήττα 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, επικρατώντας 3-1 στο "Λουζ" και παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του πορτογαλικού κυπέλλου. Οι Ένσο Πέρες και Αντρέ Γκόμες διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και έδωσαν την πρόκριση στους σχεδόν βέβαιους πρωταθλητές της χώρας, φτάνοντας ξανά στον τελικό του θεσμού, όπου φέτος θα αντιμετωπίσει τη Ρίο Άβε (απέκλεισε την Μπράγκα με 2-0).

Μπενφίκα, Σαχτάρ τα ντέρμπι, σοκ για ΤΣΣΚΑ

Premier League Ουκρανίας

Το άλλοτε ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο στην Ουκρανία βρήκε νικήτρια τη Σαχτάρ με 2-0 επί της Ντιναμό μέσα στο Κίεβο. Δύο γκολ του Λουίζ Αντριάνο έδωσαν τους 3 πόντους στην ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου κι άφησαν αρκετά πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος εκείνη του Όλεγκ Μπλαχίν. Η Ντνίπρο, πάντως, παραμένει επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα μετά από 23 αγωνιστικές (ισόβαθμη με τη Σαχτάρ, αλλά με παιχνίδι λιγότερο), αφού "καθάρισε" μέσα σε ένα ημίχρονο τη Βόλιν, από την οποία βρέθηκε να χάνει στο 45'. Το καρέ του Ματέους οδήγησε σε εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη 5-1. Ο Σωτήρης Μπαλάφας αγωνίστηκε για 61' λεπτά στην εκτός έδρας νίκη της Γκόβερλα με 1-0 επί της Μέταλουργκ Ζαπορίζιε. Η Μέταλουργκ Ντόνετσκ επικράτησε 3-2 της Τσέρνομορετς, με τον Βασίλη Πλιάτσικα να αγωνίζεται για 68 λεπτά.

Μπενφίκα, Σαχτάρ τα ντέρμπι, σοκ για ΤΣΣΚΑ

Κύπελλο Ρωσίας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παραδώσει τα σκήπτρα της στον θεσμό, αφού ηττήθηκε 1-0 μέσα στη Μόσχα από την Κράσνονταρ. Τα 3 δοκάρια και η γενικότερη κακή εμφάνιση των παικτών του Λέονιντ Σλούτσκι στάθηκαν ανασταλτικοί παράγοντες για την ανατροπή του τέρματος από τον Βάντερσον στο 28ο λεπτό.

Μπενφίκα, Σαχτάρ τα ντέρμπι, σοκ για ΤΣΣΚΑ

Türkiye Kupası

Μετά από έναν εντυπωσιακό επαναληπτικό ημιτελικό, η Γαλατάσαραϊ έκανε την ανατροπή και από 2 γκολ πίσω, επικράτησε 5-2 στην Προύσα της Μπούρσασπορ και προχώρησε στον τελικό μετά από το 2-2 του πρώτου αγώνα. Πρωταγωνιστής ο Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος σημείωσε 2 γκολ, ενώ ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο της νίκης με γκολ στο 45'.

Μπενφίκα, Σαχτάρ τα ντέρμπι, σοκ για ΤΣΣΚΑ

Jupiler

Η αποβολή του Μπερνάρ Γιαό Κουμορτζί στοίχισε στην Γκενκ, η οποία υπέκυψε στην πίεση της Μπριζ στο "Γιαν Μπρεϊντέλ" και ηττήθηκε με 2-0, με συνέπεια η ομάδα του Μισέλ Πρεντόλ να πιάσει στην κορυφή (με παιχνίδι περισσότερο) τη Σταντάρ Λιέγης. Η Άντερλεχτ ανέκοψε την πορεία 3 νικών της Ζούλτε Βάρεγκεμ, η οποία με τη σειρά της απέτρεψε την πρωτοπορία των περσινών πρωταθλητών Βελγίου, μετά από το 0-0 στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ".

Μπενφίκα, Σαχτάρ τα ντέρμπι, σοκ για ΤΣΣΚΑ

League One Σκοτίας

Το πάρτι των Ρέιντζερς συνεχίζεται. Μετά από δύο "χαστούκια" στο Challenge Cup και στο Κύπελλο Σκοτίας, οι "Διαμαρτυρόμενοι" συνήλθαν κι επικράτησαν 3-0 της Φόρφαρ στο "Άιμπροξ", φτάνοντας τις 30 νίκες σε 32 αγώνες και το +80 στη διαφορά τερμάτων.

Οι υπόλοιποι Έλληνες του εξωτερικού

Ο Στέλιος Ηλιάδης δεν αγωνίστηκε στην ήττα της Λοκομοτίβ Πλοβντίβ από την Λουντογκόριτς στα ημιτελικά του κυπέλλου Βουλγαρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK