O Απόλλων το ντέρμπι της Λεμεσού

Λίγες ημέρες μετά τη συγκλονιστική νίκη επί της Ζυρίχης στο Europa League, ο Απόλλων Λεμεσού πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο (2-1). Επανήλθε στις επιτυχίες η Ντιναμό Κιέβου, καθώς επικράτησε 4-1 της Βόλιν Λιτσκ.

O Απόλλων το ντέρμπι της Λεμεσού

Α' Κατηγορία

Οι λιγοστοί φίλαθλοι που έδωσαν το "παρών" στο Τσίρειο είδαν τον Απόλλωνα Λεμεσού να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΛ κι εν τέλει να φτάνει στην επικράτηση με 2-1. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Γκαστόν σημάδεψε το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων με κεφαλιά και στην εξέλιξη της φάσης οι Φώτης Παπουλής, Γιαν Ρέζεκ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Τελικά, η ομάδα του Χρηστάκη Χριστοφόρου προηγήθηκε στο 23ο λεπτό με προβολή του Ούγκο Λόπες και διπλασίασε το προβάδισμά της στο 44ο με δυνατό σουτ του Σανγκόι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιβάιλο Πέτεβ έδωσε εντολή στους παίκτες του να ανέβουν κι εκείνοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, προτού ο Αντριάν Σαρδινέρο αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη στο 72'. Ο Ντανιελζίνιο μείωσε στο 77' (μετά από ασίστ του Ντιαλό Γκιντιλεγέ), αλλά όπως αποδείχθηκε το γκολ αυτό δεν είχε κανένα αντίκρισμα για την ΑΕΛ, καθώς ο Μάρκο Ταγκμπατζούμι σούταρε άουτ στο τετ-α-τετ του 88ου λεπτού με τον Μπρούνο Βάλε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Premier League Ουκρανίας

Η Βόλιν Λιτσκ προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά η Ντιναμό Κιέβου δεν ήταν διατεθειμένη να της επιτρέψει να επεκτείνει το σερί, δεδομένου ότι επιθυμούσε διακαώς να επανέλθει στις επιτυχίες. Η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόβ πήρε σχετικά γρήγορα προβάδισμα δύο γκολ με τους Αντρέι Γιαρμολένκο (18') και τους Ζέρεμεν Λενς (35'), ενώ ο Γιαρμολένκο "ξαναχτύπησε" στο 61ο λεπτό, φτάνοντας τα πέντε γκολ σε επτά αγωνιστικές. Ο Ίβιτσα Ζούνιτς μείωσε στο 72', αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν τελευταίοι με τον Βλάντισλαβ Καλίτβιντσεβ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Στην κορυφή της Premier League Ουκρανίας, πάντως, βρίσκεται η Ντνίπρο, που λίγο αργότερα επιβλήθηκε 5-0 της φιλόδοξης Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Ο Γεβγέν Σελέζνιοβ έκανε την αρχή στο 10ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων και στο τελευταίο τέταρτο ακολούθησε... καταιγισμός γκολ με τους Ντούγκλας (75'), Νίκολα Κάλινιτς (76', 89').

News 24/7

24MEDIA NETWORK