Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Υπάρχουν κάποιες ομάδες των οποίων η αξία των ρόστερ τους εκτιμάται πως πλησιάζει το ΑΕΠ ολόκληρων κρατών. Διάβασε την παρακάτω λίστα για να μάθεις ποιες είναι οι δέκα πιο ακριβές από αυτές.

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Υπάρχουν ομάδες με τεράστια οικονομική αξία συνολικά σαν εταιρείες και ομάδες που έχουν δώσει οι πρόεδροι τους απίστευτα λεφτά για μεταγραφές ακριβών παικτών, ώστε να τις στελεχώσουν. Εδώ θα ασχοληθούμε με αυτές που η (κατ' εκτίμηση) αξία των ρόστερ τους και μόνο, είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

10. Ντόρτμουντ - 391.000.000*

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Μπορεί η φετινή χρονιά για τους Βεστφαλούς να μην συνοδεύτηκε από τις επιτυχίες των προηγούμενων σεζόν, αλλά αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσει την χρηματική αλλά και ποδοσφαιρική αξία των παικτών της.

9. Γιουβέντους - 419.000.000

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Αν και βρίσκεται μόλις στην 9η θέση της συγκεκριμένης λίστας, η Γιουβέντους έχει εξασφαλίσει ήδη ένα εισιτήριο για τον τελικό του φετινού Champions League. Η φετινή απόδοση της ομάδας, έχει ξεπεράσει την εκτιμώμενη αξία του ρόστερ της ομάδας.

8. Άρσεναλ - 446.000.000

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Εδώ και χρόνια ο Αρσέν Βενγκέρ "δημιουργεί" μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, με τους οποίους στελεχώνονται οι πιο πετυχημένες ομάδες. Η Άρσεναλ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα.

7. Παρί Σεν Ζερμέν - 446.000.000

Joie PSG - Zlatan Ibrahimovic - 02.08.2014 - Paris Saint Germain / Guingamp - Trophee des Champions - Pekin
Photo : Xinhua / Photoshot / Icon Sport
Joie PSG - Zlatan Ibrahimovic - 02.08.2014 - Paris Saint Germain / Guingamp - Trophee des Champions - Pekin Photo : Xinhua / Photoshot / Icon Sport PHOTOSHOT / ICON SPORT

Από τη στιγμή που ανέλαβαν Άραβες τα ηνία της ομάδας, τα λεφτά έχουν πέσει με το τσουβάλι για να βελτιωθεί το ρόστερ της. Ιμπραχίμοβιτς, Καβάνι, Παστόρε αξίζουν πολλές περιουσίες, οπότε η ύπαρξη της Παρί στη συγκεκριμένη λίστα, δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 460.000.000

LEICESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 21:  Dejected Manchester United players look on as they head towards a 5-3 defeat during the Barclays Premier League match between Leicester City and Manchester United at The King Power Stadium on September 21, 2014 in Leicester, England.  (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
LEICESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 21: Dejected Manchester United players look on as they head towards a 5-3 defeat during the Barclays Premier League match between Leicester City and Manchester United at The King Power Stadium on September 21, 2014 in Leicester, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images) GETTY IMAGES

Το ότι έφυγε ο Φέργκιουσον, δεν σημαίνει πως μειώθηκε και η αξία του ρόστερ της. Ντι Μαρία, Μάτα, Ρούνεϊ και "σία" κοστίζουν ακόμα κάμποσα εκατομμύρια.

5. Τσέλσι - 467.000.000

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Δεν την έχουν χαρακτηρίσει άδικα ως "Τσέλσκι", αφού από τη στιγμή που ανέλαβε ο Αμπράμοβιτς της ομάδα, οι "μπλε" έχουν κάνει μεταγραφές εκατοντάδων εκατομμυρίων. Ανάλογη με το κόστος των μεταγραφών είναι και η αξία των περισσότερων παικτών που έχουν πάρει οι Λονδρέζοι.

4. Μάντσεστερ Σίτι - 542.000.000

Manchester City's Sergio Aguero celebrates scoring his side's second goal of the game with team-mate David Silva
Manchester City's Sergio Aguero celebrates scoring his side's second goal of the game with team-mate David Silva MANCHESTER CITY FC/PRESS ASSOCIA

Η Σίτι είναι ίσως το μεγαλύτερο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν πως τα λεφτά κάνουν τις ομάδες. Με το που επένδυσαν σε αυτήν Άραβες, από την αφάνεια της Premier Legue έφτασε να πάρει τον τίτλο τη σεζόν 2013/14, ενώ βρίσκεται σταθερά στους ομίλους του Champions League.

3. Μπάγερν Μονάχου - 632.000.000

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Στην Μπάγερν αγωνίζεται η μισή εθνική Γερμανίας, αφού πέρα από τους παίκτες που "παράγει" η ίδια, αγοράζει και ό,τι καλύτερο βγάζει η ανταγωνίστρια της Ντόρτμουντ.

2. Ρεάλ Μαδρίτης - 694.000.000

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ

Κάθε παίκτης της Ρεάλ αξίζει σχεδόν όσο όλοι οι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Το παράξενο με την Ρεάλ, δεν είναι που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αλλά που δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της.

1. Μπαρτσελόνα - 714.000.000

Οι 10 σύλλογοι με τα πιο ακριβά ρόστερ
© REUTERS

Άλλο ένα "el classico" που βρίσκει νικήτρια την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες των "μπλαουγκράνα" έχουν την μεγαλύτερη αξία αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και βρίσκονται κάτι παραπάνω από δίκαια στον τελικό του φετινού Champions League στο Βερολίνο.

*Τα ποσά αντιστοιχούν σε ευρώ

Πηγή: Totenslides.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK