Στους ισχυρούς -προς το παρόν- ο Ολυμπιακός

Επικεφαλής των ομάδων που φιγουράρουν στην 3η θέση των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός, ο οποίος περιμένει και τις αναμετρήσεις της Τετάρτης για να διαπιστώσει εάν θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης για τη φάση των 32 του Europa League στις 20 Δεκεμβρίου. Τα σενάρια της κατάταξης.

Στους ισχυρούς -προς το παρόν- ο Ολυμπιακός

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την καλύτερη συγκομιδή από όλες τις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους και αγωνίστηκαν την Τρίτη και αναμένει μία γκέλα από αυτές που αγωνίζονται την Τετάρτη και θα πάρουν την... άδεια να συνεχίσουν στην Ευρώπη και το 2013.

Τσέλσι, Κλουζ, Σέλτικ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ απειλούν τους νταμπλούχους Ελλάδας τούτη τη στιγμή, ωστόσο δεν αποκλείεται εν τέλει κάποια άλλη ομάδα να βρεθεί στην 3η θέση, εάν προκύψουν ανατροπές στα αποτελέσματα.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει στις πρώτες 4 ομάδες του συνόλου των τρίτων, ώστε στην κλήρωση της 20ής Δεκεμβρίου στη Νιόν της Ελβετίας, να τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών και να αντιμετωπίσει ομάδες με χαμηλό συντελεστή στην κατάταξη της UEFA στη φάση των 32.

Η κατάταξη της 3ης θέσης*

1. Ολυμπιακός 9 - σε 6 αγ.

2. Τσέλσι 7 (+1, 10) - σε 5 αγ.

3. Κλουζ 7 (+1, 8) - σε 5 αγ.

4. Σέλτικ 7 (0) - σε 5 αγ.

5. Ζενίτ 7 (-3) - σε 6 αγ.

6. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 6 - σε 5 αγ.

7. Ντιναμό Κιέβου 5 - σε 6 αγ.

8. Άγιαξ 4 - 6 αγ.

* Παρουσιάζονται οι ομάδες που βρίσκονται στην 3η θέση μετά από τους αγώνες της Τρίτης. Εκκρεμούν οι 4 αναμετρήσεις της Τετάρτης που θα κρίνουν τα πάντα.

** Σε παρένθεση τα κατά σειρά κριτήρια διαβάθμισης που χρειάστηκαν για την κατάταξη

Κριτήρια διαβάθμισης

1. Πόντοι

2. Διαφορά τερμάτων

3. Γκολ υπέρ

4. Εκτός έδρας γκολ υπέρ

5. Αριθμός νικών

6. Αριθμός εκτός έδρας νικών

7. Κατάταξη UEFA

Οι αγώνες που ενδιαφέρουν

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γιουβέντους (με ήττα της Γιουβέντους και νίκη της Τσέλσι, η "γηραιά κυρία" τερματίζει 3η, πιθανότατα πάνω από τον Ολυμπιακό)

Τσέλσι - Νόρτζελαντ (η Τσέλσι είναι ήδη 3η και με νίκη και μη ήττα της Γιουβέντους, τερματίζει πάνω από τον Ολυμπιακό)

Μπάγερν Μονάχου - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (με νίκη και εφόσον καλύψει το -3 της διαφοράς γκολ από τον Ολυμπιακό, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ τερματίζει πάνω από τους "ερυθρολεύκους)

Σέλτικ - Σπαρτάκ Μόσχας (με νίκη της Μπενφίκα επί της Μπαρτσελόνα και της Σέλτικ, οι Σκοτσέζοι τερματίζουν πάνω από τον Ολυμπιακό)

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα (με νίκη της Μπενφίκα επί της Μπαρτσελόνα και της Σέλτικ, οι Σκοτσέζοι τερματίζουν πάνω από τον Ολυμπιακό)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κλουζ (με νίκη της Γαλατάσαραϊ και της Κλουζ, οι Ρουμάνοι τερματίζουν πάνω από τον Ολυμπιακό)

Μπράγκα - Γαλατάσαραϊ (με νίκη της Γαλατάσαραϊ και της Κλουζ, οι Ρουμάνοι τερματίζουν πάνω από τον Ολυμπιακό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK