Top10: Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Ο πάντα και παντού χρήσιμος Άνχελ ντι Μαρία, η στυγνή κλοπή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο αειθαλής Αντόνιο ντι Νατάλε, η μαύρη γάτα στο "Καμπ Νόου" και η "μαυρόγατα" Μάριο Μπαλοτέλι, οι 48 πάσες της Τότεναμ και ο Κυριάκος που νίκησε τον Σωκράτη. Όλα όσα έγιναν την εβδομάδα που πέρασε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Top10: Η Ευρώπη παίζει μπάλα

1. Bielsa is not impressed

Ποιος Πίρλο; Ο Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε εκκίνηση δίχως νίκη σε δύο αγωνιστικές, ο Αντρέ Πιερ Ζινιάκ σκοράρει εκτός έδρας απέναντι στην Γκινγκάμπ και τι κάνει; Ανακατεύει τον καφέ του!

2. Τοτό, ο κορυφαίος Ιταλός

Πέρυσι το καλοκαίρι, συντετριμμένος από τον θάνατο του φίλου του, Πιερπάολο Μοροζίνι, είχε δηλώσει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά του. Άλλαξε γνώμη. Στην περσινή σεζόν, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι του σημείωσε χατ τρικ. Το μετάνιωσε και εξήγησε ότι θέλει να φτάσει "έναν θρύλο του ποδοσφαίρου, τον Ρομπέρτο Μπάτζιο", με τα 205 γκολ στη Serie A (θέλει ακόμα 12). Τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 37 χρόνια, αλλά στο παιχνίδι με αντίπαλο την Τερνάνα σημείωσε 5 γκολ. Όλα της Ουντινέζε. Ο αντίπαλος αδύναμος, δεκτό, μόνο που από το 2009-2010, στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα, έχει σημειώσει 119 γκολ και βρίσκεται πίσω μόνο (ΜΟΝΟ) από τους Λιονέλ Μέσι (191) και Κριστιάνο Ρονάλντο (178). Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (115), ο Έντινσον Καβάνι (108) και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι (95) ακολουθούν.

Top10: Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Ο κορυφαίος Ιταλός φορ των τελευταίων δύο δεκαετιών αρχίζει την 11η και πιθανότατα οριστικά τελευταία σεζόν του στην Ουντινέζε έχοντας απορρίψει στο παρελθόν πρόταση της Γιουβέντους και φέτος πρόταση της πρωταθλήτριας Ασίας Γκουάνγκζου Έβεργκραντ. Η πρόταση της ομάδας του Μαρτσέλο Λίπι αφορούσε διετές συμβόλαιο με 5.000.000 ευρώ ετησίως. Στην Ουντινέζε εισπράττει 1.200.000 ευρώ τον χρόνο. Σεβασμός...

3. Στυγνή κλοπή στη Μάλαγα

Ο Γκόρκα Ιραϊθόθ έκανε τον... Ντάνι Αρανθουμπία και τον Πέτερ Σμάιχελ, ωστόσο ο διαιτητής δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει το γκολ της ισοφάρισης που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μάλαγα. Ένα γκολ με κεφαλιά, ένα γκολ που δύο ημέρες μετά, κανείς δεν έχει εντοπίσει ακόμα την αιτία για την οποία ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ αποφάσισε να το ακυρώσει. Και τώρα φέρτε το σκηνικό στην Ελλάδα και συγκρίνετέ το με τις ανακοινώσεις, δηλώσεις, επεισόδια (not) που συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα στην Ισπανία...

4. Ο Ντι Μαρία δεν χωράει;

Η κορυφαία μεταγραφή του Σαββατοκύριακου συνδυάστηκε με τη νέα αποτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία αποτυχία που χρεώνεται στην κακή λειτουργία της μεσαίας γραμμής, αφού Τομ Κλέβερλι και Στίβεν Φλέτσερ δεν βοήθησαν δημιουργικά και οι πάσες του Χουάν Μάτα δεν βρήκαν τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Γουέιν Ρούνεϊ στην αντίπαλη περιοχή.

Top10: Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Στο Νησί υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο είναι κατάλληλος για το 3-4-1-2 που εφαρμόζει ο Λουίς φαν Χάαλ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ο χώρος που κινήθηκε όσο ήταν παίκτης της Μπενφίκα ή τις θέσεις που παίρνει στην εθνική Αργεντινής επί Αλεχάντρο Σαμπέλα αλλά και παλαιότερα. Ένας ποδοσφαιριστής που επί Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και αμυντικά εφόσον έχει τις κατάλληλες εντολές, με έφεση στις ασίστ και στο γρήγορο τρανζίσιον, ακόμα κι αν δεν του ταιριάζουν απόλυτα οι δύο μεσαίες θέσεις στο κέντρο, είναι σίγουρα τεράστια ποιοτική αναβάθμιση από τα όσα είδαμε κόντρα στη Σάντερλαντ.

5. Παραδείγματα προς αποφυγήν

Είσαι στόπερ και θες να κόψεις; Μην το κάνεις όπως ο Νικολάς Οταμέντι.

Είσαι μέσος και θέλεις να κάνεις κοντρόλ; Μην το κάνεις όπως ο Μικέλ Ρίκο.

Είσαι επιθετικός και θέλεις να βάλεις γκολ; Μην το κάνεις σαν τον Μπράνιμιρ Χέργκοτα.

Ή τον Ζούνιορ Μαλάντα.

6. Υπόκλιση στους Βάσκους της Εϊμπάρ

Η είδηση του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη ήταν μία. Μία ομάδα για την οποία έγινε έρανος ώστε να πάρει άδεια συμμετοχής στην Primera Division παρότι έχει απολύτως τακτοποιημένα οικονομικά, μία ομάδα που εδρεύει σε ένα χωριό 26.000 κατοίκων και σε ένα γήπεδο 5.200 θέσεων, μία ομάδα με μπάτζετ το 1/20 των όσων ξόδεψε η Μπαρτσελόνα για έναν παίκτη που ίσως να μην χρειάζεται, στην πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας της στα "μεγάλα σαλόνια" επικράτησε ενός "γίγαντα" του εγχωρίου ποδοσφαίρου, με 67 σεζόν στην κατηγορία και 2 πρωταθλήματα. Και μάλιστα με ένα τόσο όμορφο γκολ....

7. Ο ανταγωνισμός της Ντόρτμουντ

Η αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνοδεύτηκε από αρκετές μεταγραφικές ενισχύσεις της Ντόρτμουντ, με συνέπεια αρκετοί δημοσιογράφοι στη Γερμανία να θεωρούν ότι η Μπορούσια έκλεισε κάπως την "ψαλίδα" από την Μπάγερν Μονάχου. Η άνετη νίκη στο σούπερ καπ τους επιβεβαίωσε προσωρινά, μέχρι να έρθει η πρεμιέρα της Bundesliga. Η απότομη προσγείωση από τη δίκαιη εντός έδρας ήττα από τη Λεβερκούζεν άφησε τους Βεστφαλούς ήδη στο -3 από τους Βαυαρούς. Συν αυτών, ο "πιστός στρατιώτης" του συλλόγου, ο οποίος έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου για λογαριασμό του Γίργκεν Κλοπ, Κέβιν Γκρόσκροϊτς, τσακώθηκε με τον τεχνικό του την επομένη της ήττας και αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από την προπόνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κλίμα στην ομάδα.

8. Μαύρη γάτα. Γρουσουζιά;

Μία μαύρη γάτα έκοβε βόλτες στον αγωνιστικό χώρο του "Καμπ Νόου" στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα με τη Έλτσε και η αλήθεια είναι ότι οι Καταλανοί στο 1ο ημίχρονο είχαν 2 δοκάρια και έναν παίκτη με αποβολή. Παρ' όλα αυτά νίκησαν με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι και του Μουνίρ ελ Χανταντί στο ντεμπούτο του. Γούρι ή γκαντεμιά;

Από την άλλη, χμμμμμ...

Top10: Η Ευρώπη παίζει μπάλα

9. 48, να το αφήσω;

Τέτοια γκολ έχουμε δει αρκετά, αλλά είτε σε άλλη χώρα είτε σε άλλη γειτονιά του Λονδίνου. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο απέδειξε στη Σαουθάμπτον ότι του αρέσει το ποδόσφαιρο κατοχής και η proactive προσέγγιση (ως μαθητής κι αυτός του Μαρσέλο Μπιέλσα), οπότε οι παίκτες της Τότεναμ δείχνουν να μπαίνουν στο τριπάκι και σκόραραν με 48 πάσες κόντρα στην ΚΠΡ.

Top10: Η Ευρώπη παίζει μπάλα

10. Ο Σωκράτης νίκησε τον Κυριάκο

Το πρώτο ελληνικό ντέρμπι στην Ευρώπη σημειώθηκε στη Γερμανία. Στο Ντόρτμουντ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υποδέχθηκε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, με νικητή τον δεύτερο που πέρασε ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο κι έκανε ντεμπούτο με τη Λεβερκούζεν. Ιδανικό ντεμπούτο και για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που σκόραρε (όπως κι ο Βαγγέλης Μορας) στη νίκη της Βερόνα στο Coppa Italia.

News 24/7

24MEDIA NETWORK