Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)

Η έκπληξη των πρώτων αγωνιστικών Γκιμαράες οδήγησε την Πόρτο στην πρώτη φετινή απώλεια πόντων στο πρωτάθλημα. Στη "λευκή" ισοπαλία έμεινε η Φενέρμπαχτσε, σεφτέ με νίκη στο νέο γήπεδό της η Σπαρτάκ Μόσχας.

Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)

Primeira Liga

Η πρώτη απώλεια της Πόρτο στο φετινό πρωτάθλημα είναι γεγονός. Το 66ο γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες σε 100 αγώνες με τους "δράκους" δεν ήταν αρκετό και η Γκιμαράες απέσπασε ισοπαλία και παρέμεινε ισόβαθμη με την ομάδα του Ζουλέν Λοπετέγκι στη 2η θέση! "Εθισμένη" στην ισοπαλία είναι η εφετινή Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αφού έχει καταγράψει τρεις στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Εν προκειμένω, δεν κατάφερε να νικήσει την Μπελενένσες στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" (1-1). Νικηφόρο το ντεμπούτο του Ανδρέα Σάμαρη με τη φανέλα της Μπενφίκα, νίκησε 5-0 τη Σετούμπαλ του Δημήτρη Πέλκα (εκτός αποστολής).

Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)

Eredivisie

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αρκάντιους Μίλικ, ο οποίος σκόραρε στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Άγιαξ νίκησε 2-1 την Χέρακλες κι επανήλθε στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες. Η Φέγενορντ, αντίθετα, πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Βίλεμ στο "Ντε Κάιπ", συμπληρώνοντας τέσσερις σερί απώλειες. Στο τέρμα για τους νικητές ο Κώστας Λάμπρου, δανεικός από τους γηπεδούχους. , ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Νίκος Ιωαννίδης και Δημήτρης Φερφελής. Νικήτρια ακόμα μία... ελληνική ομάδα, η Τσβόλε, η οποία υπέταξε την Αϊντχόφεν με 3-1 αν και ο Νίκος Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο και οι Θανάσης Καραγκούνης και Δημήτρης Φερφελής έμειναν εκτός αποστολής.

Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)

Süper Lig

Την πρώτη της απώλεια υπέστη η Γαλατάσαραϊ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Εσκισεχίρσπορ στην άδεια λόγω τιμωρίας "Türk Telekom Arena". Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν τρομερή διάθεση και πάθος, ενώ δεν ήταν λίγες οι ευκαιρίες που κατέγραψαν, με σημαντικότερη το δοκάρι του Ουμούτ Μπουλούτ. Εξάλλου, ορθώς δεν μέτρησαν τα γκολ που σημείωσαν οι δύο αντίπαλοι λόγω οφσάιντ. Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις και ακόμα μικρότερο ενδιαφέρον, Τράμπζονσπορ και Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως σκορ.

Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)

Premier League Ρωσίας

H Ντιναμό Μόσχας δυσκόλεψε αφάνταστα την Ζενίτ, αφού προηγήθηκε με ένα τρομερό γκολ του Ματιέ Βαλμπιενά και ισοφάρισε στο 82ο λεπτό με τον Κρις Σαμπά, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην έβδομη νίκη τους, με 3-2, σε ισάριθμες αναμετρήσεις χάρη στο τέρμα του Ιγκόρ Σμολνίκοβ, ένα λεπτό πριν από το φινάλε. Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού, μάλιστα, είχε και δοκάρι με τον Κέβιν Κουράνι στο 74ο λεπτό. Το πρώτο παιχνίδι της Σπαρτάκ Μόσχας στο νέο στάδιό της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού νίκησε στο ντέρμπι με την Τορπέντο με 3-1.

Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)

Α' Κατηγορία

Με γκολ του Τσίλιαν Σέρινταν στο 88ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε 1-0 του Ερμή και διπλασίασε τις νίκες του στην Α' Κατηγορία. Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με συνέπεια να φτάσουν δίκαια στην επικράτηση. Η Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα, ένα αποτέλεσμα που αφήνει αμφότερες τις ομάδες δυσαρεστημένες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)

Jupiler

Η ασίστ του Απόστολου Βέλλιου στον Πιερ Ιβ Ενγκαβά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων οδήγησε στην ισοφάριση 2-2 της ουραγού Λιρς επί της πρωτοπόρου Άντερλεχτ. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε στον αγώνα στο 68ο και βοήθησε στην απώλεια βαθμών των πρωταθλητών Βελγίου, χωρίς, όμως, δυσάρεστες εξελίξεις. Η Σταντάρ Λιέγης γνώρισε αναπάντεχη εντός έδρας ήττα με 5-3 από την Οστάνδη, η οποία απέχει 2 πόντους από την κορυφή. Η Μπριζ, από την πλευρά τις, έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο την Γκενκ χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, με τον Σωκράτη Διούδη στον πάγκο της. Η Σερκλ Μπριζ επικράτησε 1-0 της Σαρλερουά, με τον Στέργο Μαρίνο να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Εκτός έδρας νίκη για τη Λόκερεν του Γιώργου Γκαλίτσιου (αγωνίστηκε σε όλο το ματς), με 3-2 επί της Κόρτραϊκ.

Πρώτη γκέλα για Πόρτο, ισοπαλία η Φενέρμπαχτσε (VIDEO)
© PA

Premier League Σκοτίας

Επιστροφή στις επιτυχίες για την Σέλτικ, που έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Αμπερντίν στην Γλασκόβη με 2-1. Ο Τζέισον Ντενάγερ άνοιξε το σκορ -κατά τύχη- στο 7ο λεπτό, ενώ ο Κρις Κόμονς διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων με πλασέ (η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό), μόλις 24'' μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου. Εντούτοις, νέα τροπή έδωσε το πρώτο γκολ του Ντέιβιντ Γκουντγουίλι με τη φανέλα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ορθώς διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Κόμονς. Ο Κλέτον Περντρέου έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας νίκη της Χιμπέρνιαν επί της Κάουντενμπιθ με 3-2.

Οι υπόλοιποι Έλληνες του εξωτερικού

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της εκτός έδρας ισοπαλίας 1-1 της Λέχια Γκντανσκ με την Μπελάχτοβ για την Ekstraklasa της Πολωνίας. Βασικός και ο Ανέστης Αργυρίου στην εντός έδρας ήττα της Ζάβισα Μπίντγκοστς με 4-2 από την πρωτοπόρο Βίσλα.

Στη ρουμανική Liga I, ο Βασίλης Πλιάτσικας αποβλήθηκε στο 90' και ο Γιάννης Αραμπατζής έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Άστρα με 4-1 από την Κλουζ για τη μάχη της 2ης θέσης. Η Ουνιβερσιτατέα Κλουζ ηττήθηκε στις καθυστερήσεις με 2-1 από τη Ράπιντ, με τον Λεωνίδα Παναγόπουλο στον πάγκο.

Ο Σάββας Εξουζίδης έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη της Βόλεμ επί της Λοζάνης για τη Challenge League της Ελβετίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK