Φάση των "16": Στα προημιτελικά Παρί και Μονακό

Με γκολ των Καβάνι και Καμπάιγ, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-0 της Ναντ στο "Παρκ Ντε Πρενς", σημειώνοντας την 17η νίκη της σε 19 αναμετρήσεις στο "Coupe De France" και παράλληλα εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Νωρίτερα η Μονακό επιβλήθηκε της Ρεν με 3-1 και πήρε με τη σειρά της το εισιτήριο για τους "8".

Φάση των "16": Στα προημιτελικά Παρί και Μονακό

Το παιχνίδι ξεκίνησε "χλιαρά", καθώς οι δύο ομάδες έμοιαζαν να δίνουν περισσότερη βάση στην αποφυγή των λαθών και όχι στην επιθετική τους ανάπτυξη, τουλάχιστον μέχρι το 15ο λεπτό. Έχοντας προειδοποιήσει στο 17' με τον Μπαεμπέκ, η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ ένα λεπτό αργότερα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ, ο Καβάνι πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34' οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους με τον Καμπάιγ.Ο Μπαεμπέκ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντιπέ απέκρουσε προσωρινά, ωστόσο η μπάλα στρώθηκε στον Καμπάιγ, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ στο 40', με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι Παριζιάνοι συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς, διατηρώντας την κατοχή, την ώρα που η Ναντ πίεζε μόνο στο δικό της μισό και καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τη διάθεση να πάρει πρωτοβουλίες. Οι μικρές... αναλαμπές των φιλοξενούμενων δεν στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την Παρί, η οποία, αν και δεν ήταν στα καλύτερά της, εξασφάλισε με σχετική ευκολία την πρόκριση στα προημιτελικά του "Coupe De France", κρατώντας το 2-0 μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Ντουσέ, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Ντιν, Καμπάιγ, Μότα, Ραμπιό, Μπαεμπέκ, Καβάνι, Λαβέτσι.

Ναντ (4-2-3-1): Ντιπέ, Σισοκό, Βισκαρόντο, Τζιλομποτζί, Βεϊνιό, Ντεό, Γκομίς, Μπεντόγια, Βερετού, Ενκουντού, Γκακπέ.

Φάση των "16": Στα προημιτελικά Παρί και Μονακό

Μετά από τρία διαδοχικά ματς χωρίς να έχει σκοράρει, η Μονακό πέτυχε τρία γκολ στην αναμέτρηση με την Ρεν (3-1) και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του γαλλικού Κυπέλλου. Το σκορ για τους Μονεγάσκους άνοιξε ο Αλμαμί Τουρέ, ο 18χρονος Γάλλος αμυντικός, ο οποίος πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι Ουάλας και Μαρσιάλ.

Οι συνθέσεις:

Μονακό: Στεκέλενμπουργκ, Φαμπίνιο, Ουάλας, Αμπντενούρ, Ετσιετζίλε, Τουλαλάν, Αλμαμί Τουρέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερεϊρά Καρασκό (67' Ματέους Καρβάλιο), Αλέν Τραορέ (70' Κοντογκμπιά), Μαρσιάλ (87' Ρικάρντο Καρβάλιο).

Ρεν: Κοστίλ, Ντανζέ, Ντιάν, Αρμάν, Μορεϊρά (60' Λενιάνι), Ζέλσον Φερνάντες (77' Αντρέ), Παζό, Ντουκουρέ, Πέδρο Ενρίκε (73' Γκροσίτσκι), Ντεπ, Τόιβονεν.

Τα αποτελέσματα της φάσης των "16"

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου

19:15 Μπουλόν - Κεβιγί 2-0

20:00 Λε Πουαρέ Σουρ Βι - Οσέρ 5-6 πέν. (1-1 κ.δ. & παρ.)

20:30 Κρουά - Κονκαρνό 1-4 πέν. (0-0 κ.δ. & παρ.)

22:00 Ρεντ Σταρ - Σεντ Ετιέν 1-2

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου

18:00 Ιζέρ - Γκινγκάμπ 1-3 παρ. (1-1 κ.δ)

20:00 Μονακό - Ρεν 3-1

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ 2-0

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου

20:45 Μετς - Μπρεστ

News 24/7

24MEDIA NETWORK