Γ' γύρος: Πρόωρος αποκλεισμός για την Μπορντό

Πριν ακόμη μπει το φθινόπωρο, η Μπορντό αποχαιρέτησε το γαλλικό Λιγκ Καπ μετά την ήττα της με 3-1 από τη Σεντ Ετιέν.

Γ' γύρος: Πρόωρος αποκλεισμός για την Μπορντό

Οι "στεφανουά" προηγήθηκαν με αυτογκόλ του γκολκίπερ Ολιμπά μόλις στο 3ο λεπτό και πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 17' με τον Σακό (είχαν απαντήσει προσωρινά οι φιλοξενούμενοι με τον Τρεμουλινάς). Ο παίκτης που σφράγισε την πρόκριση της Σεντ Ετιέν στην επόμενη φάση ήταν ο Ομπαμεγιάν στο 57ο λεπτό.

Έστω και στη διαδικασία των πέναλτι, η Μονπελιέ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αμιάν, παίρνοντας την πρόκριση για τους "16" του θεσμού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τέρματα των Πουγιό και Ουτάκα (στο 11' και το 68' αντίστοιχα), όμως η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος απάντησε με τους Γκαβανόν και Ζιρού (στο 34' και 76' αντίστοιχα). Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και εν συνεχεία στη διαδικασία των πέναλτι για να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι.

Η Οσέρ ταξίδεψε στη Λοραίνη για να αντιμετωπίσει τη Νανσί. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο οι Βουργουνδοί άνοιξαν το σκορ με τον Λε Ταλέκ στο 50'. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, μια και ισοφάρισαη με τον Ντιακιτέ στο 53', ωστόσο ο Κοσοκό έδωσε ξανά το προβάδισμα (2-1) στην ομάδα του Λοράν Φουρνιέ και μαζί το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Η Λοριάν χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την Γκινγκάμπ στο "Ρουντουρού" (φωτο). Οι γηπεδούχοι, ομάδα β' κατηγορίας, προηγήθηκαν δύο φορές, όμως ο Αλαντιέρ πρώτα ισοφάρισε στο 84' και κατόπιν, στο 113', χάρισε στους "μπακαλιάρους" την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα του γ' γύρου

Γκινγκάμπ - Λοριάν 2-3 παρ. (2-2)

Νανσί - Οσέρ 1-2

Τουλούζ - Νις 1-2

Λε Μαν - Αζαξιό 1-0

Μονπελιέ - Αμιάν 4-3 πεν. (2-2)

Καέν - Μπρεστ 3-2

Ντιζόν - Βαλενσιέν 3-2

Σεντάν - Ναντ 2-0

Σεντ Ετιέν - Μπορντό 3-1

Λανς - Εβιάν 1-0

* Με έντονο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK