Η Μπαστιά πέταξε εκτός τελικού τη Μονακό του Ζαρντίμ (VIDEO)

Η Μπαστιά είναι η δεύτερη φιναλίστ του γαλλικού λιγκ καπ, καθώς με νίκη 7-6 στα πέναλτι απέκλεισε τη Μονακό και στον τελικό της 11ης Απριλίου θ' αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπαστιά πέταξε εκτός τελικού τη Μονακό του Ζαρντίμ (VIDEO)

Ήταν θεία δίκη αυτό που συνέβη στη διαδικασία των διαδοχικών χτυπημάτων από την άσπρη βούλα. Γιατί οι Κορσικανοί, παίζοντας με θάρρος και επιθετικό πλάνο από την κανονική διάρκεια του αγώνα, ανάγκασαν τη Μονακό σε παθητικό ρόλο.

Έχασαν μάλιστα αρκετές ευκαιρίες και ιδίως στην παράταση έπαιξαν την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ σαν τη γάτα με το ποντίκι. Ο Στεκέλενμπουργκ όμως κράτησε ανέπαφη την εστία του όταν χρειάστηκε και ο ημιτελικός του "Λουί Ντε" οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Μετά τα άστοχα σουτ των Ζιλέ και Σιό, η Μονακό βρέθηκε στο 3-2 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί. Ο σπεσιαλίστας Μουτίνιο ωστόσο σημάδεψε δοκάρι και η διαδικαδία συνεχίστηκε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Παλμιερί.

Έκτοτε κάθε ομάδα είχε από τρία εύστοχα σουτ, μεταξύ των οποίων και ένα του Φρανσουά Μοντέστο για την Μπαστιά, μέχρι τη στιγμή που ο Ντιράρ έχασε το δικό του και επέτρεψε στον Σκιλασί να διαμορφώσει, χωρίς άγχος, το τελικό 7-6.

Μονακό (4-4-2): Στεκέλενμπουργκ, Φαμπίνιο, Ουάλας (29' Ντιράρ), Καρβάλιο, Ετσιετζίλε, Τουλαλάν, Μουτίνιο, Σίλβα, Μαρσιάλ, Ζερμέν (59' Τραορέ), Μπερμπάτοφ (97' Κιρζαβά)

Μπαστιά (4-2-3-1): Αρεολά, Ντιακιτέ (75' Σιονί), Σκιλασί, Μοντεστό, Μαράνζ, Καϊζάκ (99' Ρομαρίκ), Ζιλέ, Ντανίκ (67' Ονζεντά), Μπουντμπούζ, Παλμιερί, Σιό

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μπαστιά θα παίξει σε τελικό για πέμπτη φορά στην ιστορία της. Τη μόνη φορά που κατέκτησε το τρόπαιο ήταν το 1981 (κύπελλο). Το 1995 έχασε στον τελικό του λιγκ καπ από την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0. Οι δυο τους θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό της 11ης Απριλίου στο "Σταντ ντε Φρανς".

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου

22:00 Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

(27' Μάξουελ)

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

22:00 Μονακό - Μπαστιά 0-0, 6-7πεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK