Η Παρί Σεν Ζερμέν το Coupe de la Ligue

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε για 4η φορά στην ιστορία της το Coupe de la Ligue, μετά από τη νίκη 2-1 επί της Λιόν στον τελικό του "Σταντ ντε Φρανς", χάρη σε 2 γκολ του Έντινσον Καβάνι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν το Coupe de la Ligue

Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό μετά από ολιγωρία της άμυνας των "γκον", που στη συνέχεια αντέδρασαν άμεσα κι έχασαν δύο πολύ καλές στιγμές με τον Μπαφετιμπί Γκομίς. Ο τερματοφύλακας των κυπέλλων, Νικολά Ντουσέζ, δεν νικήθηκε για τους πρωταθλητές Γαλλίας, σε αντίθεση με τον Άντονι Λόπες στον αντίποδα που έκανε λάθος έξοδο στο 33', ανέτρεψε τον Λούκας Μούρα στο όριο της περιοχής και έδωσε την ευκιαρία στον Καβάνι να σκοράρει ξανά.

Η Παρί Σεν Ζερμέν το Coupe de la Ligue

Το 24ο τέρμα του Καβάνι για λογαριασμό της ομάδας του Λοράν Μπλαν της έδωσε σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ρεμί Γκαρντ δεν είχε τίποτα να χάει και γι' αυτό έριξε και 3ο επιθετικό στο παιχνίδι στο 54'. Δύο λεπτά αργότερα, το σόλο του Αλεξάντρ Λακαζέτ έφερε τη μείωση του σκορ κι έδωσε ελπίδα στους "γκον". Κάποιες καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν μέχρι τέλους δεν άλλαξε τα δεδομένα και η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος.

Λιόν (4-4-2): Α. Λόπες, Νταμπό (54' Μπριάν), Μπίσεβατς, Ιμτιτί, Μπεντιμό (90+2' Κονέ), Γκοναλόν, Τολισό, Μβουεμπά, Μαλμπράνκ (68' Φεκίρ), Λακαζέτ, Γκομίς

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Ντουσέζ, Ζαλέ, Άλεξ, Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι (74' Καμπάιγ), Μότα, Ματουιντί, Λούκας (90+1' Μενέζ), Καβάνι, Λαβέτσι (74' Παστόρε)

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του Coupe de la Ligue

News 24/7

24MEDIA NETWORK