16η αγ.: Ασταμάτητη η πρωτοπόρος Μονπελιέ

Ούτε η Λοριάν ήταν ικανή να σταματήσει την ξέφρενη πορεία της πρωτοπόρου Μονπελιέ, η οποία είναι αήττητη από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετρά έξι νίκες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές του Σαμπιονά.

16η αγ.: Ασταμάτητη η πρωτοπόρος Μονπελιέ

Η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ άνοιξε σχετικά νωρίς το σκορ, με τον Ντερνίς στο 27' και έκτοτε η αποστολή της έγινε πολύ πιο απλή. Ο πρώτος σκόρερ του Σαμπιονά, Ζιρού, έκανε το 2-0 στο 47', ενώ στο 62' ο Ουτάκα ανέβασε παραπάνω το δείκτη του σκορ. Οι "μπακαλιάροι" της Βρετάνης αδυνατούσαν να προβάλουν αντίσταση και στο 86' ο Καμπελά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τη Μονπελιέ, η οποία πέτυχε σε έβδομο παιχνίδι εφέτος τουλάχιστον τρία γκολ.

Νίκη και για τη Λιλ, μόνο που πριν από το κομβικό ματς με την Τράμπζονσπορ για το Τσάμπιονς Λιγκ χρειάστηκε να ξοδέψει πολλή ενέργεια για να λυγίσει την Αζαξιό στην Κορσική. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Αζάρ με πέναλτι στο 79' διαμορφώνοντας το 3-2 υπέρ των πρωταθλητών. Η ουραγός Αζαξιό είχε προηγηθεί 1-0 και ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά για έκτο παιχνίδι στα τελευταία επτά δεν πήρε βαθμό.

Παγίδα από την άλλη αποδείχθηκε η αποστολή της Ρεν στη Νίκαια. Η ομάδα του Φρεντερίκ Αντονετί βρέθηκε από νωρίς σε δύσκολη θέση και δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει. Το γκολ - πέναλτι του Μονσόν στο 15' έδειξε το δρόμο για τη Νις, η οποία με ακόμη έναν Αργεντινό, τον Σίβελι διπλασίασε τα τέρματά της στο 35'. Η όποια ελπίδα των φιλοξενούμενων για θετικό αποτέλεσμα στο Νότο εξανεμίστηκε όταν στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Μπόι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ανεβασμένη δείχνει τελευταία η Εβιάν, η οποία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι από το 15' έπαιζε με παίκτη παραπάνω και σκόραρε δις στο πρώτο ημίχρονο (25' Σορλέν, 33' Μπαρμποζά). Ο Ντανίκ μείωσε προς το φινάλε για τη Βαλενσιέν, χωρίς όμως ν' αλλάξει τη μοίρα του αγώνα.

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Μπρεστ και Σεντ Ετιέν στο "Φρανσίς λε Μπλε" σ' ένα παιχνίδι που Ρου και Ομπαμεγιάν πέτυχαν από δύο γκολ. Αντίθετα χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το ματς στο "Γκαστόν Ζεράρ" μεταξύ της Ντιζόν και της Σοσό, παρόλο που οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν στο τελευταίο 20λεπτο με αριθμητικό μειονέκτημα.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Μονπελιέ - Λοριάν 4-0

(27' Ντερνίς, 47' Ζιρού, 62' Ουτάκα, 86' Καμπελά)

Αζαξιό - Λιλ 2-3

(2'αυτ. Σετζού, 37' Ιλάν - 12' Ομπρανιάκ, 16' Μπάσα, 79'πεν. Αζάρ)

Μπρεστ - Σεντ Ετιέν 2-2

(22', 27' Ρου - 24', 86' Ομπαμεγιάν)

Ντιζόν - Σοσό 0-0

Εβιάν - Βαλενσιέν 2-1

(25' Σορλέν, 33' Μπαρμποζά - 85'πεν. Ντανίκ)

Νις - Ρεν 2-0

(15'πεν. Μονσόν, 35' Σίβελι)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

18:00 Μπορντό - Νανσί

18:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Οσέρ

22:00 Λιόν - Τουλούζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK