20ή αγ.: Σκόνταψε η Μονακό

Η Μονακό συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει από την Μονπελιέ στη Ligue 1, αλλά το 1-1 του "Μοσόν" ισοδυναμεί περισσότερο με ήττα παρά με ισοπαλία, αφού σε περίπτωση που η Παρί επικρατήσει της Αζαξιό, η μεταξύ τους διαφορά θα εκτοξευθεί στο +5.

20ή αγ.: Σκόνταψε η Μονακό

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι είχε την κατοχή της μπάλας (61%) και μερικές τελικές προσπάθειες, όμως, η προπέρσινη πρωταθλήτρια ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Τρία λεπτά πριν από την ανάπαυλα, ο Ματιέ Ντεπλάν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ρεμί Καμπελά βρέθηκε απέναντι στον Ντάνιελ Σούμπασιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον ντριμπλάρει (απομάκρυνε με τα πόδια ο Κροάτης γκολκίπερ).

Η Μονακό άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό με κεφαλιά του Λεβέν Κιρζαβά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χάμες Ροντρίγκες, όμως, λογάριαζε χωρίς τον Εμπάιγ Νιάνγκ, ο οποίος σκόραρε και στη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της Μονπελιέ (πέναλτι στο 68ο λεπτό).

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι κράτησαν με σχετική άνεση το 1-1 και αν εξαιρεθεί μία ευκαιρία του νεοεισελθόντα Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο στο φινάλε, η ομάδα του πριγκιπάτου δεν έδειξε τα δόντια της. Ως εκ τούτου η Μονπελιέ μπορεί να στέρησε το πρωτάθλημα από την Παρί πριν από δύο χρόνια, εν προκειμένω όμως, λειτούργησε για λογαριασμό της.

Μονπελιέ (4-5-1): Ζουρντρέν, Κονγκρέ, Ελ Καουταρί, Χίλτον, Ντεπλάν, Σταμπουλί, Σανσόν, Μαρβό (62' Τιενέ), Μουνιέ (62' Καμαρά), Καμπελά, Νιάνγκ (74' Μοντάνιο).

Μονακό (4-3-3): Σούμπασιτς, Ράτζι, Καρβάλιο, Αμπιντάλ, Κιρζαβά, Τουλαλάν, Ομπαντί (73' Καράσκο), Μουτίνιο, Ροντρίγκες, Ριβιέρ (81' Οκάμπος), Φαλκάο.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Λεβίν Κιρζαβά σκόραρε για δεύτερη φορά στους τελευταίους τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Δεν είχε γευτεί τη συγκεκριμένη χαρά στις προηγούμενες 32 αναμετρήσεις σε Ligue 1 και Ligue 2.

# Ο Εμπάιγ Νιάνγκ αγνοούσε το γκολ στα τελευταία 1.360 λεπτά (σε Serie A και Ligue 1).

# Η Μονακό μετρά 17 νίκες, επτά ισοπαλίες και καμία ήττα σε 24 ματς πρωταθλήματος με την Μονπελιέ.

# Μέχρι πρότινος η Μονακό είχε δεχθεί τις λιγότερες κίτρινες του πρωταθλήματος και η Μονπελιέ τις περισσότερες, εν προκειμένω όμως, το... σκορ έγραψε 4-1.

# Η Μονπελιέ είχε σημειώσει μόλις ένα γκολ στα προηγούμενα έξι ματς πρωταθλήματος με την Μονακό, ωστόσο εκείνο του Νιάνγκ έκανε μεγάλη ζημιά στην αντίπαλό της.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

21:30 Μονπελιέ - Μονακό 1-1

(68' πέν. Νιάνγκ - 52' Κιρζαβά)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

18:00 Αζαξιό - Παρί Σεν Ζερμέν

21:00 Μπορντό - Τουλούζ

21:00 Γκινγκάμπ - Σεντ Ετιέν

21:00 Λιόν - Σοσό

21:00 Ρεν - Νις

21:00 Βαλενσιέν - Μπαστιά

Κυριακή 12 Ιανουαρίου

15:00 Ναντ - Λοριάν

18:00 Εβιάν - Μαρσέιγ

22:00 Λιλ - Ρεμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK