2η αγ.: Νίκη χωρίς Ζλάταν η Παρί, θύμα της αρνητικής παράδοσης η Λιόν

Η αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς δεν εμπόδισε την Παρί Σεν Ζερμέν να επικρατήσει 2-0 της Μπαστιά στο "Παρκ ντε Πρενς" και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη Ligue 1.

2η αγ.: Νίκη χωρίς Ζλάταν η Παρί, θύμα της αρνητικής παράδοσης η Λιόν

Η Παρί Σεν Ζερμέν στερήθηκε νωρίς-νωρίς τις υπηρεσίες του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος βγήκε αλλαγή για πρώτη φορά σε πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης για το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους πρωταθλητές, όταν μετά από σέντρα του Γκρεγκορί φαν ντερ Βιλ στο 26ο λεπτό, ο Λούκας Μόουρα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με εν κινήσει πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή με έναν ασυνήθιστο, για τα δεδομένα της, τρόπο. Στο 57ο λεπτό ο Μάρκο Βεράτι εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, ο Έντινσον Καβάνι κοντρόλαρε και σούταρε με το δεξί, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων (από τις 23 Φεβρουαρίου και το ματς με την Τουλούζ αγνοούσε το γκολ από φάουλ η Παρί).

Ο Νταβίντ Λουίζ τα πήγε εξαιρετικά στο ντεμπούτο του στη Ligue 1, ο Βεράτι ήταν εντυπωσιακός και ο Λούκας αποτελεσματικός, ενώ στον αντίποδα ο, αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Μπαστιά, Ζοάο Ροντρίγκες έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ (46' Οριέ), Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Ντιν, Μότα, Παστόρε, Βεράτι, Καβάνι, Λούκας (76' Καμπάιγ), Ιμπραχίμοβιτς (15' Λαβέτσι).

Μπαστιά: Αρεολά, Μοδέστο, Πεϊμπερνές, Ρομαρίκ, Παλμιερί, Μπα, Ζιλέ, Μαμπουλού, Αγιτέ (61' Τάλο), Μπουντεμπού, Μπραντάο (73' Ροντρίγκες).

2η αγ.: Νίκη χωρίς Ζλάταν η Παρί, θύμα της αρνητικής παράδοσης η Λιόν

Την έκτη της ήττα σε εννέα εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Τουλούζ γνώρισε η Λιόν με 2-1 (τα άλλα τρία ματς έληξαν ισόπαλα), ενώ σαν να μην έφτανε αυτό τραυματίστηκε ο Σαμιέλ Ουμτιτί και αντικαταστάθηκε στο 29ο λεπτό.

Μία εκπληκτική πάσα του Όσκαρ Τρέχο έβγαλε σε θέση βολής τον Ακπά Ακπρό, ο οποίος "τσίμπησε" ιδανικά την μπάλα και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ με τη συμπλήρωση του 45λέπτου ο Γισάμ Μπεν Γεντέρ εξέθεσε τον Λόπερ, αφού διπλασίασε τα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση.

Η Λιόν μείωσε στο 75ο λεπτό μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια και πλασέ του Αλεσάντρ Λακαζέτ, αλλά η Τουλούζ ήταν αποφασισμένη να μην συνεχίσει την αρνητική παράδοση που την ήθελε να μετρά μόλις τρεις νίκες στα τελευταία 15 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις

Τουλούζ: Μπουσέ, Βέσκοβατς (60' Μουμπαντζέ), Σπάχιτς, Γκριγκόρε, Γουίλιαμ (68' Σιλά), Ακπά-Ακπρό, Ντιντό, Αγκιλάρ, Τρέχο (82' Ρεγκατέν), Μπρεθγουέιτ, Μπεν Γεντέρ.

Λιόν: Λόπες, Ζαλέ, Κονέ, Ουμτιτί (29' Ρόους), Ντανίκ (61' Μπαλουλί), Μβουεμπά, Γκοναλόν, Φέρι, Τολισό, Λαζέτ, Εντζίε (75' Γιαταρά).

Σε ρυθμούς twitter

2η αγ.: Νίκη χωρίς Ζλάταν η Παρί, θύμα της αρνητικής παράδοσης η Λιόν
2η αγ.: Νίκη χωρίς Ζλάταν η Παρί, θύμα της αρνητικής παράδοσης η Λιόν

# "Λουζενάκ νίκα τη μαφία της λίγκας" και "η Λουζενάκ στη Ligue 2", ανέφεραν τα πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της Τουλούζ για την Λουζενάκ, η οποία κέρδισε την άνοδο στη Ligue 2, αλλά δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει επειδή το γήπεδό της δεν πληροί τις προδιαγραφές

# Ο Μάρκο Βεράτι κατέγραψε 158 επαφές της μπάλας, στατιστικό που αποτελεί ρεκόρ στη Ligue 1, τουλάχιστον, για την τελευταία οκταετία

# Από τον Ιανουάριο του 1965 και το 6-0 επί της Ανζέ είχε να βάλει έξι γκολ στην έδρα της η Ρεν

# Τρεις παίκτες της Ρεν σημείωσαν από δύο γκολ στο θρίαμβο επί της Εβιάν. Τελευταία ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο ήταν η Μαρσέιγ τον Απρίλιο του 2006 με θύμα την Νανσί

# Ο Λαντισλάς Ντουνιαμά σημείωσε το 300ό γκολ της Γκινγκάμπ στη Ligue 1

# Ο Γισάμ Μπεν Γεντέρ έγινε ο πρώτος παίκτης της Τουλούζ που σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη Ligue μετά τον Αντριάν Ρεγκατέν (Δεκέμβριος 2012)

# Το γκολ του Ζορντάν Βερετού ήταν το 3.000ό που δέχεται η Μετς στη Ligue 1

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή 15 Αυγούστου

21:30 Καέν - Λιλ 0-1

(69' πέν. Οριγκί)

Σάββατο 16 Αυγούστου

18:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαστιά 2-0

(27' Λούκας, 57' Καβάνι)

21:00 Λανς - Γκινγκάμπ 0-1

(93' Ντουνιαμά)

21:00 Λοριάν - Νις 0-0

21:00 Μετς - Ναντ 1-1

(13' πέν. Εγκμπακοτό - 2' Βερετού)

21:00 Ρεν - Εβιάν 6-2

(6', 56' Τοϊβόνεν, 40', 44' Μέσερ, 75', 87' Ντεπ - 35', 83' Βας)

21:00 Τουλούζ - Λιόν 2-1

(10' Ακπά-Ακπρό, 45' Μπεν Γεντέρ - 75' Λακαζέτ)

Κυριακή 17 Αυγούστου

18:00 Μαρσέιγ - Μονπελιέ

18:00 Σεντ Ετιέν - Ρεμς

22:00 Μπορντό - Μονακό

Διαβάστε ακόμη:

Αποχώρησε τραυματίας ο Ζλάταν

Τους "χόρεψε" ο Παστόρε (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK