6η αγ.: Απόλυτο ρεκόρ για Μαρσέιγ, μοιρασιά για Λιλ, Λιόν

Η Μαρσέιγ συνέχισε την προέλασή της στη Ligue 1 και νίκησε 1-0 την Εβιάν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του συλλόγου για το απόλυτο των νικών στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Η Λιλ κυριάρχησε της Λιόν, αλλά οι "γκον" απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο "Γκραν Μετροπόλ".

6η αγ.: Απόλυτο ρεκόρ για Μαρσέιγ, μοιρασιά για Λιλ, Λιόν

Η Μαρσέιγ νίκησε 1-0 την Εβιάν στο "Βελοντρόμ" χάρη σε τέρμα του ξεκούραστου Μοργκάν Αμαλφιτανό και κατέρριψε το ρεκόρ συλλόγου με το απόλυτο των βαθμών στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Η ομάδα του Ελί Μπο δυσκολεύθηκε αυτήν τη φορά, αλλά απέναντι σε μία κατώτερη ομάδα, έπαιξε επαγγελματικά και δικαιώθηκε. Ο 27χρονος μέσος, μετά από αποβολές και απουσίες από το αρχικό σχήμα των Μασσαλών, ήταν φανερά πιο "φρέσκος" από τους συμπαίκτες του που αγωνίστηκαν και μεσοβδόμαδα στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε για το Europa League, "χτύπησε" στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν τους γηπεδούχους και ο Στιβ Μανταντά πέρασε ένα σχετικά ήσυχο απόγευμα.

Η Λιλ επιχείρησε να ανακάμψει από την εντός έδρας γκέλα κόντρα στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το Champions League, έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, αφού η Λιόν είχε διαφορετική άποψη και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο "Γκραν Μετροπόλ". Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία μπήκε πολύ δυνατά και εκμεταλλεύθηκε τον διάτρητο σχηματισμό των "γκον", ανοίγοντας το σκορ με τον Νολάν Ρου στο 8' (φάση που άρχισε από οφσάιντ), φτάνοντας τα 21 σερί εντός έδρας ματς που σκοράρει. Η Λιόν δεν είχε ιδέες επιθετικά και ο Ρεμί Βερκούτρ χρειάστηκε να πραγματοποιήσει επεμβάσεις... βασικού τερματοφύλακα για να κρατήσει σε χαμηλό επίπεδο το σκορ. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι Ράιαν Μέντες έκανε ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Παρ' όλα αυτά, οι "λιλουά" έχουν αποτύχει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους στα τελευταία 7 ματς πρωταθλήματος και ένας "κεραυνός" του Λισάντρο Λόπες από τα 30 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Αντρέ Αγιού συμπλήρωσε 100 εμφανίσεις στη Ligue 1 (78 με Μαρσέιγ, 22 με Λοριάν).

# Ο Λισάντρο Λόπες έφτασε τα 7 γκολ σε 5 ματς της Λιόν κόντρα στη Λιλ.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Μονπελιέ - Σεντ Ετιέν 1-1

(69' Μονπελιέ / 45' Ομπαμεγιάν)

Μπαστιά - Παρί Σεν Ζερμέν 0-4

(6' Μενέζ, 40', 90' Ιμπραΐμοβιτς, 72' Ματουιντί)

Μπρεστ - Βαλενσιέν 2-1

(61' Αγιτέ, 76' πέν Μπεν Μπασάτ / 11' Ντοσεβί)

Λοριάν - Νις 1-1

(89' Μονέ-Πακέ / 40' Μεριέμ)

Ρεμς - Νανσί 2-0

(7' Κουρτέ, 61' πέν. Ντιέγκο)

Σοσό - Τρουά 3-1

(8' Ρουντέ, 54' Ντουμπαΐ, 70' Μπακαμπί / 34' Φοσιριέ)

Τουλούζ - Ρεν 2-2

(24' Μπεν Γεντέρ, 95' Αμαντά / 10' Πιτρόιπα, 65' Ερντίνγκ)

Μπορντό - Αζαξιό 2-2

(54' Ενρίκε, 78' Γκουφράν / 64' Φατί, 92' Μπελγκαζουανί)

Μαρσέιγ - Εβιάν 1-0

(33' Αμαλφιτανό)

Λιλ - Λιόν 1-1

(8' Ρου - 80' Λόπες)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 6ης αγωνιστικής

Μπορντό-Αζαξιό 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK