8η αγ.: Ασταμάτητοι Γκομίς, Παστόρε, ίδιο σενάριο για Μαρσέιγ, Λιλ

Στο τελευταίο λεπτό των αγώνων τους, Λιλ και Μαρσέιγ δέχθηκαν γκολ και επέτρεψαν στις Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν να ξεφύγουν και άλλο στη βαθμολογία. Δεν σταματούν να σκοράρουν Γκομίς, Παστόρε.

8η αγ.: Ασταμάτητοι Γκομίς, Παστόρε, ίδιο σενάριο για Μαρσέιγ, Λιλ

Στο "Ζερλάν" ο Γκομίς απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος. Στο 8' και το 33' νίκησε την άμυνα της Μπορντό και έβαλε την ομάδα του σε πορεία τριπόντου. Παράλληλα έφθασε τα 6 γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Στο 63' ήταν η σειρά του Μπάστος να σκοράρει και να επιτρέπει στον προπονητή του να ξεκουράσει παίκτες ενόψει της αναμέτρησης με τη Ντινανό Ζάγκρεμπ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπορντό μείωσε στο 86' με τον Μοντέστ, αλλά πέραν τούτου τίποτα το σημαντικό.

Η πρωταθλήτρια Λιλ συνεχίζει τα εντός έδρας στραβοπατήματα. Στην τελευταία εντός έδρας φάση του αγώνα με τη Λοριάν ο Μονέ-Πακέ εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Κουταντέρ και χάρισε στην ομάδα του έναν υπερπολύτιμο πόντο. Δεν μπόρεσε έτσι να χαρεί ο Τζο Κόουλ το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Ο δανεικός από τη Λίβερπουλ μέσος είχε ανοίξει το σκορ στο 34'.

Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες η Παρί Σεν Ζερμέν έχει βρει τον ηγέτη που τόσο καιρό έψαχνε. Ο Χαβιέρ Παστόρε είναι μπροστάρης της προσπάθειες της ομάδας του Αντουάν Κομπουαρέ, αφού με δύο δικά του γκολ οι πρωτευουσιάνοι πέρασαν από την έδρα της Μονπελιέ. Ειδικά το 0-2 ήταν ένα εξαιρετικό τέρμα και ουσιαστικά έδωσε στην ομάδα του άνεση για τη συνέχεια της αναμέτρησης στο "Λα Μοσόν". Το σκορ είχε ανοίξει στο 40' ο Γκαμέιρο και το τελικό 0-3, το οποίο φέρνει την Παρί στην κορυφή, διαμορφώθηκε από τον Παστόρε δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Μία από τα ίδια για τη Μαρσέιγ, η οποία προηγήθηκε στο 13' του εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τη Βαλενσιέν. Ο Ντιαβαρά ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου ο Φανί αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του να παλεύει με δέκα στην επανάληψη. Για καλή του τύχη ο Στιβ Μανταντά απόκρουσε το πέναλτι του Πουζόλ και κράτησε το 0-1. Ο τερματοφύλακας των Μασσαλών έκανε τα πάντα στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Ο Αμπουμπακάρ επιτάχυνε από δεξιά και πέρασε στον Σάεζ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και κράτησε τους Μασσαλούς με μόλις μία νίκη σε 8 αγώνες.

Μετο ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 η Τουλούζ επικράτησε της Νανσί και διατηρήθηκε στο πλατύσκαλο της βαθμολογίας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Τούρκος Μπουλούτ. Εντυπωσιακή η Καέν, πέρασε με 2-4 από το “Παρκ Ντε Σπορ” της Εβιάν και συνέχισε την ανοδική της πορεία. Ισοπαλία στη Νίκαια για Νις και Ντιζόν.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/09

Εβιάν-Καέν 2-4
(34', 40' Μπαρμπόσα – 11' Νιάνγκ, 45' Προμέν, 69' Μπουλό, 71' Τραορέ)

Λιλ-Λοριάν 1-1
(34' Κόουλ – 93' Μονιέ Πακέ)

Λιόν-Μπορντό 3-1
(8', 33' Γκομίς, 56' Μπάστος – 86' πεν Μοντέστ)

Νις-Ντιζόν 1-1
(89' Τζα Τζετζέ – 14' Κορνιέ)

Τουλούζ-Νανσί 1-0
(59' Μπουλούτ)

Βαλενσιέν-Μαρσέιγ 1-1
(93' Σάεθ – 16' Ντιαβαρά)

Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
(40' Γκαμέιρο, 44', 80' Παστόρε)

Οσέρ-Σοσό 4-1
(51' Τραορέ, 52', 63', 67' Ολιέτς - 2' Μαϊγκά)

Μπρεστ-Αζαξιό 1-1
(61' Ρου - 66' Σοκριέ)

Ρεν-Σεντ Ετιέν (22:00)

Δείτε εδώ της βαθμολογία του Championnat.

News 24/7

24MEDIA NETWORK