21η αγ.: Το κυνήγι Παρί - Μονπελιέ καλά κρατεί

Οι νίκες διαδέχονται η μία την άλλη και η Παρί Σεν Ζερμέν βαδίζει ολοταχώς προς την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια η Μονπελιέ καραδοκεί, καθώς γλίτωσε τις βαθμολογικές απώλειες στη Νίκαια. Πάντα τρίτη η Λιόν.

21η αγ.: Το κυνήγι Παρί - Μονπελιέ καλά κρατεί

Στο "Φρανσίς λε Μπλε" η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την πίεση να επιβεβαιώσει ότι είναι το φαβορί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απέναντι δηλαδή σε κλειστές άμυνες, το γρήγορο γκολ είναι βάλσαμο και ο προωθημένος Μπίσεβατς έκανε καλά τη δουλειά του στο 6', στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ελανά. Οι πρωτευουσιάνοι δεν πέτυχαν άλλο γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά η δεύτερη σερί νίκη πρωταθλήματος με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο τους κράτησε στο +3 από τη Μονπελιέ.

Το οποίο θα μπορούσε να είναι +5, αν ο Ολιβιέ Ζιρού δεν σκόραρε στο 89' και χάριζε μια μάλλον ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του Ρενέ Ζιράρ. Ο αρχισκόρερ του Σαμπιονά υποδέχθηκε μια μπαλιά 60 μέτρων, κατόρθωσε όμως να... νικήσει όλη την άμυνα της Νις και φτάνοντας τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα να διαμορφώσει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Θα μπορούσε φυσικά να είχε ρίξει τους "αετούς" στο καναβάτσο από το 31', όμως σ' ένα το χρονικό σημείο αστόχησε σε εκτέλεση. Ή, αν θέλετε, απέκρουσε ο Οσπίνα.

Σταθερά τρίτη βρίσκεται η Λιόν, η οποία στο εντός έδρας ματς την Ντιζόν έκανε δύσκολη τη ζωή της. Ιδίως μετά το γρήγορο γκολ του Μπριάν στο 9', θα έπρεπε να είχε θέση της βάσεις της επιτυχίας. Ωστόσο, μετά το χαμένο πέναλτι του Ζοβιάλ στο 11', ο Σανκαρέ στο 61' ισοφάρισε για τους νεοφώτιστους από τη Βουργουνδία και το επόμενο 20λεπτο ήταν... μαρτυρικό για τους "γκον", οι οποίοι γλίτωσαν το δεύτερο γκολ σε δοκάρι του Γκερμπέρ στο 65'. Τη λύτρωση έφερε ο Γκομίς σκοράροντας 81', ενώ ο Λακαζέτ στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στην πρώτη εμφάνισή του με τη φανέλα της Λιλ ο Νολάν Ρου άνοιξε... λογαριασμό στα γκολ. Ο πρώην επιθετικός της Μπρεστ πέτυχε δύο γκολ στο 3-0 επί της Σεντ Ετιέν στο "Μετροπόλ" και μαζί με τους τρεις βαθμούς άρχισε να κάνει απόσβεσει των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για την απόκτησή του. Το δρόμο για τη νίκη είχε ανοίξει ο Εντέν Αζάρ με πέναλτι στο 50'.

Η Τουλούζ θα παλέψει για την έξοδο στην Ευρώπη και το 1-0 επί της ντεφορμέ Καέν, χάρη στο γκολ του Ριβιέρ, την έφερε προσωρινά τουλάχιστον στην πρώτη 5άδα, ενώ η Σοσό πρόλαβε να σώσει το βαθμό απέναντι στη Λοριάν με τον Μπακαμπί να ισοφαρίζει στο 80' το γκολ που είχε πετύχει για τους "μπακαλιάρους" ο Ρομάο.

Η Οσέρ πάλι κατρακύλησε στην επικίνδυνη ζώνη, χάνοντας 3-1 από τη Νανσί στο "Αμπέ Ντεσάμπ". Μέσα σε δύο λεπτά Μολό και Νικουλάε (πρώην παίκτης της Οσέρ) πέτυχαν δύο γκολ, προτού ο Ρουμάνος φορ δράσει εκ νέου στο 77'. Το τέρμα του Εντουάρ Σισέ δεν άλλαξε τη μοίρα της ομάδας του Φουρνιέ, ο οποίος αρχίζει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Λοριάν - Σοσό 1-1

(63' Ρομάο - 80' Μπακαμπί)

Λιόν - Ντιζόν 3-1

(9' Μπριάν, 81' Γκομίς, 90' Λακαζέτ - 61' Σανκαρέ)

Τουλούζ - Καέν 1-0

(35' Ριβιέρ)

Νις - Μονπελιέ 0-1

(89' Ζιρού)

Οσέρ - Νανσί 1-3

(80' Σισέ - 68' Μολό, 69', 77' Νικουλάε)

Μπρεστ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

(6' Μπίσεβατς)

Λιλ - Σεντ Ετιέν 3-0

(50'πεν. Αζάρ, 86', 87' Ρου)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

18:00 Εβιάν - Μπορντό

18:00 Βαλενσιέν - Αζαξιό

22:00 Ρεν - Μαρσέιγ

News 24/7

24MEDIA NETWORK