7η αγ.: Έσπασε το ρόδι η Μαρσέιγ. Έπεσε από την κορυφή η Λιόν

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Λοΐκ Ρεμί η Μαρσέιγ πέτυχε την πρώτη νίκη μετά από επτά αγωνιστικές στο Σαμπιονά και βγήκε, τουλάχιστον προς το παρόν, από τη δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει μετά από τρεις σερί ήττες.

7η αγ.: Έσπασε το ρόδι η Μαρσέιγ. Έπεσε από την κορυφή η Λιόν

Το 2-0 επί της νεοφώτιστης Εβιάν στο "Βελοντρόμ" είχε την υπογραφή του Γάλλου διεθνούς επιθετικού, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 25' και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο 74'. Στο ενδιάμεσο, στο 44', ο Ριπέρ είχε αποβληθεί κάνοντας πιο εύκολο το έργο της Ολιμπίκ, η οποία κρατά σίγουρα τους τρεις βαθμούς και όχι τόσο την εμφάνιση.

Η σύνθεση της Μαρσέιγ: Μανταντά, Φανί, Ντιαβαρά, Ενκούλου, Μορέλ, Καμπορέ (71' Ντιαρά), Γκονσάλες (76' Τραορέ), Βαλμπιενά, Αμαλφιτανό, Α.Αγιού (71' Τζ.Αγιού), Ρεμί

Την ώρα που η Μαρσέιγ έβγαινε από τη στενωπό, η Λιόν έχανε στη Νορμανδία από την Καέν. Η ομάδα του Φρανκ Ντιμά πήρε προβάδισμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νιβέ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (συνδυάστηκε με την αποβολή του τερματοφύλακα Λορίς) και επιβεβαίωσε την εξαιρετική παράδοση που έχει όταν υποδέχεται τους "γκον" στο "Μισέλ ντ' Ορνανό".

Την ήττα της ομάδα του Ρεμί Γκαρντ εκμεταλλεύτηκε αφενός η Μονπελιέ αφετέρου η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεν. Η ομάδα του Νότου επέστρεψε από την Κορσική με τους τρεις βαθμούς, καθώς οι Καμπελά, Εστράδα και Ουτάκα πέτυχαν από ένα γκολ στο πρώτο 35λεπτο. Ο Μοστεφά μείωσε στο 53' με τον Μοστεφά, αλλά το 3-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Από την άλλη η Παρί χρειάστηκε δύο πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της Νις στο "Παρκ ντε Πρενς". Το πρώτο εκτέλεσε ο Νενέ και το δεύτερο ο Γκαμερό, ο οποίος έκρινε και το ματς, καθώς οι "αετοί" είχαν ισοφαρίσει με τον φορμαρισμένο Μονσόν. Ο τελευταίος αποβλήθηκε στο 86' όπως προηγουμένως (ςστο 79') ο Ζαλέ. Όσο για τη Ρεν, πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στο "Ογκίστ Μπονάλ". Η Σοσό ισοφάρισε δις, όμως η ομάδα του Φρεντερίκ Αντονετί ήταν ασταμάτητη στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε άλλα τέσσερα γκολ.

Εκείνη που έχασε την ευκαιρία να πιάσει τη Μονπελιέ στο πλατύσκαλο ήταν η Τουλούζ. Η ομάδα του Καζανοβά πήρε νωρίς το προβάδισμα, χάρη στο γκολ του Ταμπανού στο 11', και έδειξε ικανή για το "τρίποντο" στο "Ζοφρουά Γκισάρ". Όμως η Σεντ Ετιέν λίγο πριν εκπνεύσει ο διαθέσιμος χρόνος απάντησε με τον Παουλάο και έσωσε το βαθμό.

Χρήσιμη νίκη στη μάχη της παραμονής πέτυχε η Ντιζόν επί της Μπρεστ, ενώ ισόπαλα 1-1 έληξαν τα παιχνίδια Λοριάν-Οσέρ και Νανσί-Βαλενσιέν χωρίς να αφήσουν ικανοποιημένες τις εμπλεκόμενες, ιδίως δε τις οικοδέσποινες που είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο.

Διαβάστε τι έγινε την Τρίτη στο ντέρμπι Μπορντό - Λιλ.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Καέν - Λιόν 1-0

(45'πεν. Νιβέ)

Αζαξιό-Μονπελιέ 1-3

(53' Μοστεφά - 3' Καμπελά, 10' Εστράδα, 35' Ουτάκα)

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις 2-1

(36'πεν. Νενέ, 71'πεν. Γκαμερό - 61' Μονσόν)

Λοριάν-Οσέρ 1-1

(22' Εμεγκάρα - 63' Όλιετς)

Σοσό-Ρεν 2-6

(24' Μπουτέν, 41' Μαϊγκά - 22'πεν., 71' Μοντάνιο, 35' Κάνα-Μπιγίκ, 51' Φερέ, 69'πεν. Χατζί, 95' Κεμπό)

Μαρσέιγ-Εβιάν 2-0

(25', 74' Ρεμί)

Ντιζόν-Μπρεστ 1-0

(32'πεν. Μαντάν)

Νανσί-Βαλενσιέν 1-1

(13' Μουκάντζο - 82' Κοάντ)

Σεντ Ετιέν - Τουλούζ 1-1

(89' Παουλάο - 11' Ταμπανού)

News 24/7

24MEDIA NETWORK