Νέο μεγάλο απόκτημα ο Τοβέν

Ο Φλοριάν Τοβέν δεν θα φορέσει ποτέ τη φανέλα της Λιλ, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας πήρε μεταγραφή στη Μαρσέιγ!

Νέο μεγάλο απόκτημα ο Τοβέν

Ο νεαρός άσος, βασικό στέλεχος της εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο U20, ανήκε στους "λιλουά" από τον Ιανουάριο, αλλά είχε παραμείνει δανεικός στην Μπαστιά προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής. Τώρα που ήρθε η στιγμή να παίξει στην ομάδα του Ρενέ Ζιράρ προέκυψε το έντονο ενδιαφέρον της Μαρσέιγ, η οποία με 15 εκατ. ευρώ τον έκανε δικό της για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η διαπραγμάτευση κράτησε αρκετές εβδομάδες, αφού αρχικά η Λιλ εμφανίστηκε αρνητική στην εν λόγω μετακίνηση. Ο Τοβέν ωστόσο πίεσε όσο δεν πήγαινε. Μάλιστα απείχε από διαδοχικές προπονήσεις, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους ανθρώπους της ομάδας του βορρά να τον πουλήσουν σε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Όχι ότι πήραν λίγα πάντως για έναν 20χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος στην επαγγελματική καριέρα του έχει 48 συμμετοχές και 10 γκολ.

Λίγο αργότερα η Ολιμπίκ ανακοίνωσε και την αγορά του Μαριό Λεμινά από τη Λοριάν. Η απόκτησή του επίσης διεθνούς με την U20 στόπερ και παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος υπέγραψε για πέντε χρόνια, κόστισε 11 εκατ. ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK