Τζαβέλλας: "Αν παίζω, δεν φεύγω από τη Μονακό"

Ο Γιώργος Τζαβέλλας έχει αρχίσει και βρίσκει τα πατήματά του τελευταία με τη φανέλα της Μονακό, αφού χρησιμοποιείται σταθερά από τον προπονητή του στην αρχική ενδέκαδα και όπως υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε, αν συνεχίσει έτσι, δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα.

Τζαβέλλας: "Αν παίζω, δεν φεύγω από τη Μονακό"

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Τζαβέλλα στην «SportDay»:

Ξεκινάμε από τα βασικά. Πώς είσαι στη Μονακό;

«Λόγω Euro άργησα λιγάκι να μπω στην προετοιμασία και να βρω ρυθμό. Τώρα πια έχω μπει κανονικά, είμαι βασικός, η ομάδα πάει καλά και χαίρομαι».

- Μέχρι πρότινος ο Ρανιέρι έκανε συνεχές ροτέισον, με βάση το οποίο έμεινες κι εσύ σε κάποια παιχνίδια στον πάγκο. Σε δυσκόλεψε αυτό στο να βρεις σταθερό ρυθμό;

«Ναι, είναι αλήθεια ότι αυτό με δυσκόλεψε. Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι και όταν μένω έξω χαλάει όλη η ψυχολογία μου. Γενικά, όμως, οι άνθρωποι του συλλόγου αλλά και οι φίλαθλοι από την πρώτη μέρα μου έχουν συμπεριφερθεί με μεγάλη ζεστασιά και αυτό μετράει πολύ για μένα».

- Στα τελευταία ματς, πάντως, είσαι σταθερά βασικός...

«Ναι, ευτυχώς (σ.σ.: γελάει). Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι, να υπάρχει μια σταθερότητα. Είτε παίζω εγώ είτε κάποιο άλλο παιδί, τουλάχιστον αυτός που χρησιμοποιείται να βρίσκει ρυθμό».

- Πώς είναι γενικότερα η συνεργασία σου με τον Ρανιέρι; Ποια είναι η άποψή σου γι' αυτόν;

«Είναι ένας μεγάλος προπονητής και ζητάει κάθε φορά το κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό εμένα δεν με δυσκολεύει, είμαι μαθημένος σε αυτό. Από κει και πέρα, οι σχέσεις μου με κάθε προπονητή που έχω συναντήσει στην καριέρα μου είναι τυπικές. Οχι με την κακή έννοια, αλλά με την ακριβή έννοια του όρου: ο προπονητής μού ζητάει κάποια πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο κι εγώ κάνω ό,τι μπορώ μέσα στο γήπεδο για να εκτελέσω τις εντολές. Αυτό είναι όλο».

- Πότε λήγει το συμβόλαιό σου με τη Μονακό;

«Εχω ακόμη ενάμιση χρόνο συμβόλαιο».

- Θα καταφέρει την άνοδο η ομάδα;

«Ναι, είναι καιρός να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία, όπως της αρμόζει».

- Τι σκαρώνουν εκεί στο πριγκιπάτο; Ακούγονται φήμες για Λάμπαρντ, Μπέκαμ, πολύ πράμα γενικά...

«Εδώ ο Τύπος και ο κόσμος προβλέπουν ότι στο άμεσο μέλλον θα συνδιεκδικούμε το πρωτάθλημα με την Παρί. Κάτι πολύ καλό σχεδιάζεται. Υπάρχουν και τα χρήματα και η οργάνωση».

- Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι σε έχει βάλει στο στόχαστρο ο ΠΑΟΚ. Κατά πρώτον, έχεις γίνει αποδέκτης σχετικού ενδιαφέροντος, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω του ατζέντη σου;

«Δεν μου αρέσει να κάνω δηλώσεις για άλλες ομάδες, τη στιγμή που έχω συμβόλαιο με τη Μονακό. Βεβαίως, αν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, είναι σεβαστό και τιμητικό για εμένα, καθώς πρόκειται για μεγάλη ομάδα».

- Κατά δεύτερον, θα έβλεπες με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική; Θα συζητούσες, δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ;

«Εχω ξαναπεί ότι όσο περισσότερο μπορώ να μείνω στο εξωτερικό θα το κάνω. Ωστόσο, αν κάποια στιγμή οι συνθήκες στη Μονακό αλλάξουν για μένα και δεν είναι όπως θα ήθελα, θα μπορούσα να συζητήσω με οποιονδήποτε τυχόν ενδιαφερόμενο, με βάση αυτό που θα πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο δυνατό για την καριέρα μου».

- Γενικότερα είσαι σε φάση ζωής που θα γούσταρες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Αυτό εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Αν συνεχίσω να παίζω στη Μονακό και να είμαι καλά στην ψυχολογία μου εδώ, θέλω να πάω με την ομάδα στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και να προσφέρω. Αν όχι, δεν θα "πατήσω" πάνω στο συμβόλαιο μόνο για να παίρνω τα χρήματα και να κάθομαι. Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο».

- Τελικά τι είχες ανεβάσει τότε στο twitter και έγινε ντόρος;

«Οταν δεν αγωνιζόμουν εκείνο τον καιρό ένιωθα άσχημα. Και η αλήθεια είναι ότι το τραγούδι αυτό που ανέβαζα, το "Μετακομίζω" του Κιάμου, αντιπροσώπευε κατά κάποιον τρόπο την τότε ψυχολογία μου. Ωστόσο αυτό δεν είχε να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Εγώ ούτε θέλω να παίζω με τον κόσμο ούτε να προκαλώ».

- Το καλοκαίρι ακούστηκε πάλι το όνομά σου για τον Ολυμπιακό (σ.σ.: πρόσφατα μάλιστα υπήρξαν κι άλλα δημοσιεύματα). Σε πλησίασαν;

«Το καλοκαίρι ήμουν σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας μου, έγιναν κάποιες συζητήσεις με ομάδες, ωστόσο η μοίρα έμελλε να με επαναφέρει στη Μονακό».

- Είχες άλλες προτάσεις από το εξωτερικό προτού συμφωνήσεις με τη Μονακό;

«Ναι, είχα δύο προτάσεις με πολύ καλά οικονομικά δεδομένα από τη Ρωσία, αλλά έκρινα ότι δεν θα ήταν καλό να πάω τώρα εκεί».

- Εξακολουθείς να συνεργάζεται με τον ίδιο ατζέντη, τον Πολ Κουτσολιάκο;

«Εννοείται. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, συνεχίζει να με βοηθάει και η συνεργασία μας είναι άριστη».

- Ελληνικό πρωτάθλημα βλέπεις;

«Βλέπω Πανιώνιο και είμαι πολύ χαρούμενος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και γενικότερα σε όλη την ομάδα για την εικόνα που παρουσιάζουν».

- Τι προβλέπεις για την προσπάθεια της Εθνικής στα προκριματικά;

«Προβλέπω ότι θα πάμε στο Μουντιάλ».

- Στην Εθνική έπαιξες βασικός στα μεγάλα ματς με Ρωσία και Γερμανία στο Euro. Εκτοτε δεν έχεις χρησιμοποιηθεί. Πώς το ερμηνεύεις;

«Δεν έχω να πω κάτι πάνω σ' αυτό. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Οποτε καλούμαι στην Εθνική, κάνω το καλύτερο δυνατό και δίνω τα πάντα γι' αυτή. Οποτε δεν καλούμαι, στενοχωριέμαι γιατί θέλω να παίζω για την πατρίδα μου, αλλά δεν είναι δική μου επιλογή».

- Από το καλοκαίρι έχεις κάνει ένα εγχείρημα, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Δόξας Βύρωνα. Πώς πάει αυτή η ιστορία;

«Ηθελα πολύ να βοηθήσω την ομάδα της γειτονιάς μου, στην οποία ξεκίνησα την καριέρα μου. Πριν ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, οι ακαδημίες αριθμούσαν 120 μέλη. Εκτοτε τα διπλασιάσαμε. Και στην πρώτη ομάδα έχει γίνει πολλή δουλειά».

News 24/7

24MEDIA NETWORK