Κέρδισε τη μάχη για Ομπαμεγιάνγκ

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, το κανόνι της Σεντ Ετιέν, είναι ο παίκτης που θα κληθεί να επωμιστεί την ευθύνη της αντικατάστασης του Μάριο Γκέτσε στην επιθετική γραμμή της Ντόρτμουντ.

Κέρδισε τη μάχη για Ομπαμεγιάνγκ

Ο περιφερειακός επιθετικός από την Γκαμπόν παραχωρήθηκε από τη γαλλική ομάδα στους φιναλίστ του Champions League έναντι αδιευκρίνιστου ποσού και θ' ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σε μια καριέρα που την τελευταία διετία έχει πάρει την ανιούσα.

Ο 24χρονος διεθνής έπαιξε στα 37 (τα 36 ως βασικός) από τα 38 παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος και μέτρησε 19 γκολ και 8 ασίστ. Στους "στεφανουά" έπαιξε συνολικά 2,5 χρόνια, πέτυχε 39 γκολ και εξελίχθηκε σε παίκτη - βαρόμετρο.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι διάρκειας πέντε χρόνων.

" Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποκτήσαμε ο Πιέρ-Εμερίκ, έναν παίκτη που θέλαμε. Επιθετικά είναι ευέλικτος, παίζει σε πολλές θέσεις, είναι απειλή στην αντίπαλη εστία και μας προσφέρει πολλές επιλογές", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίκαελ Τσορκ.

Τον Ομπαμεγιάνγκ διεκδίκησε και η Νιούκαστλ, ποντάροντας στη γαλλική παροικία που έχει δημιουργήσει. Δεν έμελλε ωστόσο να φτάσει στο τέλος της διαδρομής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK