16η αγ.: Πήρε το ντέρμπι και ξέφυγε η Λιόν

Με γκολ του Μίτσελ Μπάστος στο 65ο λεπτό, η Λιόν πήρε το ντέρμπι του Ροδανού με τη Σεντ Ετιέν και διεύρυνε στους 5 βαθμούς τη διαφορά της από Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι δύο μονομάχοι.

16η αγ.: Πήρε το ντέρμπι και ξέφυγε η Λιόν

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Ζοφρουά Γκισάρ" ήταν ιδιαίτερα ανιαρό (οι δύο ομάδες είχαν μόλις ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία), ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και πήραν τους βαθμούς με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάστος παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 56ο λεπτό λόγω αποβολής του -πρώην "στεφανουά"- Μουχαμαντού Νταμπό, ο οποίος έδωσε κουτουλιά στον Μαξ Γκραντέλ.

Ως εκ τούτου συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τους "γκον" να φεύγουν νικητές από την έδρα της Σεντ Ετιέν για 5ο σερί ματς πρωταθλήματος και αήττητοι για 13ο. Η τελευταία νίκη των γηπεδούχων, που ισοφάρισαν τις αποβολές στο 86' με τον Αλόνσο, σημειώθηκε στις 06 Απριλίου 1994.

16η αγ.: Πήρε το ντέρμπι και ξέφυγε η Λιόν

Η Λοριάν σόκαρε τη Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ", περνώντας σαν σίφουνας με 3-0 για τη 16η αγωνιστική της Ligue 1, με συνέπεια οι Μασσαλοί να χάσουν την ευκαιρία να διατηρηθούν στο -2 από τη Λιόν. Η ομάδα του Ελί Μπο απέκτησε συγκάτοικο στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν και με "τρίποντο" θα περνούσε -προσωρινά- στην κορυφή. Προερχόμενη από συντριβή (των αναπληρωματικών της) στην Κύπρο με αντίπαλο την ΑΕΛ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, θα περίμενε κανείς μία αντίδραση. Φευ...

Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν με υποδειγματικό τρόπο το παιχνίδι, "σκοτώνοντας" το ρυθμό και "χτυπώντας" όποτε έβρισκαν ευκαιρία. Στο 38ο λεπτό ο Σαρλ Καμπορέ ανέτρεψε τον Ζερεμί Αλιαντιέρ στην περιοχή των γηπεδούχων, αποβλήθηκε και από το πέναλτι ο επιθετικός των φιλοξενουμένων άνοιξε το σκορ. Το συγκρότημα του Κρίστιαν Γκουρκίφ γνώριζε επ' ακριβώς πως να υπερασπιστεί αυτό το προβάδισμα με παίκτη παραπάνω και βρίσκοντας 2ο γκολ από τον Μπενζαμέν Κορνιέ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κέβιν Μονέ Πακέ στο 69ο λεπτό, φέρνοντας την ομάδα της Βρετάνης κοντά στις θέσεις του Europa League.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Τουλούζ - Μπαστιά 0-0

Παρί Σεν Ζερμέν - Εβιάν 4-0

(28' Ιμπραχίμοβιτς, 31' Λαβέτσι, 84' Μότα, 86' Γκαμεϊρό)

Τρουά - Νις 0-0

(31' Νταρμπιόν - 90+1' Τσβίτανιτς)

Μονπελιέ - Αζαξιό 3-0

(28' Ουτάκα, 32' Καμπελά, 67' Μπελαντά)

Νανσί - Βαλενσιέν 1-1

(31' Λοτιέ - 73' αυτ. Χαϊνταρά)

Ρεν - Μπρεστ 2-2

(63' Φερέ, 69' Αλεσαντρινί - 71' Λεσουαμιέ, 87' Μπένσοπ)

Σοσό - Λιλ 1-1

(64' Μικαρί - 62' Ρου)

Ρεμς - Μπορντό 0-0

Μαρσέιγ - Λοριάν 0-3

(38' πέν. Αλιαντιέρ, 48' Κορνιέ, 69' Μονέ Πακέ)

Σεντ Ετιέν - Λιόν 0-1

(65' Μπάστος)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK