19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

Η Λιλ κοίταξε στα μάτια την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ριό Μαβουμπά έκανε το ίδιο με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς προτού τον ξαπλώσει στο έδαφος και το 2-2 του "Παρκ ντε Πρενς" επιστέγασε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στη 19η αγωνιστική της Ligue 1. Μετά από το "Ζερλάν", η Μαρσέιγ βρέθηκε πίσω με 2 τέρματα κι απέναντι στην Μπορντό, αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς και να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2. Η Λιόν δεν... έμαθε το μάθημά της και παρότι προηγήθηκε και της Λοριάν με 2-0, εν τέλει περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας.

19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

Η Λιλ δεν φοβήθηκε την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ριό Μαβουμπά... γκρέμισε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και το τελικό 2-2 έδειξε τις προθέσεις των "λιλουά" να γίνουν η... Μονπελιέ του 2013. Η ομάδα του (τότε τεχνικού της ομάδας έκπληξης) Ρενέ Ζιράρ επιχείρησε να σοκάρει τους πολυεκατομμυριούχους της Παρί, με ευκαιρίες των Νολάν Ρου και Σαλομόν Καλού στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Βίνσεντ Ενιέμα, όμως, ο κορυφαίος τερματοφύλακας της κατηγορίας φέτος, αντιστάθηκε αρκετά, μέχρι να νικηθεί από τον Ιμπραχίμοβιτς και την ελαφριά κόντρα στον Μάρκο Μπάσα. Ο αρχηγός των φιλοξενουμένων, Ριό Μαβουμπά, πρώτα χτύπησε τον Σουηδό (αλλά γλίτωσε την αποβολή) και στη συνέχεια ισοφάρισε στο 43', φέρνοντας το ματς με επεισοδιακό τρόπο στα ίσια.

19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Λοράν Μπλαν που δύο ημέρες νωρίτερα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια χειμώνα, ήρθε ο πρώην δεξιός μπακ της Λιλ, Λούκας Ντιν, να ανατρέψει τον Φρανκ Μπεριά, με τον Καλού να κάνει το 2-1 υπέρ των φιλοξενουμένων. Το άγχος εκτοξεύτηκε στα ύψη για τους πρωτεύουσιάνους, που αντιμετωπίζαν το φάσμα της ήττας. Ο Τιάγο Σίλβα είχε χάσει μία μοναδική ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο, ο Εσέκιελ Λαβέτσι επίσης και όλα έδειχναν ότι δεν ήταν η μέρα τους. Μέχρι που η πίεση του Σίλβα στον Μπάσα σε ένα κόρνερ επέφερε το αυτογκόλ του Μαυροβούνιο και το τελικό 2-2.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ (68' Παστόρε), Σίλβα, Ντιν (76' Ραμπιό), Βεράτι, Μότα, Ματουιντί, Λούκας, Ιμπραχίμοβιτς, Λαβέτσι (76' Μενέζ)

Λιλ (4-4-2): Ενιεάμα, Μπεριά (54' Σιντιμπέ), Ρόζεναλ, Μπάσα, Σουαρέ, Μαβουμπά, Μπαλμόν, Γκέιγ, Μαρτέν (68' Ροντελέν), Καλού, Ρου (82' Οριζί)

19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

Η Μπορντό όδευε μόλις για την 6η νίκη σε 51 αναμετρήσεις στο "Βελοντρόμ", όμως η Μαρσέιγ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να αποσπάσει την ισοπαλία 2-2 και να βάλει "φρένο" στους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Φρανσίς Ζιλό πραγματοποιούσε έναν εκπληκτικό Δεκέμβριο με 4 νίκες και μία ισοπαλία και η κάκιστη αμυντική λειτουργία των Μασσαλών την... προσκαλούσε για ακόμα ένα "τρίποντο". Πρώτα ο Ζουσιέ και στη συνέχεια ο Νικολά Μορίς Μπελέ έδωσαν προβάδισμα νίκης τους "γιρονδίνους" που θα πλησίαζαν τη Λιλ στη μάχη της 3ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ του Champions League.

19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

Ωστόσο, οι παίκτες του Ζοζέ Ανιγκό δεν είχαν πει την τελευταία λέξη. Στο 2ο ημίχρονο, εξάλλου, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες, απλώς άργησαν να τις αξιοποιήσουν. Ο Ζαν Αλεξί Ρομαό στο 73' μείωσε και ένα λεπτό αργότερα ο Αντρέ Πιερ Ζινιάκ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ευγνωμονώντας και στις 2 περιπτώσεις τις αργές αντιδράσεις του Σεντρίκ Καρασό.

Μαρσέιγ (4-3-3): Μανταντά, Αμπνταλά, Ενκουλού, Ντιαβαρά, Μεντί, Λεμινά (69' Ζ. Αγιού), Ρομαό, Ιμπιλά (84' Σεϊρού), Τοβέν, Ζινιάκ, Παγέ (59' Καλιφά)

Μπορντό (4-4-2): Καρασό, Μαριάνο, Ενρίκε, Πλανίς, Πουντζέ, Σαϊβέ, Σανέ, Ενγκουεμό (81' Σάβιτς), Μορίς Μπελέ, Ομπρανιάκ, Ζουσιέ (46' Φομπέρ)

19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

Η Λοριάν αντιστάθηκε στον... μπαμπούλα της στη Ligue 1, Λιόν (12 ήττες, περισσότερες από κάθε άλλον αντίπαλο), ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και απέσπασε ισοπαλία 2-2 στις καθυστερήσεις. Για δεύτερη σερί αγωνιστική, οι "γκον" προηγήθηκαν με διαφορά... ασφαλείας, για να ισοφαριστούν στο τέλος, παρότι ήταν κυρίαρχοι στον αγώνα και με το passing game τους υπέταξαν τον αντίπαλο ή τουλάχιστον έτσι πίστεψαν. Τα τέρματα των Κλεμάν Γκρενιέ και Μπαφετιμπί Γκομίς (ίσως στην τελευταία εμφάνισή του ως παίκτης της Λιόν) προϊδέασαν για "αντίο" με νίκη στο 2013, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη.

19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

Βλέποντας τους παίκτες του Ρεμί Γκαρντ να επαναπαύονται και να μην κυνηγούν κι άλλο τέρμα, "χτύπησαν" πρώτα με τον Βίνσεντ Αμπουμπακάρ στο 60'. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες και όλα έδειχναν ότι θα έληγε με νικητές τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλέν Τραορέ ισοφάρισε για το συγκρότημα του Κριστιάν Γκουρκίφ, που διατηρήθηκε 2 πόντους πάνω από τη Λιόν.

Λοριάν (4-4-2): Ρεϊνέ, Γκερεϊρό, Εκουέλ Μανγκά, Λοτοά, Γκασαμά, Μονέ Πακέ (68' Ντιαλό), Μπουριγιόν, Ντουκουρέ (59' Τραορέ), Μπαρτελμέ (81' Σινί), Αμπουμπακάρ, Αλιαντιέρ

Λιόν (4-4-2): Α. Λόπες, Μ. Λόπες (78' Φερί), Μπίσεβατς, Ουμτιτί, Μπεντιμό, Γκοναλόν, Φοφανά, Γκρενιέ (88' Μαλμπράνκ), Γκουρκίφ, Λακαζέτ, Γκομίς

Σε ρυθμούς twitter

19η αγ.: Η Λιλ έβαλε "φρένο" στην Παρί κι ο Μαβουμπά στον Ιμπραχίμοβιτς

# Ο Ριό Μαβουμπά δεν έχει πρόβλημα με τη διαφορά ύψους και "ξαπλώνει" τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

21:30 Μονακό - Βαλενσιέν 1-2

(84' Ροδρίγκες - 30' αυτ. Αμπιντάλ, 58' Ντικορτιού)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

18:00 Σεντ Ετιέν - Ναντ 2-0

(24' Κορνιέ, 83' πέν. Ερντίντς)

21:00 Μπαστιά - Μονπελιέ 0-0

21:00 Νις - Εβιάν 3-1

(60', 69' Μποτεάκ, 86' Μποσέτι - 28' πέν. Μονγκονγκού)

21:00 Ρεμς - Αζαξιό 4-1

(59', 62' Σαρμπονιέ, 73' Ατάρ, 77' Αγιτέ - 75' Τονούτσι)

21:00 Σοσό - Ρεν 2-1

(18' πέν., 78' Μπακαμπί - 41' πέν. Αλεσαντρινί)

21:00 Τουλούζ - Γκινγκάμπ 0-0

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

15:00 Μαρσέιγ - Μπορντό 2-2

(73' Ρομαό, 74' Ζινιάκ - 34' Ζουσιέ - 66' Μορίς Μπελέ)

18:00 Λοριάν - Λιόν 2-2

(60' Αμπουμπακάρ, 90+3' Τραορέ - 22' Γκρενιέ, 48' Γκομίς)

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ 2-2

(36' Ιμπραχιμοβιτς, 72' αυτ. Μπάσα - 44' Μαβουμπά, 53' πέν. Καλού)

News 24/7

24MEDIA NETWORK