Η εθνική Γαλλίας δεν χωράει πλέον τον Ριμπερί (VIDEOS)

"Θέλω να ξοδέψω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου", δήλωσε ο Φρανκ Ριμπερί και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Γαλλίας πριν καν συμπληρώσει τα 32 του χρόνια.

Η εθνική Γαλλίας δεν χωράει πλέον τον Ριμπερί (VIDEOS)

Ο άσος της Μπάγερν ήταν ο μεγάλος απών των "τρικολόρ" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας λόγω τραυματισμού στη μέση. Ένα μήνα μετά το φινάλε της κορυφαίας διοργάνωσης ο Γάλλος δήλωσε ότι δεν θα ξαναπαίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Kicker, ο Ριμπερί εξήγησε ότι " υπήρχαν πολλά πάνω και κάτω, τώρα είναι καιρός για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου".

Ο Ριμπερί αφήνει τους "πετεινούς" μετά από 81 διεθνείς συμμετοχές και 16 γκολ. Έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Μαΐου του 2006, στο 1-0 του Μεξικού, αντικαθιστώντας τον Νταβίντ Τρεζεγκέ. Επιλέχθηκε στην αποστολή για το Μουντιάλ της Γερμανίας, έπαιξε σε έξι ματς ως βασικός και σκόραρε στο 3-1 με την Ισπανία.

Μετά την αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν χρίστηκε ηγέτης της Γαλλίας και έπαιξε σε δύο EURO (2008, 2012) και σε ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010). Τώρα είναι η σειρά του ίδιου ν' ανοίξει το δρόμο για τους νεότερους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK