Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Ανρί

Έχοντας πατήσει τα 37 του χρόνια ο Τιερί Ανρί κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όπως ανακοίνωσε μέσω facebook, για να αναλάβει ρόλο σχολιαστή στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports.

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Ανρί

Ο Τιερί Ανρί ανακοίνωσε επίσημα το πρωί της Τρίτης (16/12) μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, βάζοντας τέλος σε μια σπουδαία καριέρα γεμάτη τίτλους και γκολ. Ο σπουδαίος Γάλλος στράικερ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αγγλίας, έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο ύψους 30.000.000 ευρώ με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, όπου θα αναλάβει ρόλο σχολιαστή.

Ωστόσο, το συμβόλαιό του, του επιτρέπει να κάνει παράλληλα μαθήματα προπονητικής, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε στο μέλλον στον σύλλογο όπου αγάπησε και αγαπήθηκε, την Άρσεναλ.

Ο πρώην επιθετικός των "κανονιέρηδων" θα μετακομίσει από την Νέα Υόρκη όπου διέμενε και αγωνιζόταν, στο Λονδίνο, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και αναμένεται να πιάσει δουλειά άμεσα. Στο Sky Sports θα βρει τον πρώην παίκτη της Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, καθώς και τον Τζέιμι Κάραχερ, πρώην παίκτη της Λίβερπουλ.

Ο Ανρί θα σχολιάζει αγώνες τόσο της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και της Τσάμπιονσιπ, ενώ έχει ήδη εμπειρία από σχολιασμό, καθώς βρισκόταν πολλές φορές καλεσμένος σε αθλητικές εκπομπές, αλλά επίσης πήρε μέρος και σε σχολιασμούς αγώνων του Μουντιάλ για το BBC.

Η καριέρα και οι αριθμοί

Ο Τιερί Ανρί βάζει τέλος σε μια πλούσια καριέρα, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Έχει αγωνιστεί σε Μονακό, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, ενώ κατέγραψε 123 εμφανίσεις με το εθνόσημο της εθνικής Γαλλίας, σημειώνοντας 51 γκολ.

Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων, το πρωτάθλημα Γαλλίας, 2 φορές την Πρέμιερ Λιγκ, 3 FA Cup, 2 φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Champions League, το Μουντιάλ του 1998 και το Euro 2000.

Η ανακοίνωση του παίκτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK