1η αγ.: Πήρε το βαυαρικό ντέρμπι η Μπάγερν

Απόντος του τραυματία Φρανκ Ριμπερί, η Μπάγερν επικράτησε 3-0 της Γκρόιτερ Φιρτ και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο εφετινό πρωτάθλημα. Αγχώθηκε η Γκλάντμπαχ με τη Χόφενχαϊμ, σκόραρε ο Αντρέας Ίβανσιτς.

1η αγ.: Πήρε το βαυαρικό ντέρμπι η Μπάγερν

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ιδιαίτερα παθιασμένο και ενθουσιώδες σύνολο, σταδιακά όμως κυριάρχησε και εν τέλει δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με τη νίκη από την "Trolli Arena".

Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ και "καραμπόλα" στα καρέ του Γκρουν, από την οποία επωφελήθηκε ο Μίλερ. Στο 59ο λεπτό ο Μάντζουκιτς προ κενής εστίας διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ρόμπεν με σουτ στο 79ο λεπτό (η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό).

Με νίκη επί της Άουγκσμπουργκ γιόρτασε την επιστροφή στην Bundesliga μετά από 15 χρόνια η Φορτούνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Ντίσελντορφ ήταν ο Ντάνι Σάχιν, ο οποίος σκόραρε στο 68' με δυνατό σουτ, μετά από κεφαλιά-πάσα του Κρούσε και στο 79' με σουτ, έπειτα από νέα ασίστ του Κρούσε. Ο Στέλιος Μαλεζάς αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο.

Σε μπελάδες λίγο έλειψε να βάλει την Γκλάντμπαχ η Χόφενχαϊμ. Τα "πουλάρια" προηγήθηκαν στο 33ο λεπτό με κεφαλιά του Χάνκε, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αράνγκο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 66' με κεφαλιά του Φιρμίνο σε άδεια εστία. Τελικά εκείνος που έβγαλε από τη δύσκολη θέση τους γηπεδούχους ήταν ο Αράνγκο, ο οποίος σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 79' και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Με γκολ του Άνο Μπάλιτς στο 68ο λεπτό, η Νυρεμβέργη νίκησε το Αμβούργο στη "HSV Arena" μετά από ακριβώς 20 χρόνια (25 Αυγούστου 1992). Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν, έναντι μίας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πάντως πήραν το τρίποντο μετά από φάση διαρκείας και κοντινή προσπάθεια του Γερμανού μέσου.

Ιδανική ήταν η επιστροφή της Άιντραχτ στη μεγάλη κατηγορία της χώρας, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε 2-1 της Λεβερκούζεν. Οι "ασπιρίνες" προηγήθηκαν στο 30' με κοντινή προσπάθεια του Κίσλινγκ, αλλά οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν τα δεδομένα με τα γκολ των Άιγκνερ (στο 57' μετά από απόκρουση του Λένο σε σουτ του Ινούι) και Λάνιγκ (στο 82' με κεφαλιά).

Το μοναδικό ματς που δεν είχε νικητή ήταν αυτό μεταξύ της Φράιμπουργκ και της Μάιντζ. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με την έναρξη του δευτέρου όμως, ο Κρούσε βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Βέτκλο και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Τόμας Τούτσελ, πάντως, ισοφάρισε στο 65' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ίβανσιτς και έσωσε το βαθμό χάρη στις επεμβάσεις του Βέτκλο.

Ενδιαφέρουν...

Για 14ο σερί ματς η Νυρεμβέργη δεν σκόραρε κόντρα στο Αμβούργο στο πρώτο μέρος.

Η Μάιντζ σκόραρε μετά από 461 λεπτά στην Bundesliga.

Ο Ρόμπεν έφτασε τα 41 γκολ στην Bundesliga. Οι μοναδικοί παίκτες που έχουν βάλει περισσότερα από τότε που μετακόμισε στη Γερμανία είναι οι Γκόμεζ (64), Κίσλινγκ (44) και Πισάρο (43).

Ο Στέφαν Κίσλινγκ έχει βάλει πέντε γκολ στους τελευταίους τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Εξάλλου έφτασε τα 14 μέσα στο 2012.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Ντόρτμουντ - Βέρντερ 2-1

(11' Ρόις, 81' Γκέτζε / 75' Γκεμπρεσελάσιε)

Γκλάντμπαχ - Χόφενχαϊμ 2-1

(33' Χάνκε, 79' Αράνγκο / 66' Φιρμίνο)

Άουγκσμπουργκ - Φορτούνα 0-2

(68', 79' Σάχιν)

Αμβούργο - Νυρεμβέργη 0-1

(68' Μπάλιτς)

Φράιμπουργκ - Μάιντζ 1-1

(49' Κρούσε / 65' πεν. Ίβανσιτς)

Γκρόιτερ Φιρτ - Μπάγερν 0-3

(43' Μίλερ, 59' Μάντζουκιτς, 79' Ρόμπεν)

Άιντραχτ - Λεβερκούζεν 2-1

(57' Άιγκνερ, 82' Λάνιγκ / 30' Κίσλινγκ)

Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ 0-1

(90' Ντοστ)

Κυριακή 26 Αυγούστου

Ανόβερο - Σάλκε (18:30)

News 24/7

24MEDIA NETWORK