21η αγ.: Θρίαμβος της Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι

Η Γκλάντμπαχ μετέτρεψε σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τη Σάλκε (3-0) και διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την κορυφή της Bundesliga. Νίκες για Ντόρτμουντ-Μπάγερν, έσωσε την παρτίδα στο 90' η Βέρντερ.

21η αγ.: Θρίαμβος της Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, τα "πουλάρια" είχαν ήδη βάλει τρία γκολ και η συνέχεια δεν ήταν παρά μια τυπική διαδικασία. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ρόις "χόρεψε" δύο αμυντικούς και με δεξί διαγώνιο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της (Χάνκε) έκανε το 2-0 με δεξί πλασέ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 32' ο Αράνγκο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Ντόρτμουντ επικράτησε 1-0 της Λεβερκούζεν και σημείωσε την πέμπτη διαδοχική της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και εν τέλει το πλήρωσαν, αφού στο 45ο λεπτό ο Καγκάβα μπήκε σαν... τρέιλερ στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε ωραία τον Οτσίπκα και, πέφτοντας, με αριστερό πλασέ νίκησε τον Λένο.

Ενδιαφέρει...

Τα μόλις τρία σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες της Λεβερκούζεν αποτελεί αρνητικό ρεκόρ των "ασπιρινών" στο εν λόγω γήπεδο (τουλάχιστον για την τελευταία 8ετία).

Ένα ημίωρο ήταν αρκετό για να κάμψει την αντίσταση της Καϊζερσλάουτερν η Μπάγερν. Η βαυαρική ομάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με κεφαλιά του Γκόμεζ, έπειτα από σέντρα του Ριμπερί και διπλασίασε τα τέρματά της στο 30ό λεπτό με κεφαλιά του Μίλερ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κρος.

Λίγα δευτερόλεπτα μακριά από μία σπουδαία νίκη έμεινε η Χόφενχαϊμ. Η ομάδα του Σινσάιμ προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βέστεργκαρντ, η Βέρντερ όμως, με κοντινό πλασέ του Αρναούτοβιτς στο 90ό λεπτό, χάλασε το ντεμπούτο του Μάρκους Μπάμπελ στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Χάρνικ που σημείωσε τρία γκολ, η Στουτγκάρδη συνέτριψε 5-0 τη Χέρτα. Ο Ιμπίσεβιτς άνοιξε το σκορ στο 24' και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Αυστριακός διεθνής, ο οποίος σκόραρε στο 28', το 41' και το 58'. Ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα και ο Οκαζάκι.

Ενδιαφέρουν...

Τελευταία φορά που η Στουτγκάρδη προηγήθηκε 4-0 στο ημίχρονο ήταν τη σεζόν 1990-91 με αντίπαλο την Ντόρτμουντ (7-0 το τελικό σκορ).

Όλα τα σουτ του Χάρνικ προς την εστία, κατέληξαν στα δίχτυα της Χέρτα.

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Μάιντζ και Ανόβερο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Ζιντάν, μετά από κάθετη μπαλιά του Πολάνσκι, αλλά η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα έσωσε την παρτίδα στο 90ό λεπτό με εξ επαφής προβολή του Σόμπιεχ, ύστερα από σουτ του Χαγκουί.

Ενδιαφέρει...

Το Ανόβερο μετρά πέντε σερί εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα (1 νίκη - 4 ισοπαλίες). Ως εκ τούτου ισοφαρίστηκε το σχετικό ρεκόρ της σεζόν 2005-06.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής, η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 3-2 της Φράιμπουργκ. Ο Γίρατσεκ έδωσε το προβάδισμα στους "λύκους" με διαγώνιο σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 5', αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 12' με συρτό σουτ του Φλουμ. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ ξαναπήρε το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα με εξ επαφής προβολή του Σάφερ, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ, όπως και ο Σιό που του έκανε την ασίστ με "τακουνάκι". Ο Καλιγκιούρι ισοφάρισε εκ νέου στο 38' με αριστοτεχνικό πλασέ, ο Γίρατσεκ όμως, χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους με ψηλοκρεμαστέ πλασέ στο 61'.

Ενδιαφέρει...

Ο μέσος όρος του αρχικού σχήματος της Φράιμπουργκ ήταν 23,3 χρόνια. Πρόκειται για την νεότερη 11άδα που έχει παραταχθεί σε φετινό αγώνα της Bundesliga.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ 3-2

(5', 61' Γίρατσεκ, 14' Σάφερ / 12' Φλουμ, 38' Καλιγκιούρι)

Μπάγερν - Καϊζερσλάουτερν 2-0

(6' Γκόμεζ, 30' Μίλερ)

Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν 1-0

(45' Καγκάβα)

Μάιντζ - Ανόβερο 1-1

(7' Ζιντάν / 90' Σόμπιεχ)

Στουτγκάρδη - Χέρτα 5-0

(24' Ιμπίσεβιτς, 28', 41', 58' Χάρνικ, 31' Οκαζάκι)

Βέρντερ - Χόφενχαϊμ 1-1

(90' Αρναούτοβιτς / 4' Βέστεργκαρντ)

Γκλάντμπαχ - Σάλκε 3-0

(2' Ρόις, 15' Χάνκε, 32' Αράνγκο)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Άουγκσμπουργκ - Νυρεμβέργη (16:30)

Κολονία - Αμβούργο (18:30)

News 24/7

24MEDIA NETWORK