"Η Ντόρτμουντ κυνηγά τον Φορτούνη"

Με τον τίτλο ''Η Ντόρτμουντ κυνηγά τον Έλληνα επιθετικό Φορτούνη", η Bild αποκαλύπτει το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Γερμανίας για τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Καϊζερσλάουτερν.

"Η Ντόρτμουντ κυνηγά τον Φορτούνη"

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Γερμανοί, ο Κώστας Φορτούνης προορίζεται για αντικαταστάτης του Ιβάν Πέρισιτς ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει τον Ιανουάριο από την Ντόρτμουντ.

Το δημοσίευμα της Bild αναφέρει ότι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου και ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο της Ντόρτμουντ η οποία θέλει να επενδύσει σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

"Η Ντόρτμουντ κυνηγά τον Φορτούνη"

Η Ντόρτμουντ παρακολουθεί την πορεία του Κώστα Φορτούνη εδώ και αρκετό καιρό και τα στοιχεία που έχουν δει οι Γερμανοί στον Έλληνα ποδοσφαιριστή τους έχουν ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.

Ο Φορτούνης στο φετινό πρωτάθλημα έχει με την Καϊζερσλάουτερν στην ''2. Bundesliga'' 15 συμμετοχές και 2 τέρματα, ενώ το κόστος μιας μεταγραφής του εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Φορτούνης μπήκε στο αεροπλάνο, άφησε την Ελλάδα και έψαξε την εξέλιξη του ως ποδοσφαιριστής στη Γερμανία. Το κριτήριο επιλογής της Καϊζερσλάουτερν ήταν οι ευκαιρίες που θα έπαιρνε για να αγωνιστεί. Βάσει αποτελεσμάτων δικαιώθηκε άμεσα καθώς και συμμετοχές πήρε και αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας που πέρυσι έπαιξε στην Bundesliga και εφέτος πρωταγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Η εξέλιξη του Φορτούνη αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος τον θεωρεί βασικότατο στέλεχος της εθνικής ομάδας. Ο Φορτούνης στα 20 του χρόνια κατάφερε να πάει στο Euro 2012 με την Ελλάδα και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης

Γερμανική "μάχη" για Φορτούνη

News 24/7

24MEDIA NETWORK