Αυτοκτόνησε ο πρώην προπονητής της Λεβερκούζεν

Τραγωδία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, με τον 44χρονο τεχνικό Σάσα Λεβαντόβσκι να βάζει τέλος στη ζωή του.

Αυτοκτόνησε ο πρώην προπονητής της Λεβερκούζεν
Λεβαντόβσκι

Σοκ στη Γερμανία, όπου ακόμα ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου αυτοκτόνησε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο λόγος για τον Σάσα Λεβαντόβσκι, έναν από τους πιο επιδραστικούς νεαρούς προπονητές τα τελευταία χρόνια, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του την Πέμπτη.

Αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για τις αιτίες θανάτου, η αστυνομία με δηλώσεις στο "Focus" υποστηρίζει ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο 44χρονος είχε παραιτηθεί από την Ουνιόν Βερολίνου τον Μάρτιο του 2016, επικαλούμενος εξάντληση, παρότι είχε κάνει ένα διάλειμμα λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

"Ήλπιζα οι διακοπές θα ήταν αρκετές για να μειώσουν τα συμπτώματα, αλλά δεν συνέβη", δήλωσε κατά την παραίτησή του.

"Μαζί με τους κινδύνους της υγείας μου, πρέπει να αποδεχθώ ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχω τη δύναμη να εργαστώ και την ενέργεια που χρειάζεται ως πρώτος προπονητής και απαιτεί η ομάδα. Σύμφωνα με τους γιατρούς μου, θα χρειαστώ μήνες για να επανέλθω", δήλωνε τον Μάρτιο.

Πριν από την Ουνιόν της Zweiteliga, ο γεννημένος στο Ντόρτμουντ Λεβαντόβσκι υπήρξε προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Μπόχουμ για έξι μήνες το 2006 και έκτοτε προπονητής στις ακαδημίες της Λεβερκούζεν.

Το 2012 ανέλαβε βοηθός του Σάμι Χίπια, διότι ο Φινλανδός πρώην στόπερ της ομάδας δεν είχε το απαιτούμενο δίπλωμα προπονητή για την Bundesliga και το Champions League, ενώ όταν απολύθηκε ο Χίπια στο τέλος της σεζόν 2014-2015, ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής.

Μάλιστα, στην εποχή της Bundesliga, με δεδομένο ότι δηλώθηκε σε 45 παιχνίδια πρωταθλήματος ως πρώτος προπονητής, είναι ο δεύτερος σε συγκομιδή βαθμών κατά μέσο όρο με 2,04, πίσω μόνο από τον Πεπ Γκουαρδιόλα με 2,52 (πάνω από Ότμαρ Χίτσφελντ με 1,98, Λουίς φαν Χάαλ με 1,94 και Φραντς Μπέκενμπαουερ με 1,88).

Τον Νοέμβριο του 2009, ο 32χρονος διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας του Ανόβερο, Ρόμπερτ Ένκε, ο οποίος υπέφερε για χρόνια από κατάθλιψη, έβαλε τέλος στη ζωή του, σε μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις αυτοκτονίας στη Γερμανία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK